Ny undersökning i Danmark visar att tredje generationens invandrare inte klarar sig bättre än andra generationen, varken i skolan eller på arbetsmarknaden!

Danmarks integrationspolitik har i årtionden byggts upp i tron att med den rätta hjälpen så kommer invandrare och deras efterkommande generation att integreras på ett naturligt sätt, men en ny undersökning, ”Analys av barn till ättlingar med icke västlig bakgrund” som utarbetats av Integrations- och Utbildningsministeriet, visar nu att detta är en vanföreställning. Istället fastslår man att tredjegenerationsinvandrare inte får bättre betyg i skolan än generationen före dem och att det inte är flera som slutför en ungdomsutbildning – dessutom är det inte fler som får arbete.

Resultatet är minst sagt nedslående menar Utbildningsminister Merete Riisager (LA) och Integrationsminister Inger Støjberg (V).
-”Undersökningen visar att vi har haft helt fel syn på det hela. När jag var ung och bodde på Nørrebro, omgavs jag av många välfungerande migranter och hade därför en större tro på att integrationsproblemen kommer att lösa sig själva. Men med den kunskapen jag har nu, kan jag inte längre intala mig detta. Den stora gruppen stänger in sig själva samtidigt som den ekonomiska fakturan växer.”

Undersökningen definierar tredjegenerationsinvandrare som barn till ättlingar. De flesta har en förälder som är född i Danmark, medan den andra är invandrare. 72% av tredjegenerationsinvandrarna har en mor eller en far som växt upp utanför Danmark.

I januari i år fanns det 24.000 tredjegenerationsinvandrare och 92% hade icke västlig bakgrund – härav hade 41% turkisk bakgrund, medan 21% hade pakistansk bakgrund. Sammantaget finns idag knappt 500.000 invandrare och ättlingar i Danmark – ett tal som kommer att växa markant de närmaste årtiondena. Finansministeriet beräknade i maj i år att invandrarna och deras ättlingar kostar den danska staten 33 miljarder DKK om året.

En del av förklaringen till den dåliga karaktären, kan enligt Utbildningsministern vara att många andragenerationsinvandrare hittar sin make/maka i sitt ursprungsland. Den starkaste faktorn i förhållande till om barn lär sig vad de ska i skolan, är deras föräldrars inställning och stöd.
-”För 20 år sedan hade jag tilltro till att skolan kunde lösa alla integrationsutmaningar, men när för många kommer till Danmark och inte lägger manken till så kan inte skolan klara det. Vi kan dock se att något går framåt – omkring 40% av migranterna är i arbete efter tre år. Tidigare var det bara knappt 20%. Vi ställer krav, skruvar till tjänsterna och pressar ut folk på arbetsmarknaden – det betalar sig.”

Integrationsministern avslutar med följande:
-”Vi skall sörja för att tillströmningen av migranter är låg. Att folk försörjer sig själva och så ska vi så klart säga att integrationen i Danmark inte är att mötas på mitten. Man skall ta vår kultur och våra värderingar till sig. Man skall – för att säga det som det är – assimilera sig.”

Väl talat av dessa kvinnor med skinn på näsan – något som majoriteten av de svenska politikerna saknar! Det som är skillnaden mellan svenska och danska politiker är att man i Danmark kan erkänna att man haft fel samt se till att göra rätt, medan man i Sverige fortsätter att intala sig att man gör rätt oavsett hur mycket fakta man har på hand!

https://www.berlingske.dk/danmark/indvandrerne-fik-boern-der-fik-boern-og-de-halter-stadig-efterGRAF

 

Annonser

2 reaktioner till “Ny undersökning i Danmark visar att tredje generationens invandrare inte klarar sig bättre än andra generationen, varken i skolan eller på arbetsmarknaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s