Svensk polis och media skyddar medvetet kriminella individer – på vems uppdrag?

Igår skrev jag om en kvinna i Simrishamn som skulle kasta soporna och blev överfallen av fyra män samt det faktum att polisen inte gick ut med något signalement, trots att man varnar flickor och kvinnor för gärningsmännen.

I andra länder hymlar man inte med förövarnas identitet, utan vill man få fast kriminella individer och förhindra dem att begå nya brott så publicerar man foto och/eller en ingående beskrivning av gärningsmännen.

I till exempel Österrike letar polisen efter en 17-årig yngling som är efterlyst för mordförsök på en 18-åring i Wien samt grovt rån. Man ger en utförlig beskrivning samt uppger telefonnummer om man har några upplysningar.
”Den afghanska medborgaren är 1,70 meter hög, har svart hår och bruna ögon. Tonåringen pratar tyska och dari.”

Jag kan i min vildaste fantasi inte förstå varför vi i Sverige aktivt skyddar kriminella individer istället för att se till att spärra in dem. Vill polisen och våra makthavare att mördare och våldtäktsmän ska gå lösa på våra gator samt utsätta nya offer för trauman?

Detta är extremt svårförståeligt och oacceptabelt i min värld! Det är ett under att inte fler föräldrar tagit lagen i egna händer – hade det hänt mina barn någonting så är jag inte säker på att jag skulle klara av att se på när förövarna går fria, om de ens lyckas fånga in dem.

Både media och polis medverkar de facto till att det grova våldet tillåts fortgå, men jag antar att deras order kommer uppifrån. Jag hade gärna velat veta vem som gett ordern om att vi i Sverige inte ska publicera signalement och bilder på efterlysta brottslingar samt i vilket syfte!

#onlyinsweden

https://kurier.at/chronik/wien/mordversuch-in-wien-polizei-fahndet-per-foto-nach-17-jaehrigem/400363439

austria.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Svensk polis och media skyddar medvetet kriminella individer – på vems uppdrag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s