Hur många fler måste dö innan våra politiker förstår allvaret?

Vården i Sverige är ett kapitel för sig. Oavsett hur mycket vissa politiker och medier försöker släta över problemen och invagga svenska folket i tron att det absolut inte är så illa ställt med den svenska vårdprocessen, så blir problemen allt mer uppenbara för var dag som går.

De som är friska och slipper uppsöka en vårdinrättning tror antagligen fortfarande att vårdapparante fungerar lika fläckfritt som för tio år sedan och med en privat sjukförsäkring i bagaget känns det så klart inte särskilt betungande. Men den dagen det krisar på allvar och man blir sittande på akuten i timtal och i slutändan bara får träffa en sjuksköterska som skickar hem en igen, så blir verkligheten plötsligt mycket mer påtaglig.

I Ystad till exempel har vi på kort tid haft två fall där personalen på sjukhusets akutmottagning har missbedömt symptomen för hjärnblödning och istället skickat hem patienterna med uppmaningen att det bara är vanlig magsjuka, varpå patienterna senare har avlidit. Även ambulanspersonalen gjorde en felaktig bedömning i det senaste fallet och åkte därifrån istället för att ta med sig den sjuka kvinnan första gången man ringde efter ambulans.

Tidigare i år har det varit flera uppmärksammade fall där läkare på Ystads lasarett har missat cancertumörer och istället klassificerat symptomen som vanliga magproblem. Enligt alla konstens regler anmäls allting till högre instans, som några månader senare meddelar att rutinerna måste skärpas och lite annat, sedan vänder man blad och avslutar ärendet. Det är uppenbart att alla dessa anmälningar främst är till för att förbättra sjukhusens rutiner och inte för att faktiskt ge patienterna upprättelse.

Jag är övertygad om att detta inte är en unik situation för Ystads lasarett utan från norr till söder ser vi samma problematik med en vårdapparat som krälar i stoftet på grund av avsaknad av både personal och resurser, som grundar sig i att det finns för lite pengar. Men ändå har vi ett av de högsta skattetrycken i världen – vart går alla pengar egentligen? Ja det får man inte prata högt om i det här landet!

Psykiatrin är ett annat vårdområde där man snart går in i katastrofläge. Det är många i befolkningen som mår allt sämre, samtidigt som de bristfälliga resurserna inom psykiatrin är förbrukade sedan länge. Vårdköerna är oändligt långa och det är främst barn och unga som drabbas – vissa orkar inte vänta utan väljer hellre att ta sitt liv. Är detta värdigt ett land som påstår sig vara en humanitär stormakt? Det verkar inte som att det egna folket räknas in i gruppen med personer i behov av hjälp och stöd.

Hur många omorganisationer har man inte redan gjort utan att få det eftersträvade resultatet? När ska man lära sig att man inte kan leverera högkvalitativ vård om man hela tiden drar in på personal i sin strävan efter att ”effektivisera”?

Oavsett vilken färg styret har i våra landsting så blir utkomsten detsamma och det är uppenbart att man måste göra något mer konkret för att få ordning på situationen, men då krävs det att våra politiker tar sig i kragen och stöper om landstingen i grunden samt till att börja med rensar bort alla onödiga tjänstemän och politiker som sitter på uppdrag bara för att det ska se bra ut på pappret – något som kostar flera miljoner varje år och som istället kunde läggas på vården. Men framförallt krävs det att regeringen börjar omfördela pengarna på rätt sätt och se till att våra surt förvärvade skattepengar går till vår välfärd istället för migrationsapparaten som undergräver hela samhället underifrån.

Jag är tacksam för varenda dag jag har hälsan i behåll och inte behöver uppsöka vård, men jag grämer mig för den dagen det inte går längre.

En eloge till den pressade vårdpersonalen runt om i landet som gör sitt yttersta för att ta hand om patienterna trots undermåliga resurser, det kan banne mig inte vara lätt att kämpa varje dag!

20181211_120336.jpg

Annonser

8 reaktioner till “Hur många fler måste dö innan våra politiker förstår allvaret?

 1. Det har bara börjat jag mailade för tid i Lund på neurologen för snart ett år sen min medicin funkar inte mot min Parkison de skrev då att väntetiden skulle vara 3 månader det med råge förbi.
  Då jag har Afasi måste maila för att för kontakt efter minst en strok min röst och tal är 0 (noll). Är klar i huvudet gott minne.Folkutbytet fortgår för fullt!

  Gillad av 2 personer

 2. Sorgligt men sant, våra bilars fel blir bättre diagnoserade och reparerade än människor som söker hjälp hos sjukvården.
  Det är dags att städa upp i den Svenska korruptionen, ett piasavauppror måste till, vi har fått ett tjänstemannavälde som tillsammans med oduglingar till politiker kommer att köra hela det Svenska samhället i botten.
  Läser man Johan Westerholms Ledarsidorna samt följer Swebbtv , istället för att läsa DN eller titta på SVT inser man ganska snabbt att ngt är väldigt, väldigt , väldigt fel i det här landet.
  Kan även rekomendera Foliehatten i teckomatorp samt bloggen Toklandet.

