Alltför många svenskar är rädda för att ta till sig fakta och våga se samhället med öppna ögon eftersom verkligheten är hård och den bits!

Det är verkligen inte konstigt att vi har en så stor del av befolkningen som klamrar sig fast i sitt Utopia, istället för att släppa taget och komma ut i verkligheten. Självklart vill man hellre se omvärlden genom ett par rosa glasögon och tro gott om alla – dessutom vill man inte inse det faktum att staten inte längre kan skydda oss medborgare.

Jag vill i sammanhanget passa på att ge cred till Johan Westerholm på Ledarsidorna, som den senaste tiden fått mottaga mycket kritik (visserligen inte helt obefogat) på sociala medier efter publiceringen av artiklarna om ”Ekerö”. Men alla gör vi misstag och vad skulle vi ta oss till utan Ledarsidornas briljanta grävarbete? Det finns ingen annan tidning eller journalist – förutom Rebecca Weidmo Uvell – som granskar makten på samma sätt som Westerholm. Hade han tystnat så hade vi inte vetat ett dugg om den korruption och det tjänstemannaöversitteri som pågår i rikets salar! Det är tack vare Westerholms texter som jag fått mycket nyttig information om det Muslimska Brödraskapets verksamhet i Sverige och det mycket suspekta förbundet ”Ibn Rushd”, såväl som den icke trovärdiga socialdemokratiska organisationen Tro och Solidaritet. Maktmissbruket på departement och myndigheter granskas också kritiskt. Det kvittar om det är fri media eller MSM – ingen av dem kommer i närheten!

Igår publicerade Westerholm en artikel om Ibn Rushd som verkar förskingra pengar utan att någon lyfter nämnvärt på ögonbrynen och detta är bara toppen av ett isberg. Det finns en drös suspekta organisationer och verksamheter som får statliga pengar, för att inte tala om suspekta tjänstemän som sitter på myndigheter och aktivt hjälper till med detta bedrägeri som sker mitt framför våra näsor samt även väljer att titta bort när det förekommer uppenbara regelbrott – särskilt inom de sociala myndigheterna, där barn drabbas.

Denna hårda verklighet som serveras oss som för länge sedan sluta tro på sagan om hur våra makthavare värnar om oss medborgare framför makten och härligheten, är ett hårt slag för människor som hela sina liv levt i villfarelsen att staten håller sin skyddande hand över oss och ser till att vi kan fortsätta leva våra liv i trygghet med ett väl fungerande styre av landet. Att känna hur någon drar undan mattan under ens fötter är aldrig roligt och därför drar de öronen åt sig direkt när de ser minsta antydan till något som kan rucka deras världsbild samt stänger in sig i sina bubblor för att fortsätta med sina stillsamma borgarliv i de lugna villakvarteren, långt bort från samhällsproblemen (än så länge i alla fall).

Skulle vi dock lyckas göra hål på dessa filterbubblor, så är jag övertygad om att folkets reaktion äntligen kommer och domen mot översittarna blir hård! Däri ligger utmaningen – att lyckas få alla dessa miljontals individer som stängt sina öron, att istället spetsa dem och suga åt sig information om hur det egentligen står till med moder Svea samt inse att de själva indirekt medverkar till att förstöra sina barns framtid.

Utmaningen försvåras dock av att vi aktivt motarbetas av media som istället för att ta sitt uppdrag på allvar och granska makten, ägnar sig åt att gå våra makthavares ärenden genom att fortsätta indoktrinera befolkningen dag ut och dag in.

Verkligheten är kall och ogästvänlig samt fylld av hat, egoism samt orättvisor – men i jämförelse med alternativet så har jag hellre ett klart sinne i en hård verklighet än att sitta och blunda i en låtsasvärld som kan krackelera vilken dag som helst!

swe

6 reaktioner till “Alltför många svenskar är rädda för att ta till sig fakta och våga se samhället med öppna ögon eftersom verkligheten är hård och den bits!

 1. I takt med att löpsedlarna berättar om åldringar som rånas och misshandlas i sina hem och kvinnor som knivhotas när de går ut med soporna kommer folk att vakna. Tyvärr går det irriterande långsamt. Frågan är om vi hinner innan samhället kollapsar totalt,

  Gillad av 2 personer

 2. Folk kommer att vakna… Hmm och vad händer då? Ingenting skulle jag tro. Vi är ju redan ett antal som är vakna, men vad händer? Inte mycket vill jag påstå.

  Gillad av 1 person

   1. Nej vi är inte tillräckligt många. Hur många miljoner är tillräckligt många? Kommer vi någonsin att bli tillräckligt många? Och om vi inom överblickbar tid blir tillräckligt många, hur ser samhället ut då med tanke på hur illa det är redan nu? Att vi skulle lägga oss ned att dö ser jag inte som ett realistiskt alternativ. Så… vad ska vi göra? Fortsätta att sprida kunskap om hur illa ställt det är i landet, hur lite politikerna bryr sig om invånarna kanske. Jag sitter inte inne med alla svaren om ens några om vad vi ska göra. Vi får väl hoppas att det är fler som vaknar och att detta förhoppningsvis leder till en förändring till det bättre. Men som jag skrev ovan, kommer något att hända då? Vad är realistiskt att sia om framtiden? Ser den ljus eller mörk ut?

    Gilla

 3. Tack Jenny för att Du på svenska språket vill, kan och vågar utmana den svenska MarknadEN, som i den svenska modellen av partipolitisk skolning är lärd, tränad och betygsatt att LYDA Jante och Luthers läror, återförsäkrat av i generationer nedärvd mentalt programmerad Ågren i den mentala TALLKOTTEN (det blinda ögat).

  Här på denna rad kvalitetssäkrar i rum och tid, namn på det rättssubjekt som producerat nytta, ansvar och risk med namn, ord eller begrepp på svenska språket ovan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s