Hur kan våra makthavare sitta lugnt hemma på sin kammare när laglösheten breder ut sig och medborgarnas trygghet är allvarligt hotad?

Jag kommer som bekant inte från Skåne från början så släkt och vänner hittar man istället uppåt landet. Häromdagen undrade någon vad som egentligen pågår där nere i Skåne – en mycket befogad fråga!

Även om den grova brottsligheten syns från norr till söder och så klart i Stockholm, med alla sina ”särskilt utsatta områden”, så sticker Skåne ut med alla dessa skottlossningar, knivhuggningar, våldtäkter och explosioner. Igår detonerade en sprängladdning utanför en villa i Lund och i natt detonerade en kraftig explosion mitt i centrala Landskrona – dessutom har det varit flera explosioner i Malmö den senaste tiden samt så klart under året, där även polisstationen drabbats några gånger.

Varför händer det så mycket i Skåne får man höra titt som tätt, ja kan det ha att göra med att mycket av kriminaliteten flödar in i landet här i söder? Öresundsbron med sina icke existerande gränskontroller är en klart lysande stjärna i sammanhanget och så klart den brottslighet som kommer från Öststaterna via färjelägren i syd och sydost.

Nyårsafton närmar sig och redan nu rapporteras det i media om väktare som beskjutits med raketer i Trollhättan. Malmö stad förbereder sig för kaos och har satt in extra poliser samt personal som ska hålla koll på kameraövervakningen på gator och torg. Videoklipp från nyårsafton på Möllan förra året ser mer ut som ett inbördeskrig än en svensk nyårsafton!

Vad är det för människor som måste förstöra för så många andra? Varför har vi flata politiker som inte ser till att vi har en ordningsmakt med befogenheter att stävja vandalismen och kriminaliteten som bara eskalerar för var dag som går? Hade någon haft kuraget att sätta ned foten från dag ett så hade vi aldrig fått den här utvecklingen som nu ser ut att bli svårstoppad.

Men tro inte att detta får våra skrupelfria politiker att känna att det är dags att resa sig ur soffan och återvända till Rosenbad för att på allvar ta tag i det laglösa land som en gång kallades Sverige – nej då, här har man jullov fram till mitten av januari så låt Svea rike stå i brand och anarkin breda ut sig!

Tänk hur det skulle se ut om vi vanliga dödliga resonerade på samma sätt när det gäller våra egna jobb – Sverige skulle stå still och skattepengarna skulle sluta ticka in, ve och fasa! Vi har alla ett ansvar för att se till att utföra våra jobb korrekt och sköta våra liv klanderfritt, men av någon anledning gäller inte dessa grundlagar för våra makthavare – det är väl konstigt?! Ändå lyckas de få vårt förtroende på nytt vart fjärde år – det är den största gåtan av dem alla!

burn

8 reaktioner till “Hur kan våra makthavare sitta lugnt hemma på sin kammare när laglösheten breder ut sig och medborgarnas trygghet är allvarligt hotad?

 1. Sverige är ju självgående anser dagens politiker.

  Man har ju stöd för sin politik av Miljoner medvetslösa Svenskar, 82 %.

  I Sverige får man ju ha vilka handikapp som helst för att gå till valurnan.

  Sossarna var ju inne på rätt väg för några år sedan, men upptäckte olyckligtvis, att fortsättningen skulle leda till självförintelse.

  Gilla

 2. Den duktiga Tino S sa att Malmö låg om jag minns rätt 20 år före resten av landet. Så den modige kan lugnt sitta ner och vänta på att tiden går. Om man inte tycker att det är så jättebra så kan man skriva en insändare eller kanske protestera fråga en politiker vart fjärde år eller något annat.
  Det är nog inte så roligt för de skötsamma invånarna i Malmö.

  Gillad av 1 person

 3. Att ingenting händer beror på SD. Hur då? Jo för om politikerna verkligen skulle sätta ner foten så går de SD:s vägar och detta är det värsta som en politiker från sjuklövern kan göra. Därför kommer heller inget avgörande att ske inom rimlig tid.

  Gillad av 1 person

  1. Egentligen är väl SD ett missnöjesparti, att de finns och behövs beror enbart på att de andra partierna inte gör ett bra jobb. Problemet är väl också om de andra partierna verkar tycka att de själva faktiskt gör ett bra jobb.
   Internationellt sett så är väl SD det normala och de övriga extrema. Tycker jag i alla fall.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s