Idag signerar Fritzon migrationsavtalet i Marrakesh trots utebliven konsekvensanalys och Löfvéns hektiska vecka riskerar att mynna ut i att Sveriges stol kommer att stå tom vid EU-toppmötet i Bryssel!

Nu är den mest hektiska politiska veckan i mannaminne här enligt SvD, som radar upp allt som ska hända. Det börjar med att Löfvén idag ska träffa talmannen för att avlägga rapport om regeringsbildningen. Både C och L har haft extrainsatta möten med partistyrelsen såväl som riksdagsgruppen under gårdagen och nu återstår att se hur Löfvén ställer sig till kraven från C, L och MP. Kravlistorna som bland annat innehåller slopad värnskatt, höjd gräns för att betala statlig skatt, uppluckrad arbetsrätt, steg mot marknadshyror och krav på mer generösa regler för familjeåterförening samt så klart MP:s krav på mer klimatpolitik och grön skatteväxling, kan bli mycket svårsmält.

I slutändan kan det bli för mycket att göra avkall på för Löfvén och han riskerar också att få styra på en M-KD-budget om Socialdemokraternas budgetförslag röstas ned senare i veckan, såvida inte Löfvén kan få till en uppgörelse om regeringen de närmaste dagarna som innebär att C och L är beredda att rösta för regeringens budgetförslag den 12 december.

Det finns dock en intressant twist – om talmannen föreslår att riksdagen ska rösta om Stefan Löfvén i mitten av veckan och han godtas som statsminister, så blir det presentation av ministrar och regeringsförklaring de nästkommande dagarna, vilket riskerar att krocka med EU-toppmötet i Bryssel på torsdag och fredag. Om Stefan Löfvén tvingas ställa in, kommer Sveriges stol att stå tom när de andra EU-ländernas stats- och regeringschefer diskuterar Brexit och migration, eftersom enbart kungen kan ersätta statsministern och det är inte aktuellt.

I stället kan ett annat EU-land få föra Sveriges talan och då har jag ett utmärkt förslag. Låt Danmark få föra vår talan och ge dem fria tyglar – det hade varit något! Då kanske vi för första gången på flera decennier hade presterat något vettigt och EU kunde för ovanlighetens skull komma fram till ett beslut som skulle påverka Sverige i rätt riktning. Men det blir säkert Tyskland eller Finland istället, som med sin pro-migrations-politik trycker på i motsatt riktning så att EU-länderna i vanlig ordning inte kommer att kunna enas kring denna viktiga punkt som är avgörande för kontinentens framtid.

Idag fattar för övrigt Helene Fritzon pennan för att för Sveriges räkning signera FN:s starkt kritiserade migrationsavtal i Marrakesh, trots att regeringen INTE har presenterat en konsekvensanalys! Det är inget annat än en praktskandal och jag är förvånad över att samtliga åtta riksdagspartier har låtit detta bero från i maj, när riksdagen fick informationen, ända tills det var för sent.

I dagsläget har jag inget förtroende för något av riksdagspartierna – det är rent bedrövligt hur man kan hantera en så viktig fråga på det här slappa sättet och dessutom köra över svenska folket genom att smussla med avtalet. Att några dagar innan due date låtsas att man kräver debatt och tar avstånd ger jag inte mycket för och det är bara ett spel för gallerierna för att de ska ha ryggen fri.

De ansvariga partirepresentanterna håller sig även undan från sin plikt att vara medborgarnas förlängda arm i riksdagen och svarar inte på varken telefon eller meddelanden. Det här har skötts på ett uselt sätt och det faktum att man känt till detta länge ger vid hand att samtliga riksdagspartier har gemensam agenda kring detta. Demokratin är död och demokraturen är här!

Men gjort är gjort och det är inget annat att göra än att be för att det inte blir så illa som vi befarar, så håll i hatten gott folk – hårdare tider väntar!

https://www.svd.se/c-och-l-i-moten-infor-avgorande-vecka

hatt

Annonser

5 reaktioner till “Idag signerar Fritzon migrationsavtalet i Marrakesh trots utebliven konsekvensanalys och Löfvéns hektiska vecka riskerar att mynna ut i att Sveriges stol kommer att stå tom vid EU-toppmötet i Bryssel!

  1. Om regeringen tar avstånd från folket så kan också folket ta avstånd från regeringen vilket är det sista hopp vi har om en förändring till det bättre. Se Frankrikes folk vägra följa sin regering, den regering som gått vilse och ej längre beaktar folkviljan. Kan detta hända i Frankrike med de gula västarna, så kan det hända i andra länder, t o m Sverige.

    Gillad av 1 person

  2. Vi underskrivandet idag i Marrakech så väntar utan tvekan mycket hårdare för Sverige och Sveriges befolkning.
    Det är enligt min mening det grövsta övertrampet på våra rättigheter som gör idag, utan att dess innehåll diskuterats öppet i ärlighetens och hederlighetens namn.
    Men som du skriver, vi lever i en demokratur. Och i en sådan är folket inte värt än de skattepengar som de inbringar till staten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s