Löfvén ger sig inte i första taget, explosion på skola ingen pangnyhet och vardagsrasismen verkar alltid vara lika aktuell!

Turerna i kioskvältaren ”Vem tar vem” går vidare och nu har Stefan Löfvén åter sträckt ut handen till Annie Löö, för nu är S helt plötsligt villiga att förhandla med C om arbetsrätten. Då inväntar vi med spänning vad Kristerssons motdrag ska bli – nu när han tycker att svenska elever bör lära sig arabiska så vore det väl på sin plats att han lovar lite fler nya moskéer, eller varför inte bara lägga ned de så kallade gränskontrollerna helt och låta allt flöda öppet?

Eller vilka vi förresten? De enda som bryr sig är väl egentligen media som vill sälja lösnummer och få klick. Jag tror gemene man struntar i om det blir Löfvéns eller Kristerssons hycklande nuna som kommer att stå som vinnare i detta uttjatade drama, eftersom landet i sig redan är förlorat. Det här är egentligen bara en enda stor transportsträcka fram till vad jag tror blir ännu en rödgrön regering med inslag av islamisterna i C och de knasiga liberalerna i L.

För övrigt noterar jag att explosionen på Hässleholms tekniska skola i förmiddags, som polisen först hanterade som ett terrorbrott, knappt nämns i svensk mainstream media. Det är väl märkligt att en så pass allvarlig händelse, där en hel skola får utrymmas av poliser med kpistar och chockade gymnasieelever får stå på en parkering med filtar över sig en längre period, inte uppmärksammas mer? Hade det t.ex. varit en muslimsk skola eller en moské som attackerats så hade det varit hela havet stormar och antagligen hade till och med ministrar uttalat sig. Jag minns fortfarande moskébranden i Örebro när det efteråt kärleksbombades och till och med kungen besökte moskén samt media var helt till sig. Men nu var det bara vanliga svennar det handlade om och det är inte så viktigt tydligen. Men en tidning som sticker ut, lite oväntat, är DN som faktiskt skrivit flera artiklar i ämnet. Glädjande att de också kan göra sitt jobb ibland!

SVT Nyheter skriver för övrigt nu ikväll om många läkare med utländskt påbrå som råkar ut för vardagsrasism och kränkningar när patienter kräver ”svenska” läkare, vilket framkommit i en enkät utförd av Läkarförbundet på SVT:s uppdrag. Det är självklart inte bra när polariseringen som våra politiker skapat drabbar olika yrkesgrupper, men samtidigt så kan jag förstå att en del äldre människor vill ha en läkare som talar svenska så att man förstår vad de säger. Dessutom har det förekommit en del larmrapporter de senaste åren om utländska läkare som använder fake-legitimation och inte alls är utbildade läkare, så det är inte en helt ogrundad oro som vissa känner.

Detta är dock inget man belyser i reportaget och faktum är att hela samhällsdebatten fokuserar alltför mycket på rasism som utförs av vita, istället för att faktiskt bena ut frågan och ta reda på varför problemet uppstått från början, för att sedan försöka hitta en medelväg för att få det att fungera. Att prata om problemen och se hela bilden istället för att hela tiden peka ut samma grupper, borde vara en grundförutsättning i ett demokratiskt samhälle som vill överbrygga segregation, men numera lever vi ju i en demokratur med begränsad yttrandefrihet så då blir resultatet också därefter.

https://www.dn.se/…/lofven-beredd-att-kompromissa-om-arbet…/

https://www.dn.se/…/jag-har-aldrig-trott-att-det-skulle-sk…/

https://www.svt.se/…/hundratals-lakare-vittnar-om-rasism-o…/

vem

4 reaktioner till “Löfvén ger sig inte i första taget, explosion på skola ingen pangnyhet och vardagsrasismen verkar alltid vara lika aktuell!

 1. Jenny inse fakta, med de politiker och de politiska partier vi begåvats med så kan det inte annat än gå åt helvete med landet och oss svenskar. Det finns inget hopp om någon förändring till det bättre och jag tror mig veta att du börjar inse just detta.

  Se på de naiva tjejerna, en norska och en danska, som skulle vandra i Atlasbergen i Marocko. Jag orkade inte med att se videon där en av tjejerna blev halalslaktad.

  Detta hemska är vad som väntar den svenska befolkningen om inget förändras. Kommer något att förändras? Finns signalerna om en förändring? Det krassa svaret är – nej!

  De som är tillräckligt unga, som du Jenny, lämna detta förlorade land om du kan. Jag är för gammal så jag stannar til the bitter end…

  Gilla

 2. Huvudet på spiken som vanligt. Har inget alls emot utlänningar men har också råkat ut för en utländsk, och som det visade sig, mycket skicklig läkare. Men jag förstod inte så mycket av vad han sa. Hade jag inte redan själv haft en uppfattning om vilken diagnos det skulle bli så hade det inte funkar. Mycket trevlig. Det här med explosionen på skolan skrämmer rent ut sagt skiften ur mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s