I snitt har 250 kristna dödats globalt varje månad det senaste året – nu vill Storbritannien undersöka förföljelser av kristna världen över!

Det har skett en dramatisk ökning av våld mot de som bekänner sig till kristendomen världen över och därför har nu Storbritannien startat en oberoende undersökning av förföljda kristna i världen.

Den brittiska utrikesministern Jeremy Hunt menar i ett uttalande att över 215 miljoner kristna globalt sett har blivit utsatta för förföljelse på grund av sin tro.
-”Det sista året har i genomsnitt 250 kristna dödats varje månad. Särskilt kvinnor och barn är sårbara. De utsätts ofta för sexuellt våld på grund av sin tro. Ofta är förföljelserna av kristna en tidig varningssignal om förföljelse av alla minoriteter.”

Utrikesministern har bett ledarna av den statliga kyrkan i England, Church of England, om att utarbeta en rapport som skall redovisas i april. Rapporten skall försöka kartlägga förföljelser av kristna i Mellanöstern, Afrika och Asien. Dessutom skall den analysera i vilken grad den brittiska regeringen hjälper de förföljda samt föreslå bättre reaktioner på förföljelsen.

Enligt organisationen ”Open Doors”, som stöttar förföljda kristna, är de farligaste länderna att bo i om man är kristen; Nordkorea, Afghanistan, Somalia, Sudan och Pakistan.

De senaste åren har det skett flera angrepp mot kristna i Egypten och Nigeria, där stridigheter mellan kristna och muslimer kostat mer än 3.600 människor livet sedan år 2016 – den stora majoriteten av morden har skett i år.

Bra att Englands regering värnar om den kristna befolkningen, vilket är mer än man kan säga om våra svenska makthavare som varken stödjer den kristna eller judiska befolkningen i landet.

Jag undrar i mitt stilla på vilket sätt vi skyddar de kristna flyktingar som fått skydd i Sverige, när vi fortsätter att samtidigt ta in deras belackare på löpande band? Mycket svagt av ett land som säger sig stå upp för mänskliga rättigheter! Inte konstigt att en del människor förbereder sig på att fly igen – de har sett det här förr och känner igen mönstret!

https://politiken.dk/udland/art6939046/Briterne-vil-undersøge-forfølgelser-af-kristne-verden-over

god

Annonser

2 reaktioner till “I snitt har 250 kristna dödats globalt varje månad det senaste året – nu vill Storbritannien undersöka förföljelser av kristna världen över!

  1. Tidigare idag blev fem präster attackerade i en kyrka i Wien, då två okända personer som pratade tyska med kraftig brytning misshandlade och hotade prästerna med skjutvapen och järnrör. De var ute efter att stjäla värdeföremål och det är i dagsläget oklart vad de kom över. Det pågår just nu en stor polisinsats där man jagar förövarna.

    https://kurier.at/…/raubueberfall-in-kirche…/400363631

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s