Mord och våldtäkter dominerar brottsstatistiken och polisen har tappat kontrollen – vad gör våra makthavare förutom att dricka kaffe och tjafsa om arbetsrätten?

Läser idag i den brittiska tidningen Independent att 131 personer mördats i London i år, vilket är det högsta antalet rapporterade mord och dråp på tio år.

Det hade varit intressant att veta motsvarande siffra för Sverige. Det känns som att människor skjuts ihjäl både till höger och vänster i princip varje dag – särskilt i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Jag brukar ofta skriva att Sverige ”brinner” med tanke på den grova brottslighet som vi ser överallt i landet – både i små och stora städer – samtidigt som no-go-zonerna bara ökar. Poliserna står handfallna med för få resurser och deras möjligheter att ingripa är begränsade på grund av restriktioner som försvårar deras arbete.

För över 100 dagar sedan gick svenska folket till valurnorna i hopp om att få se en ny regering ta plats och börja ställa allt till rätta. Dessa förhoppningar har nu grusats och regeringsbildningen har istället kantats av kaos och egoism.

Talmannen har gett politikerna långledigt istället för att se till att vi kommer framåt i processen, eftersom han helst inte vill ha ett nyval, som dels påverkar hans egen roll och dels skulle ge fördel åt det parti som han mest föraktar – SD.

I tidningarna kan vi läsa hur Löfvén, likt den franska presidenten Macron, håller på att göra upp med Annie Lööf om inskränkningar i arbetsrätten – allt för att få komma till makten ännu en gång och Lööf håller i sin tur på att svika sina politiska ideal genom att låta Vänsterpartiet få inflytande över en regering.

Men är det inte konstigt att politikerna i Rosenbad beter sig som om Sverige inte alls har några problem? Istället för kriminalitet, migration och integration som borde stå överst på listan, så är det arbetsrätt, skatter och miljö som ältas.

Hade våra politiker haft den minsta lilla tendens till att vilja se landets akuta svårigheter i vitögat så hade man bråkat och förhandlat om viktigare saker som striktare migrationsregler, krav på att människor integreras, ett bättre fungerande rättsväsende med bland annat högre lön till poliser så att man kan återanställa alla som man förlorat de senaste åren och som verkligen behövs i organisationen samt man borde bråka om vården, där sjuksköterskorna måste få högre lön och arbetssituationen förbättras för all vårdpersonal som håller på att duka under den press som uppstår när välfärden håller på att falla ihop som ett korthus! Glöm heller inte alla extremister som befinner sig i landet, vars växande antal experter hela tiden varnar för. Det är ett under att det ännu inte smällt på nytt här i Sverige med tanke på alla radikala extremister som vi huserar! Sverige kan numera titulera sig Jihadisternas fristad!

Men nej då, sådana oväsentligheter vill man inte befatta sig med på regeringsnivå!

Allt är som en dålig sketch på TV, bara att det tyvärr inte finns någon avstängningsknapp utan det här är den krassa verkligheten för oss medborgare – vi har makthavare som fullkomligen struntar i sitt eget folk och bara sätter sig själva i centrum!

Snart går vi in i ett nytt år och jag hoppas att det blir året då svenska folket äntligen reser sig mot överheten som så länge trampat på oss som tappert kämpar varje dag för att fylla på statskassorna, trots att vi i gengäld bara får enstaka smulor tillbaka!

usa

2 reaktioner till “Mord och våldtäkter dominerar brottsstatistiken och polisen har tappat kontrollen – vad gör våra makthavare förutom att dricka kaffe och tjafsa om arbetsrätten?

  1. Situationen är ju för sorglig. Vi har en tondöv Annie som försöker föra en stelopererad Stefan till en låt som framförs av en orkester som spelar falskt. Samtidigt smyger Gustav runt paret och gör handhjärtan. I ett hörn av danslokalen försöker Jonas se cool ut när han dansar ensam i allt för stora byxor och en kavaj som var inne på 70-talet.
    Panelhönan Ebba står och tisslar och tasslar med sina kompisar. Tuffingen Uffe står vid spelbordet och försöker komma på ett sätt att lura systemet och utanför står stackars Jimmie och tjafsar med vakten som vägrar släppa in honom…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s