Ännu ett land redovisar statistik om sexualbrott som visar att utländska män är överrepresenterade!

Förra veckan skrev jag om att nästan varannan våldtäkt i Österrike begås av utländska medborgare och nu kommer även Finland med liknande statistik.

En omfattande kartläggning av Ilta-Sanomat (IS), som har granskat sexualbrottsstatistiken utifrån de misstänkta gärningsmännens nationalitet, visar att utländska män dominerar sexualbrottsstatistiken i Finland – främst afghanska och irakiska män, som är misstänka i sexualbrott 40 gånger så ofta som finländska män.

Med sexualbrott avses alla sexualbrott – till exempel våldtäkt, sexuellt utnyttjande av barn och några mindre vanliga brottsrubriker. Statistiken gäller misstänkta brott, inte domar, under år 2017.

Enligt jämförelsetal för olika nationaliteter var afghanska män misstänkta i 138 sexualbrott per 10.000 afghanska medborgare år 2017. För irakiska män är jämförelsetalet 133/10.000. För syriska och turkiska män är jämförelsetalet kring 41/10.000. När det gäller finländska män har de varit misstänkta i 3 sexualbrott per 10.000 finländska medborgare.

Enligt experter som IS talat med finns det flera statistiska förklaringar till att utlänningar är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken och en är att utlänningar har lägre medelålder än finländare och att så gott som alla brott begås av unga personer. Det här förklarar dock inte hela statistiken. Till och med när man endast betraktar personer i åldern15-35, är irakiska män 14 gånger oftare misstänkta för sexualbrott. Andra förklaringar som lyfts fram har att göra med kulturell bakgrund.

Menwhile in Sweden… har vi en övergångsregering som i fyra år vägrat ta fram en ny BRÅ-undersökning och gå till botten med våldtäktsstatistiken i Sverige som slagit i taket flera gånger om. Innan dess hade vi en borgerlig regering som i åtta år inte heller tyckte att det fanns belägg för att ta fram nya uppgifter, trots att såväl våldtäkter som grov kriminalitet hela tiden ökade.

Lagom till valet lovade partierna guld och gröna skogar, bland annat skulle det tillsättas fler poliser och införas hårdare straff, men jag vet inte hur många gånger jag läst om att detta inte kommer att hjälpa. Det här är ett kulturellt betingat problem som de tar med sig från sina hemländer – det räcker att se hur kvinnor i Afghanistan behandlas och hur många som våldtagas och mördas varje dag för att förstå att det inte är något som man lämnar bakom sig bara för att man kliver över gränsen. Nu är det dock inte bara män från Afghanistan som ingår i gruppen utländska män, men det är uppenbart i väldigt många länder som tagit fram sexualbrottsstatistik (t.ex. Danmark, Norge, Österrike, Storbritannien) att just dessa landsmän sticker ut.

Över tre månader har gått sedan valet och ingen regering är i sikte, istället har man ägnat tiden åt att dricka kaffe och tjafsa om oväsentligheter. Under tiden som våra politiker funderar över vem som ska ligga med vem samt hur man bäst stänger ute landets tredje största parti, fortsätter flickor och kvinnor runt om i landet att förnedras, misshandlas och våldtagas, samtidigt som unga män fortsätter att ha ihjäl varandra på gator och torg.

Oavsett vem som kröns till högsta hönset, så är chansen minimal att man kommer att begära in en ny BRÅ-rapport och få fakta på bordet samt därefter sätta in rätt åtgärder. Det är ännu mindre chans att man kommer att stänga gränserna samt införa en mer strikt migrationspolitik a´la Danmark.

Faktum är att det mest troliga är att allt kommer att fortsätta lunka på i samma gamla hjulspår som det alltid har gjort och samhället kommer att fortsätta trampa på offren, samtidigt som vi låter gärningsmännen stanna i Sverige och fortsätta få del av bidragssmörgåsbordet trots att de inte är svenska medborgare.

Signalerna som vi sänder ut är att alla som vill är välkomna till Sverige och får allt serverat på silverfat utan att behöva göra ett handtag eller motprestation samt om man begår brott blir man inte straffad och får stanna kvar i landet. I princip säljer vi ut vårt land samt våra flickor och kvinnor!

God jul Sverige – köp försvarsspray, betala din skatt och se glad ut!

https://www.hbl.fi/artikel/is-afghanska-och-irakiska-man-kraftigt-overrepresenterade-i-sexualbrottsstatistiken/

polis.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s