Våra politiska företrädare gör sig själva en otjänst genom pajkastning och fåniga utspel!

Det går inte att öppna en svenska tidning, eller scrolla sig igenom utbudet online utan att gång efter annan mötas av rubriker där våra politiska ledare roar sig med käbbel och pajkastning.

Efter gårdagens nederlag för Stefan Löfvén (S), vill nu många med all rätta komma till ett avslut innan nyår. Ulf Kristersson (M) deklarerar exempelvis att han vill att man håller en ny statsministeromröstning redan nästa vecka, men talmannen själv fortsätter att sondera terrängen – förhoppningsvis får vi nya bud på måndag.

Talmannens indikering om att nyval stundar, har dock fått igång spekulationerna och medan Gustav Fridolin i en debattartikel i Aftonbladet idag uppmanar Annie Lööf och Jan Björklund att fortsätta med sitt avståndstagande gentemot SD, känner Moderaterna stark oro över att SD ska rösta emot Kristersson vid en ny omröstning om statsministerposten. Lägg därtill alla andra ministrar, oppositionella företrädare samt underhuggare som gör utspel och attackerar varandra.

Summa summarum så har cirkus Rosenbad flaggan i topp trots att tre månader gått sedan svenska folket gick till valurnorna. I deras värld kvittar det vad som händer i samhället och om landets medborgare far illa – det är så mycket viktigare att tjafsa om makten och pinka revir!

Jag tycker personligen att ingen av dessa åtta partier förtjänar att få styra Sverige – de flesta har visat sig vara totalt odugliga och de politiska skandalerna avlöser varandra. Det är kanske lika bra att Putin invaderar Sverige och tar över styret så att det blir lite ordning på torpet?!

Skämt åsido, så har jag ytterst litet förtroende för samtliga som trånar efter makten – oavsett partitillhörighet och hade jag fått bestämma så hade samtliga riksdagspolitiker fått 3 månaders löneavdrag som straff för att de leker med landet istället för att ta sitt förbannade ansvar och göra rätt för sig!

De är överbetalda och överrösta av förmåner, medan det finns svenska familjer ute i landet som inte har råd att varken köpa julklappar till sina barn eller trolla fram ett julbord – ändå sitter de där överjästa pösmunkarna i Rosenbad och tjafsar om oväsentligheter istället för att bara bita ihop samt göra sin plikt som vi andra tvingas göra varje dag! Rent bedrövligt!

Blir det nyval så gör det enkelt för att undvika valfusk – en röstsedel med de åtta partiernas namn samt en ruta efter varje parti att kryssa i och en tom rad med ett kryss längst ned för de som vill rösta blankt eller skriva i ett annat parti som inte är invalt i riksdagen. Vi skippar personröstning helt enkelt och slipper då även problemet med klanröstning.

Men vägen till nyval är krokig, först måste det ske ytterligare två omröstningar i kammaren om en statsministerkandidat, vilket kan generera att någon faktiskt får grönt ljus och bildar regering. Eftersom opinionssiffrorna för småpartierna inte ser särskilt lovande ut, så ligger det i deras intresse att det inte blir nyval. Därför är all denna mediehysteri kring ett eventuellt nyval helt onödigt och man borde fokusera på viktigare saker samt sakfrågor, istället för att lyfta fram politiskt käbbel!

Våra politiker gör sig själva en rejäl otjänst genom att agera allt annat än statsmannamässigt och det är inte för inte som politikerföraktet är på topp i Sverige!

paj.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Våra politiska företrädare gör sig själva en otjänst genom pajkastning och fåniga utspel!

  1. Tyvärr räcker det inte med en generell röstsedel, då problemet med selektiva rösträknare kvarstår. Det hindrar inte, enligt rösträknarnas [personliga] tycke, refusering av ‘felaktiga’ valsedlar, varken vid huvudräkningen eller kontrollräkningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s