Australien drar in medborgarskap för IS-rekryterare som är född i landet, meanwile in Sweden…

Den australiensiska regeringen har dragit in medborgarskapet för en man som misstänks vara rekryterare för IS.

Australiens inrikesminister Peter Dutton deklarerade i ett uttalande tidigare idag att Neil Prakash, som är född i Melbourne, har fråntagits sitt medborgarskap.
-”Min första prioritet är och kommer alltid att vara samtliga australiensares trygghet och säkerhet. Den här regeringen är inställd på att se till att hålla utländska terrorkrigare så långt borta som möjligt från vår kustlinje.”

Prakash har varit i Turkiet där han åtalats för terrorrelaterad aktivitet sedan början av oktober 2016, då han lämnade IS-kontrollerat territorium. Han är efterlyst i Australien för terrorrelaterade aktiviteter – inklusive en planerad attack att halshugga en polisman på Anzac-dagen (allmän helgdag i Australien, Nya Zeeland, Cooköarna, Niue, Samoa och Tonga för att hedra dem som stred i Anzac – Australian and New Zealand Army Corps).

Prakash mor var från Kambodja och fadern från Fijian i Indien. Prakash själv hade både australiensiskt och fijianskt medborgarskap genom sin far. Enligt australiensisk lag kan en person som är född i landet förlora sitt medborgarskap om man väljer att bli involverad i terrorism mot Australien. Prakash är den 12:e personen som blir av med sitt medborgarskap.

Prakash har varit delaktig i flera Australienbaserade planer på attacker och har medverkat i IS-videos och tidningar. Han har aktivt rekryterat australiensiska män, kvinnor och barn samt uppmuntrat till militära handlingar.

Australien har pressat Turkiet att utlämna Prakash ända sedan han blev arresterad, men kravet avslogs i juli och han kommer hållas vara kvar i Turkiet tills hans fall är avgjort.
Canberra drog in Prakash pass år 2014 och beslutade även om finansiella sanktioner år 2015 – inklusive att den som ger honom finansiellt stöd kan straffas med upp till tio års fängelse.

Man är mållös när man samtidigt betänker hur vi i Sverige behandlar återvändande jihadister eller terrorister som planerat diverse attacker. Nu senast tog Säpo några personer i Göteborg som planerat ett terrordåd – tror ni att Sverige kommer att dra in deras medborgarskap?!

Nej, det går inte eftersom vi inte har lagar som täcker detta. Men som jag skrivit om så många gånger tidigare så lades förslag till grundlagsändring redan år 2006, eftersom man redan då hade flera krigsförbrytare i landet och det fanns fog för att kunna dra in medborgarskap. Detta blev det som bekant inget av, eftersom den M-styrda regeringen tyckte annat och sedan dess har även S sett till att det gått i stöpet.

Man känner dessutom redan till sedan flera år tillbaks att flertalet moskéer i Sverige är rekryteringsplats för nya jihadister, men ändå är det ingen som agerar och moskéerna får fortsätta hålla öppet. Vårt svaga styre kommer att leda oss i fördärvet!

Till skillnad från andra länder så sätter inte Sveriges makthavare folkets trygghet och säkerhet i främsta rummet.

Så här står vi nu utan någon möjlighet att agera gentemot extremister som mördat och våldtagit oskyldiga människor. Istället erbjuder vi stöd, bidrag och terapi!

Det är rent bedrövligt och kanske våra politiker vaknar först när det är de själva som står på tur att halshuggas – men då är det troligen redan för sent!

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2018/12/29/Australia-strips-citizenship-from-alleged-ISIS-recruiter.html

 

rapper

3 reaktioner till “Australien drar in medborgarskap för IS-rekryterare som är född i landet, meanwile in Sweden…

  1. Jag tror inte att Svergie förstår vad det är för en kategori mäniskor dom tar in!! Tror det är småtjuvar som kan rehabilitering och leva normalt i samhället. Vet inte vilken verklighetsuppfattning Loven och kompani lever i!

    Gilla

  2. Egentligen måste man tycka synd om precis alla människor som tror på alla möjliga olika villfarelser, även svenskar givetvis, och på något vis är det ändå mentalvård, ofta permanent sådan, som borde vara aktuellt i de flesta av dessa sekteristiska fall, anser jag.

    Med tanke på att villfarelse-problmet, vilket ofta tycks uppkomma i Mellanösterns öknar, i det här fallet, ligger mitt i Saudiarabien, d.v.s. Mecka, så borde Saudiarabien få stå för vårdkostnaden tycker jag, i alla fall tills de åtgärdat den mentalsjuka grunden till problemet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s