Våra makthavare fortsätter blunda trots att demokratin är under attack!

Idag vaknar många med tunga huvuden och ångest inför det nya året. Jag önskar särskilt att det känns extra tungt för Stefan Löfvén och Ulf Kristersson som är huvudkandidater till att intaga statsministerposten om några veckor.

Nog för att de försöker intala sig själva och alla andra om att det inte är så illa som det ser ut i Sverige och massmedia gör sitt bästa för att försöka släta över problemen genom att medverka till att upprätthålla ”idyllen”. Men skenet bedrar som bekant och nu har det gått så långt att inte ens våra makthavare kan blunda för problemen. Det räcker med att läsa om hur det senaste dygnet varit i Sverige för att förstå att det här handlar om en attack mot demokratin! Eller klassificeras även detta som ”oskyldiga busstreck” i deras ögon?

Förutom den vanliga kriminella aktiviteten, har både väktare, poliser och civila beskjutits med raketer både i storstäder samt mindre orter i hela landet.

Att stora gäng beskjuter människor med raketer är mycket allvarligt och det finns därför fog för att förbjuda privatpersoner att skjuta med raketer, vilket börjar gälla från och med i sommar. Föräldrar har faktiskt ansvar för sina barn som är ute och skjuter på människor, så kanske en fet bot kan råda bot på problemet? Men sedan har vi så klart de som struntar i att betala eller inte har ekonomiska medel för att kunna betala samt helt sonika inte bryr sig om vad barnen företager sig.

Således räcker det inte bara med förbud utan samhället måste sända rätt signaler om att nu är det nog och att det hädanefter blir allvarliga repressalier när man vandaliserar eller begår brott – men från vem ska detta komma? Vi har en väldigt stor samhällsgrupp som saknar all respekt både för lagar och regler såväl som blåsljuspersonal samt människor i allmänhet.

När man betänker situationen i Sverige som med fog används som skräckexempel världen över, så blir min spontana tanke att våra makthavare framstår som både svaga och inkompetenta som låtit det gå så här långt genom att använda strutsmetoden i minst två decennier! Det verkar som att inget kan få dem att agera på riktigt, förutom att rapa upp menlösa floskler i media och le åt kameran: ”Om jag kommer till makten så lovar jag… bla bla bla och jag kommer se till att vi tar krafttag mot våldet samt den eskalerande kriminaliteten genom att bla bla bla…”! Det är inte bara de boende i förorterna som slutat lyssna på dessa stollar till politiker som lovar fint men aldrig levererar, utan politikerföraktet ligger som en våt filt över landet.

Det minsta man kan begära är att de tar ansvar för den destruktiva politik som lett fram till det samhällsförfall som vi ser idag, men inte ens det har man ryggrad nog att genomföra. Jag känner spontant att man vänt ryggen till svenska folket och låter landet fortsätta brinna medvetet. Troligen har de insett att de är maktlösa och inte har en susning om vad som krävs för att lösa problemen, varför de väljer den lätta vägen – att fortsätta blunda för problemen och låta det eskalera, för trots allt drabbar det ändå inte dem själva.

Det är väl först när de själva får en raket i skallen som de inser att situationen är ohållbar och att man måste ta in det tunga artilleriet för att statuera exempel, men då är det nog redan för sent att vända situationen.

Likt tidigare år lär väl smällandet fortsätta några veckor efter nyår, men numera är det inte små smällare som man roar sig med, utan raketer som man bokstavligen skjuter rakt på människor.

Det är väl bara en tidsfråga innan någon blir allvarligt skadad, men frågan är om det kommer göra så stor skillnad – efter lite debattartiklar i ämnet så vänder vi blad i vanlig ordning och hoppas på att problemen ska försvinna av sig själva, precis som med allt annat i världens mest naiva land!

shoot.jpg

2 reaktioner till “Våra makthavare fortsätter blunda trots att demokratin är under attack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s