Sverige har misslyckats kapitalt både med regeringsbildningen och integrationen där medborgarna är de stora förlorarna – såväl svenskar som nysvenskar, men ändå sover våra politiker gott om nätterna och anser att man förtjänar julledigt mitt i krisen!

Jag har tidigare skrivit en del om det arabiska kungadömet Jordanien som tar emot väldigt många flyktingar, vilket tär på landets ekonomi men man fortsätter ändå att stå upp för mänskliga rättigheter mer än de flesta andra länder – dessutom har man verkligen lyckats med integrationen. Även fast man har islam som statsreligion och den jordanska konstitutionen från 1952 fastslår att kungen och hans efterföljare måste vara muslimer samt söner till muslimska föräldrar, så respekterar man andra religiösa minoriteter i landet – till exempel kristna.

Landets premiärminister Omar Razzaz deklarerade igår att kristna personer som arbetar inom den statliga sektorn och andra allmänna institutioner samt myndigheter, kommer att vara lediga på onsdag den 26 december på grund av julen. Razzaz har tidigare proklamerat att den 25 december kommer att vara en officiell helgdag, precis som Nyårsdagen den 1 januari.

Jordanien är faktiskt ett praktexempel på hur muslimer och kristna kan leva sida vid sida utan problem med konflikter eller med inslag av ”rasism” och ”kränkningar”. Man ser nästan aldrig drottning Rania bära slöja, varken vid officiella statsbesök eller vid möten med folket – trots detta är hon extremt uppskattad och respekterad. Det är synd att vi i Sverige inte kan lära oss av andra länder för det är uppenbart att vi har gjort fel från dag ett.

Afrika är den enda kontinenten där muslimer och kristna lever tillsammans på riktigt – det finns ungefär 425 miljoner kristna och 500 miljoner muslimer i Afrika, där muslimer är koncentrerade i norr och de kristna i söder.

Idag pratade jag med en bekant som nyligen var på en adventskonsert i en kyrka ute på landet, där den lokala kören uppträdde och det kom faktiskt en muslimsk familj till kyrkan för att lyssna – kvinnan bar till och med hijab. Det är riktigt fint tycker jag och det är så det ska vara! Vi ska kunna ta del av varandras traditioner utan pekpinnar eller motstånd – det är så man integreras i ett samhälle.

Att istället säga att ”nej ni kan inte gå i kyrkan och ta del av våra kristna traditioner när ni är muslimer” är fel hela vägen och skapar bara ännu mer segregering. Tänk så många barn som uteslutits från kristna traditioner för att pedagoger och rektorer ansett att det är kränkande mot en folkgrupp att de ska ”tvingas” deltaga i våra upptåg. Att det finns de familjer som faktiskt frivilligt vill deltaga och har ett ärligt intresse är ointressant i deras PK-värld.

Ibland önskar man att man kunde vrida klockan tillbaka och göra om och göra rätt när den muslimska invandringen startade på allvar i slutet av 1990-talet. Hade vi likt Danmark ställt krav på de som kommer hit att anpassa sig om de väljer att bosätta sig här, så hade vi besparat oss mycket problem.

Det finns många som anser att islam inte hör hemma i Europa och bör förbjudas. Jag själv räknar mig inte till den kategorin, utan jag tror att vi kan leva sida vid sida bara förutsättningarna är rätt och det är de tyvärr inte i Sverige som det ser ut nu. Någon måste på allvar dra i handbromsen nu och säga stopp! Vi måste börja ställa krav och det måste ske nu, innan det är för sent och den lilla jämställdhet som vi lyckats åstadkomma mellan könen i Sverige för evigt är utraderade.

Men våra politiker är ynkryggar och det har redan gått alldeles för långt till viss del, så när, var och hur detta ska ske har jag ingen aning om. Det jag däremot vet är att det finns väldigt många muslimer och kristna där ute som flytt för sina liv på riktigt från radikal islam (många har även konverterat) till Sverige för att få skydd och som nu åter står öga mot öga med dessa extremister som följt efter dem till deras nya land – allt medan den ”humanitära stormakten” stolt ser på när parallella samhällen och shariapoliser växer fram lite varstans samt ser med blida ögon på mosképredikanter som uppviglar till hat och våld.

Kristna, judar och homosexuella står överst på deras hatlista men myndigheter och regering lyfter inte ett finger för att agera! Det är riktigt illa och lägg därtill alla dessa flickor och kvinnor som får sina liv förstörda för att vi har veka makthavare som inte vågar sätta ned foten.

År 2019 står för dörren, men man har inte lyckats med integrationen de senaste 30 åren så tyvärr pekar allt på att vi kan se fram mot ännu ett år av islamisering och vurmande för extremister, istället för rakryggad politik.

http://www.jordantimes.com/news/local/christmas-holiday-christians-announced-december-26?fbclid=IwAR1–Dbj1Yauwvg9xZcfJWysCMUwe2cXJR4gaxGhhth-bm4dzxi_MShML4I

adbullah.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Sverige har misslyckats kapitalt både med regeringsbildningen och integrationen där medborgarna är de stora förlorarna – såväl svenskar som nysvenskar, men ändå sover våra politiker gott om nätterna och anser att man förtjänar julledigt mitt i krisen!

  1. Tvärtemot dig Jenny så visar historien att islam absolut inte kan integreras i ett demokratiskt västerländskt samhällssystem. Detta till stor del beroende på att inom islam så existerar inte ens ordet demokrati. Islam är dessutom inte allenast en religion, utan snarare ett politiskt system, där sharialagar är ledordet. Det finns mig veterligt inte ett land där islam styr, som kan kalla sig demokratiskt. Dessa länder är snarare att betrakta som diktaturer. Den muslim som vänder sig mot islam betraktas som en avfälling, där straffet är döden enligt koranen.

    Gilla

  2. Står med två ben både i Connys kommentar om dig och i tompas11s reservation. Samexistens, ja i en demokrsti, men hur länge när demokratin måste försvaras med alla medel, när födelsetalen/MENA invandringen vida överstiger ursprungsfolkens. Vad blev det av de 500 nations av aborinies i Amerika. De lever i reservat om de inte valt att assimileras i ett demokratiskt land.

    Önskar Jenny, familjen och hennes läsare En riktigt God Jul.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s