Efter årsskiftet blir det tillåtet att ha pepparspray hemma för privat bruk i Danmark, men polisförbundet varnar för konsekvenserna – meanwhile in Sweden råder anarki!

Från och med nästa år blir det i Danmark tillåtet för personer över 18 år att köpa pepparspray som man förvarar i hemmet, men polisens fackförening Politiforbundet ser problem med de nya reglerna.

Förbundsordförande Claus Oxfeldt pekar bland annat på att pepparspray är ett vapen som kräver utbildning och träning innan det används.
-”Det är inte bara svårigheter med träffa en förövare som inte står still, att träffa ögat kräver träning. Det kräver också att du vet vad du ska göra om och när du lyckas få in en träff på den personen. Poliser får tre timmars utbildning i användandet av pepparspray, men de nya vapenreglerna ställer inte krav på hur man brukar den privat, vilket är helt galet. Om en medborgare väljer att angripa till exempel en inbrottstjuv med pepparspray, så kan man inte förutse tjuvens reaktion. Det är en risk för att den reaktionen blir våldsam eftersom gärningsmannen uppfattar det som ett angrepp.”

Politiforbundet har under utredningsfasen av lagändringen starkt kritiserat tilltaget och det har även flera andre institutioner, till exempel Det Kriminalpræventive Råd, Offerrådgivningen och Dansk Erhverv.

Justitiedepartementet har i samband med att lagen röstats igenom upplyst om att syftet är att öka tryggheten bland medborgarna, men lyssnar man på Claus Oxfeldt så kan konsekvensen bli en helt annan.
-”Det finns en risk att det blir en upptrappning av våld och vi kan hamna i sådana situationer där människor som annars inte skulle blivit skadade nu blir angripna och mer skadade än de annars skulle ha blivit. Utöver risken för att komma till skada finns också risken för att bli en våldsman själv, eftersom reglerna för lagligt nödvärn är mycket komplicerade. Använder man pepparspray utan att det kan tolkas som lagligt nödvärn, eller om man går för långt i användandet, så riskerar man att straffas för våld.”

Danskarna har precis som vi i Sverige länge haft problem med gängkriminalitet, men den stora skillnaden är att vårt grannland åtminstone försöker ta tag i problemen med olika åtgärder och skydda medborgarna.

Jag förstår att det finns risker med att tillåta medborgarna att få använda pepparspray, men samtidigt är det ett nobelt initiativ av regeringen att faktiskt försöka öka tryggheten hos befolkningen i ett land där våldet tar över gatorna mer och mer. I Sverige gör regeringen det motsatta och kör med strutsmetoden, precis som man gjort de senaste mandatperioderna, samtidigt som det grova våldet ökar för var dag som går.

Det är uppenbart att polisen i Sverige fullständigt har tappat kontrollen och samtidigt är våra politiker är för fega för att våga agera. De stora förlorarna är svenska folket och det minsta man kan begära är att våra makthavare tar sitt ansvar och gör något för att öka tryggheten – att försöka sopa problemen under mattan och släta över har för länge sedan upphört att fungera.

Sedan en tid tillbaka råder en form av anarki i Sverige – ett tillstånd som innebär frånvaro av härskare eller statsmakt, alternativt förvirring och kaos i brist på lagar och/eller regering. Visst har vi en ”övergångsregering”, men vi kan nog vara överens om att det mest är ett begrepp på ett papper som i verkligheten inte betyder något och det går inte en dag utan att det grova våldet visar sitt fula ansikte. Numera är folk inte längre trygga i sina egna hem, eftersom det sker brutala inbrott och även skottlossningar mot lägenheter.

När man inte vill ta i med hårdhandskarna mot våldet och våldtäkterna samt dessutom har blåljuspersonal som inte kan eller vill åka in i de utsatta områdena, så får man väl åtminstone förse befolkningen med utrustning att kunna försvara sig själva – till exempel pepparspray, försvarsspray eller skyddsvästar på statens bekostnad.

Vi vanliga dödliga har ju inte tillgång till Säpovakter eller gated communities – samtidigt är det många unga som dör alldeles för tidigt, eller får sina liv förstörda efter brutala våldtäkter.

Att bara sitta och rulla tummarna som nu sker är ett hån mot befolkningen!

https://politiken.dk/indland/art6935973/Politiforbundet-frygter-kriminelles-voldsomme-reaktioner-over-for-private-med-pebersrpay

Peberspray

2 reaktioner till “Efter årsskiftet blir det tillåtet att ha pepparspray hemma för privat bruk i Danmark, men polisförbundet varnar för konsekvenserna – meanwhile in Sweden råder anarki!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s