I Annie Lööfs rosa bubbla kretsar världen enbart kring henne!

Häromdagen hissade jag Annie Lööf för första gången någonsin på grund av att hon deklarerade att Centerpartiet ämnar rösta nej till Stefan Löfvén som statsminister.

Nu återgår jag till att dissa igen, efter att hennes motiv nu börjar klarna alltmer. Någon skrev häromdagen att hon fortfarande har ambitionen att bli statsminister, vilket jag inte trodde fanns på kartan efter hennes sondering i riksdagen nyligen där det blev ett klart nej, men det framgår nu att hon inte alls har lagt dessa planer på hyllan.

Aftonbladet skriver idag att Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson pekar ut statsministerfrågan som en förklaring till att Centerpartiet valde att dra sig ur förhandlingarna. Tydligen ska C:s krav ha varit att Socialdemokraterna avsade sig statsministerposten, något som S inte ens var villiga att diskutera.

Jag förstår inte att C överhuvudtaget kom med det kravet – självklart vill det största partiet i en koalition inneha statsministerposten, det är på något sätt underförstått. Även om jag hellre skulle se Ebba Busch-Thor som statsminister, så lär Ulf Kristersson och M:s partistyrelse aldrig underlåta sig något sådant om de får chansen att bilda regering.

Det är fascinerande att Annie Lööf fortfarande försöker fiska efter statsministerposten och samtidigt obehagligt. Har hon missat att hon är en av de mest hatade politikerna i landet och att det är hon själv som har sett till att hamna i det facket efter att ha velat fram och tillbaka samt prostituerat sig genom att välja det läger som betalar bäst, oavsett om man sviker sina egna politiska ideal? Hon lider verkligen brist på självinsikt och ödmjukhet, vilket antagligen kommer att bli hennes fall.

På fredag är det således dags för statsministeromröstning nummer två och Stefan Löfvén står i centrum. Återstår att se om Centerpartiet håller vad de lovar, eller om de återigen kommer att vända kappan. Det beror väl helt på hur saftigt köttben som S kastar åt dem. Vice statsministerposten hade nog lockat en del och Liberalerna verkar inte heller oävna till att rösta ja.

En sak är säker – S drar sig inte för något för att komma till makten och även om C säger en sak nu så vågar jag inte ropa hej förrän omröstningen är över. Mycket kan hända på tre dagar i cirkus Rosenbad!

För mig personligen känner jag att det just nu inte har någon betydelse om det blir Löfvén eller Kristersson som blir statsminister. Ingen av dessa herrar har det som krävs och deras partipolitik visar att de inte är redo att ta sig an Sveriges problem.

De flesta partier har nog insett nu att det har gått så långt att det är nästan omöjligt att få skutan på rätt köl igen. De vet helt enkelt inte vad de ska ta sig till för att få till den förändring som landet så väl behöver och därför kör man bara på som innan med tomma löften samt vackra ord som i praktiken inte betyder någonting. Jag tror att oavsett om det blir en röd eller blå regering, så väntar fyra år av elände och problem som bara kommer att fortsätta hopa sig.

För oss vanliga dödliga gäller det att fortsätta knega, hoppas vi har hälsan i behåll, finnas där för våra barn samt hoppas på att vi kommer ut helskinnade på andra sidan!

https://www.aftonbladet.se/…/bra-for-sverige-om-s-ruckar-si…

love

Annonser

2 reaktioner till “I Annie Lööfs rosa bubbla kretsar världen enbart kring henne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s