Jag börjar tröttna på att skattemedel används för att bekosta kriminella element som tär på systemet!

Trots att det är fyra dagar kvar till Nyårsafton så börjar redan tidningarnas nyårskrönikor att hagla tätt och många tar också tillfället i akt att redovisa vad som hänt i världen under året. Den röda tråden verkar vara att det trots krig och terror ändå har blivit bättre i världen. Frågar ni mig så håller jag inte alls med om den bilden om man ska tro den dagliga nyhetsrapporteringen, men så sitter jag inte heller med statistik framför mig och kan jämföra med vad som hänt det senaste decenniet – känslor och fakta är som bekant två skilda saker, så vi får väl tro på att så är fallet.

När jag var liten så var den stora höjdpunkten när det var dags att smälla raketer vid tolvslaget, men jag kan inte minnas att man behövde kalla in extra polisförstärkning i landets storstäder vid denna högtid som är fallet numera.

I Malmö förbereder man för en jätteinsats inför nyårsfirandet, där polisen är beredd på både raketbonanza och bråk. De sätter in extrapersonal och kommer särskilt att fokusera på Möllevångstorget, Stortorget, Gustav Adolfs torg och Piazzan utanför Malmö Opera. Strålkastarbelysning är redan nu på plats på Möllevångstorget och de övervakningskameror som finns kommer att bemannas med personal som tittar på kamerabilderna i realtid för att direkt kunna slå larm om de ser något.

Anledningen är att det tidigare nyårsaftnar har varit ett rykande inferno av raketer, smällare, vuxna och barn på Möllevångstorget, varför polisen nu har tagit till särskilda åtgärder för att lugna ner situationen och minska risken för att personer skadas av smällare. Polisen kommer precis som förra året att ha kroppskameror på sig för att dokumentera vad som händer runt omkring samt för att dokumentera de egna ingripandena ifall de skulle ifrågasättas.

Fascinerande att vi nu för tiden inte ens kan fira Nyårsafton utan att slå på stora trumman! En eloge till de poliser som måste arbeta denna kväll och jag skänker även en tanke till sjukhuspersonalen som måste ha full beredskap inför alla potentiella skottskador, knivhugg och brännskador som kan tänkas uppstå när folk ”firar” tillsammans.

Dessa insatser mot ”oroligheterna” i våra storstäder kostar samhället stora summor pengar, viktiga kronor som så väl behövs till andra grupper och det här sker i princip på daglig basis – inte bara på Nyårsafton.

Jag börjar bli rejält trött på att våra skattepengar används på helt fel sätt. Vanliga brott nedprioriteras på grund av resursbrist och allt fokus ligger på grova brott som man ändå inte lyckas mota i grind. Varför inte införa medborgargarden från norr till söder, där de boende får patrullera i sina egna bostadsområden eftersom polisen ändå misslyckas med att skapa ordning och trygghet? Eller kanske man ska satsa på att hyra in privata vaktbolag med samma befogenheter som polisen? Då kan man åtminstone täcka många av dagens blinda fläckar.

Dessutom är det skamligt att cancersjuka patienter hinner dö i väntan på vård på grund av att det saknas såväl personal samt resurser – för att inte tala om ekonomiska muskler, trots att vi ligger i topp bland länder i världen när det kommer till höga skatter. Men när det kommer till gängkriminaliteten så är det inga problem att rulla ut röda mattan!

Eftersom välfärden ändå står på randen till att krackelera så kanske vi ska övergå till att införa amerikansk modell – det vill säga att bara de som har en privat försäkring kan få vård och har man inte betalat så får man gå!

https://www.sydsvenskan.se/2018-12-26/polisen-okar-bemanningen-infor-nyarsafton

plis

 

Annonser

5 reaktioner till “Jag börjar tröttna på att skattemedel används för att bekosta kriminella element som tär på systemet!

 1. Ja, när man ”redovisar” kostnaden för invandringen, så finns inte all ”skadegörelse”, medräknad,

  dvs Dråp, mord, misshandel i ALLA former, bilbränder, insatsstyrkor etc etc etc
  ,
  som antagligen är lika stor som själva importen,

  och det är viktigt att minnas när folket har återtagit makten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s