Jag tänker inte följa John – skrämselpropaganda är fel taktik!

Det politiska och mediala etablissemanget kritiseras ofta på sociala medier och liknas vid en ankdamm där alla tycker samma sak, men ingen vågar tänka utanför boxen. Men faktum är att Facebook också är lite av en ankdamm där de flesta tillhör en viss grupp och många tenderar att skriva om samma saker.

Jag försöker dock hålla mig neutral och fokusera på saken istället för på personer, men ibland framstår det som att människor är fanatiska när det kommer till vissa ämnen, varför det är på sin plats plats att vädra lite av mina åsikter. *Jag gillar Katerina Janouch, men jag vill inte se henne som statsminister. *Jag tycker inte att Jimmie Åkesson är guds gåva till svenska folket. *Tino S kan sin sak, men han kan bara ett ämne så jag lyssnar även på andra influenser. *Jag tror inte att AfS är vårt sista hopp. *Johan Westerholm gjorde ett misstag som publicerade artiklarna om Ekerö, men jag tycker fortfarande att han är väldigt kompetent och hans texter är mycket läsvärda så jag tänker inte göra som andra och uppmana till bojkott. *Jag tycker inte att islam ska utrotas från Europa, även fast jag förespråkar att de som bosätter sig i Sverige lever sekulariserat. *Jag tror inte att alla invandrare är våldtäktsmän, även om vissa grupperingar sticker ut i statistiken.

När det kommer till vissa nyheter så fokuserar väldigt många Facebook-skribenter på detta i flera veckor samt vinklar den fram och tillbaka – ett färskt exempel är de nordiska kvinnorna som avrättades i Marocko, som faktiskt fortfarande ältas.

Jag tror jag var bland de första i Sverige att rapportera om att kvinnorna mördats och våldtagits, men jag informerade bara rätt och slätt om händelsen. Sedan har det tagit otroliga proportioner och det framstår nu som en sorts hatpropaganda mot muslimer.

Ett annat exempel är kvinnan i Simrishamn som skulle gå ut och slänga soporna, men då blev överfallen av fyra män. Jag skrev om händelsen och pekade på det faktum att man inte lämnat något signalement, trots att polisen varnade andra kvinnor för männen ifråga. Några timmar senare skrev alla om det, men vinklingen var rätt makaber. Nu användes denna enskilda händelse som ett slagträ i debatten och i vissa skildringar drog man till och med paralleller till morden i Marocko, där man menade att nu har det kommit till Sverige – nu är vi förlorade. Fyra män höll något vasst mot kvinnans hals ja, det betyder inte att de var IS-män som skulle halshugga henne, snarare var de ute efter att våldtaga henne eller dylikt. Inte för att det är bättre på något sätt, men jag tycker det är viktigt att inte låta det skena iväg för mycket.

Jag vet att det för många handlar om att få likes och uppmärksamhet – vissa nyheter samt ämnen tenderar att ge mer uppmärksamhet än andra, det vet jag själv. Men eftersom vi för många är ett alternativ till vanlig media, så har vi samtidigt ett visst ansvar att rapportera sakligt och inte slå på stora trumman om det inte behövs.
Det man ska ha i åtanke är att många halvsovande svenskar därute inte alls är insatta i de politiska turerna och heller inte känner till hur systemet är uppbyggt. De har helt enkelt inte ägnat tid åt att läsa på, förmodligen är de inte intresserade och därför besitter de inte de kunskaper som vi har. Att då basunera ut att ”kriget är här” skrämmer bara bort människor, istället för att väcka deras intresse att komma till insikt om att de blir bedragna.

Problemet som jag ser det är att det används skrämselpropaganda i allt för stor utsträckning, istället för att fokusera på ren och skär fakta. Detta är dock inte ett lokalt fenomen, utan det räcker att surfa runt på alternativ media i Europa och se precis samma sak. Vi arbetar alla mot samma mål, men det är viktigt att vi inte tappar bort oss på vägen genom att bli de ”domedagsprofeter” som mainstream media gärna vill stämpla oss som – vi ska sprida information i syfte att väcka de svenskar som fortfarande lever i sitt påhittade Utopia, inte sprida desinformation.

Om vi ägnar oss åt att sprida skrämselpropaganda så blir vi till slut inte trovärdiga och då faller hela saken! Det hade varit önskvärt att vi istället fokuserade på att sprida information och fakta om vad som händer i Sverige och omvärlden på ett konstruktivt sätt samt drar paralleller till vårt eget samhälle när det finns fog för det. På så sätt kan vi vinna över våra meningsmotståndare och förhoppningsvis på sikt förändra Sverige till det bättre!

balance.jpg

3 reaktioner till “Jag tänker inte följa John – skrämselpropaganda är fel taktik!

  1. Med tanke på att Facebook, Youtube och Google ägs och kontrolleras av främmande makts underrättelsetjänst så är det, i min mening, folkförräderi att befinna sig där. Tyvärr inser inte de flesta människor att det finns godtagbara alternativ. Ej heller försvaret uppmanar till, eller skapar, bättre alternativ till oss svenskar.

    Gilla

  2. Objektiv media ja!
    Folket måste få lov att spekulera, komma med logisk slutledning, säga sin mening och ju längre ett jäkligt brott är i offentligheten, desto bättre. Det är just detta som är del av en demokrati. Det finns alltför många idioter som försöker tysta det naturliga samtalet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s