Varför är det fel med vitt?

Häromdagen skrev jag om att nordeuropeiska utseenden numera är ett utdöende fenomen i reklam och informationsfoldrar, vilket många som man pratar med påpekar.

En FB-vän skickade nu ett klockrent exempel på detta i reklam från Skånetrafiken, där den ”vite mannen” lyser med sin frånvaro.

Detta upplevs nog som rätt diskriminerande för svenska män och tanken med att representera mångfalden faller platt eftersom man i allt större utsträckning medverkar till att sätta fokus på personer med icke nordiskt utseende i reklamsammanhang.

Asiater, som ändå är en rätt stor folkgrupp i Sverige ser man inte heller så ofta i dagens reklam. Hur svårt kan det vara att se till att Sveriges befolkning avspeglas på ett korrekt sätt? Vit, brun, gul och svart – färdigt!

Kan inte alla företag ha som nyårslöfte att sluta med att vara så förbannat politiskt korrekta i alla sammanhang? Detsamma gäller alla dessa kändisar som i tid och otid måste göra politiska statements, utan någon som helst eftertanke eller faktakontroll.

Alla människor är lika mycket värda oavsett hudfärg och härkomst heter det så fint, så det hade varit tacksamt om man inte hela tiden negligerade ursprungsbefolkningen!

received_303876466998114.jpeg

En reaktion till “Varför är det fel med vitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s