Känslan av hopplöshet är överväldigande när man betänker att samtliga åtta riksdagspartier har slutat värna om medborgarna!

Vaknar med en känsla av frustration och hopplöshet. För första gången i mitt liv har jag inte fullt förtroende för något riksdagsparti och anledningen stavas FN:s kritiserade migrationsavtal. Det är dock inte avtalet i sig, utan hur det har hanterats från Sveriges sida.

Igår på träningen pratade de flesta om vad de skulle göra i jul, vart de skulle resa eller kommande julfesten på jobbet. Jag kan garantera att om jag tagit spinningtränarens mikrofon och frågat samtliga 26 närvarande personer (främst i åldern 45+) vad de tycker om FN:s avtal Global Compact of Migration som Sverige nu sagt ja till, så hade i princip alla sett ut som fågelholkar. Majoriteten av svenska folket vet nämligen inte ens vad det är och framförallt inte vad det innebär.

Detta kan vi tacka vår statsstyrda media och våra politiker för som sett till att sätta locket rejält på ända in i det sista. Innan den 19 november hade ingen tidning skrivit ens en spaltmeter om detta avtal och ingen i riksdagen yttrade ett ord i ämnet – än mindre svarade de på frågor från folket och så har det i och för sig fortsatt ända in i mål. Några journalister fick sent omsider ändan ur vagnen, men några få artiklar undangömda under ”utrikes” upplyser inte en hel befolkning. Till det behövs nämligen en öppen riksdagsdebatt som är brukligt i en normal demokrati.

Statssekreterare Lars Westbratt informerade berörda riksdagsutskott om avtalet första gången i maj och det klubbades slutligt igenom i FN i juli – det finns inte på kartan att det då ska anses vara ”acceptabelt” att vänta med eventuella protester och invändningar till 2-3 veckor innan due date! Det har funnits all tid i världen att sätta sig in i vad det kommer att innebära för Sverige samt göra en djupgående konsekvensanalys. M var alldeles för sent ute när de deklarerade att de krävde en akut konsekvensanalys innan Sverige skriver under och detsamma gäller SD som sade sig vara emot avtalet och efterfrågade debatt. Att ett parti som KD dessutom ställer sig bakom avtalet utan att veta vad det innebär sätter ribban lågt. Dokumentet översattes inte ens till svenska. Tyvärr är det uppenbart att inget av partierna haft för avsikt att stoppa Sveriges medverkan i migrationspakten, för då hade man börjat lobba långt innan slutet av november!

Att samtliga riksdagspartier tycks gå i globalisternas ledband inger inget hopp om en ljusare framtid, däremot ser man att det finns stora tomrum att fylla för nya partier. Medborgerlig Samling kan nog skörda en del framgångar i valet 2022, men eftersom partiet är uttalat EU- samt NATO-vänliga så hade det behövts ett komplement som går i motsatt riktning. Det kanske inte är helt omöjligt att det startas nya partier vartefter fritänkande individer inom riksdagspartierna bryter sig ur för att bilda nya grupper som vågar tänka utanför boxen – alternativt blir uteslutna så fort de vågar opponera sig mot partiledningen, men framförallt för att de vågar använda sitt sunda förnuft och tänka med huvudet framför hjärtat!

Det är sådana små halmstrån man får greppa efter i bistra tider som dessa, under tiden som vi inväntar besked om huruvida M eller S ska slå lovarna runt landet ännu en gång. Men besvikelsen över svenska politikers agerande i en sådan här viktig fråga, som till och med har spräckt Belgiens regering, är svårsmält. Det blir inte bättre av att Ledarsidorna grävt fram att Mehmet Kaplan inte lämnat politiken utan huserar i en organisation nära det Muslimska Brödraskapet. MB som för övrigt redan infiltrerat regeringen sedan lång tid tillbaka – en regering som snart kan få fyra år till att förpesta samhället.

Något är helruttet i svensk politik, det är en sak som är säker. Tur att Lucia snart står på tröskeln och sprider lite ljus i det dystra vintermörkret!

plato

 

Annonser

6 reaktioner till “Känslan av hopplöshet är överväldigande när man betänker att samtliga åtta riksdagspartier har slutat värna om medborgarna!

 1. Hej Jenny,
  Är det inte dags att vi personligen ställer våra politiker till svars för att de inte svarar på, eller gör sig onåbara när medborgarna söker dem för information. Man borde personligen ställa dem till svars för detta vid nästa val, att man inte tänker rösta på dem därför att de inte fullgjort sin uppgift. De borde få veta att de inte bara kan dra sig undan utan att de sitter på sin post för att representera sina väljare.

  Gillad av 1 person

   1. Nej, jag skall se till att jag representeras av politiker som jag kan lita på, som jag kan rådfråga och som har ryggrad att företräda det parti de ställt upp för!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s