2-årig pojke i Italien avled efter att ha blivit omskuren!

En 66-årig amerikansk medborgare har anklagats för mord efter att en 2-årig pojke i närheten av Rom avlidit på grund av blodförlust efter att ha blivit omskuren.

Proceduren utfördes på ett flyktingcenter för kvinnor och flickor i Monterotondo, i de nordvästra utkanterna av Rom. Pojkens döda tvillingbror skulle också könsstympas och det gick så illa att han fick föras till akutmottagningen på sjukhuset, men hans tillstånd uppges nu vara stabilt.

Enligt den lokala åklagaren Francesco Menditto, är den arresterade 66-åringen född i Libyen och har amerikanskt medborgarskap. Polisen försöker nu utreda om han överhuvudtaget har några medicinska kvalifikationer.

Den döda pojken och hans tvillingbror föddes i Italien i januari 2017 av en mor som kommer från Nigeria, men hade sökt asyl i Europa. Modern ska ha önskat att sönerna blev omskurna av respekt för kulturella traditioner bland nigerianska muslimer, trots att hon själv var katolik.

Omskärelse erbjuds inte av den allmänna sjukvården i Italien och Antonino Lupi, stadens borgmästare menar att det är en tragedi.
-”Tydligen tog modern initiativ till könsstympningen utan att berätta det för någon, annars hade det aldrig tillåtits.”

Foad Aodi, grundare av organisationen ”Utländska läkare i Italien” (AMSI) och Co-mai, en organisation som stödjer det arabiska samhället, menar att de som vill omskära sina barn privat får räkna med en kostnad mellan 2.000-4.000 EUR. Sådana höga priser får många fattiga föräldrar att söka sig till icke auktoriserade personer och faciliteter.
-”Över 35% av de omskärelser som sker i Italien görs i människors hem. Jag uppmanar Italiens Hälsominister att se till att priserna för omskärelse ligger på en sådan nivå att även mindre välbeställda muslimska och judiska föräldrar ska ha råd. I annat fall kommer fattiga föräldrar att fortsätta sätta sina barn i händerna på skrupelfria och oerfarna personer som utför ingreppet för 50 eller 20 EUR.”

I Sverige har vi det så bra ställt att vi erbjuder föräldrar att genomföra ingreppet på våra sjukhus. Häromdagen kunde man läsa om hur två pojkar i Göteborg, i ungefär samma ålder som i ovan nämnt fall, var nära att dö och fick tas till sjukhus efter att ha blivit omskurna på en privat klinik, varpå debatten gick hög i kommentarsfältet till Göteborgsposten.

För muslimer och judar anses ingreppet som ett måste och är djupt förankrat i deras kultur, men för oss svenskar ses det enbart som barbariskt och dessutom kränkande mot barnet som inte får välja själv.

Jag personligen hade helst sett ett förbud mot könsstympning på barn under 18 år oavsett kön och ålder, men jag har svårt att se att det ska kunna genomföras eftersom judarna absolut inte skulle tolerera att en sådan lag infördes.

Problemet är så klart att om man förbjuder ingreppet så kommer det ändå att göras hemma i köket hos folk, så som nu sker med flickor trots att det är förbjudet, men samtidigt sänder det rätt signaler om vad som gäller i vårt land – det vill säga vi värnar om alla barn oavsett härkomst, kön och religion samt vill att de ska få välja själva och inte påtvingas något som kommer från föräldrarnas religion. Men det finns helt klart både fördelar och nackdelar med ett förbud.

Det minsta man kan begära är att vårdnadshavarna själva ska stå för ingreppet, men faktum är att detta varierar beroende på landsting. I Skåne får numera föräldrarna själva bekosta ingreppet tack vare att SD drev igenom nya regler förra året, men i till exempel Stockholm är det gratis och där får stockholmarna stå för notan!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/circumcision-italy-boy-dies-rome-man-charged-nigerian-toddler-refugee-a8698821.html?fbclid=IwAR1wVig3kKl_grY65HFVgvOBqE7kD4YCuAZrWNe-y7DIf2VkM3H94qYAvHs

omsk

Annonser

En reaktion till “2-årig pojke i Italien avled efter att ha blivit omskuren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s