  Gillad av 1 person

 3. Sverige består av en vänster som bedriver monopolkapitalistisk politik som leder bort från jämlikhet, ett miljöparti som bedriver monopolkapitalistisk politik som leder bort från ekologisk hållbarhet och en höger som bedriver monopolkapitalistisk politik som leder bort från balanserad kapitalistisk politik.

  Folket uppmanas av monopolkapitalistisk media att välja på det som presenteras. Det gör folket likt zombies. De har INGEN aning om att de är ockuperade av främmande makt och att de styrs mentalt genom massmedial vilseledning, av en liten sekt, med målet om totalt världsherravälde.

  Varje val röstar folket mot sitt eget intresse. Det är besynnerligt och märkligt, men inte konstigt, när man känner till olika former av osanning och hur osanningarna används mot oss. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/11/24/for-att-bli-intelligent-sa-ar-det-viktigt-att-kanna-till-de-vanligaste-formerna-av-osanning/

  Hur många måste dö innan folket vaknar? Tyvärr kommer de sannolikt aldrig vakna, utom i fåtalet undantagsfall. Hjärntvätten är för hård, meditationen frånvarande, filosofisk och ledarskapspsykologisk kunskap är frånvarande. Vetenskapsteorin ignoreras.

  Folket vill överösa sig med massmedial dynga. (sic) Det är nog kört.

  Gillad av 1 person

   1. Det hjälper inte att flytta, mer än att en flytt ev. kan ta dig bort ur ett dåligt ekorrhjul, vilket kan vara bra, men utan att andas djupt i stillhet och då kan se hur du själv skapar dina ekorrhjul, så kommer du själv skapa ett nytt ekorrhjul att springa i dit du flyttat, eller komma tillbaka i det när du kommer tillbaka.

    Alla förväntar sig att du ska göra det. De tror att du är en del av detta ekorrhjul och när du inte hoppar in i det, kommer de tro att du blivit galen. När många vill trycka tillbaka dig in i ekorrhjulet är det lätt att falla för grupptrycket. Därför måste man bort från detta.

    Det kan således vara bra att resa med ryggsäck och tält under en längre tid, själv eller med en lugn lärare som förstår det jag talar om, tills du börjar förstå hur du skapar dina egna ekorrhjul.

    Sommaren i Sverige och våra skogar är utmärkta platser för stillhet och inre betraktelse.

    Stress, bristande äkta medkänsla och omedvetenhet, är ett världsproblem som drabbar ca 99,99% av världsbefolkningen.

    Endast motivationen till stillhet, kan skapa lugnet, medkänslan och den ökade medvetenheten. Endast detta kan skapa den den undersökande öppna och skeptiska dialogen människor emellan. En dialog är nämligen ingen debatt/käbbel som går ut på att vinna och ha rätt, men en dialog är två människors vilja att förstå, samt en motivation till en långsiktig och hög medvetenhet.

    Detta har potential att rädda oss alla från de event som är helt evidenta och som vetenskapen varnar oss för.

    Med fler vakna människor skulle vi kunna skapa en relativt god beredskap för de eventen, men även bli lyckligare allihop.

    Således bör vi alla i min mening vara motiverade att:

    1. Andas djupt i stillhet regelbundet, men även dra sig undan i skogen varje år under en längre tid.
    2. Lära oss och repetera kunskapen om olika former av osanning.
    3. Motivera fler att lära sig om detta.
    4. Vår intention om att förändra samhället kommer genom ökat lugn, ökad äkta medkänsla och ökad medvetenhet. Den kommer helt automatiskt leda till att vi alla mår allt bättre och till kreativa idéer som erbjuder en mängd trevliga och effektiva handlingar i rätt riktning.

    Från den grunden kan vi göra massvis, varje dag, lära fler att göra det, så att det sprids som ringar på vattnet, dessutom sova riktigt gott i vetskapen om att vi med stor sannolikhet gör exakt det som behövs.

    Din vision och intention i ögonblicket är det som skapar din lyckliga stämning inuti, i varje ögonblick från och med nu, om du vill det.

    Det du gjort förut kan du inte förändra och behöver heller inte känna skuld för det. I vilket fall som helst är riktigt goda och effektiva handlingar i nuet och i ”framtia nu:n” det enda som kommer kunna få dig att må bättre och känna att du förlåter dig själv för tidigare dåliga eller meningslösa handlingar.

    Var det ett bra svar på din fråga? Eller skapar mitt svar fler frågor?

    Gilla

 4. Du verkar ha läst Toreau. Han tillbringade en stor del av sitt liv, ensam i skogen, betraktandes en kotte i timmar!
  Du Martin Gustavsson, verkar ha en del av Toreau i dej, det löser inga problem att dra sej undan övriga samhället.
  Läs ‘Walden’ av Henry Toreau!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s