Kampen för demokrati och yttrandefrihet fortsätter varje dag!

Igår fick jag ett meddelande från en FB-vän som jag har förtroende för och som berättade om sina upplevelser från lördagens demonstration mot FN-avtalet på Mynttorget i Stockholm. Jag tog avstånd från det hon delgav mig i form av att organisationen Nordisk Ungdom tilläts stå där med en banderoll samt att en talare från AfS hade sagt saker i sitt tal som jag inte står bakom.

Jag editerade i efterhand inlägget då det inte visade sig vara en korrekt återgiven beskrivning av vad som sagts i talet. Jag bad även om ursäkt till talaren ifråga. Jag stod dock kvar vid att jag inte tyckte det var bra att en person som representerar ett parti ska hålla tal på en opolitisk manifestation och det faktum att arrangörerna tillät organisationen NU att deltaga, eftersom manifestationen då får en viss stämpel på sig vilket inte talar för vår sak. Katerina Janouch, som också talade på manifestationen, representerar inte MED som vissa försöker påvisa, utan hon kandiderade som sig själv på MED:s riksdagslista i ett så kallat valtekniskt samarbete.

Ändå har diverse ifrågasättanden fortsatt i kommentarsfältet, främst från män som sympatiserar med AfS och NU och jag har därför valt att ta bort hela inlägget eftersom det inte leder till några konkreta diskussioner.

Jag är varken medlem eller aktiv i något riksdagsparti och jag stödjer varken AfS, NMR eller NU – men jag respekterar att de finns och har en åsikt, precis som jag förväntar mig det motsatta från deras sida. Först då kan vi mötas i diskussioner som kan mynna ut i något gott.

Kampen för demokrati och yttrandefrihet fortsätter, men vi för den på olika sätt. Alla kan dra sitt strå till stacken och om man väljer att göra det genom demonstrationer eller på annat sätt är ovidkommande – det viktiga är att man åtminstone gör något. Jag har pennan och tangentbordet som vapen och är min egen. Hur just du väljer att ta ställning är blott ditt beslut.

s-l300

Annonser

8 reaktioner till “Kampen för demokrati och yttrandefrihet fortsätter varje dag!

 1. Du vet min politiska ståndpunkt men trots den instämmer jag i mycket av det som Katerina framför.Jag skulle gärna delta i en demo i Sthlm under förutsättning att den är helt opolitisk.Janoush har precis som jag förstått att frågor som hon driver skär rakt genom samhällets alla grupper,såvål polirtiska som etniska.Jag deltar gärna i en demonstration men aldrig under samma flagg som arbetskygga kräk och socialfall från ytterhögern som har satt en heder i att försämra samhället ännu mer.Det finns ingen orsak att backa för de kräken från yttersta högern.

  Gillad av 1 person

  1. Hur kan en demonstration mot ett politiskt dokument bli helt opolitiskt?

   Vid varje demonstration kan det dyka upp individer med flaggor vi inte gillar. Gör det oss till klandervärda? – Nej. Måste vi lämna platsen då? – Nej. Det är ett argumentationsfel som kallas för ”Guilt by association”. Det är som att jämföra Vänsterpartiet med NMR för att de deltar i samma demokratiska valprocess, eller skulle befinna sig på samma torg, d.v.s. ett argumentationsfel.

   Gilla

   1. Expo har från tid till annan mer eller mindre framgångsrikt infiltrerar extremhögern och av bland annat säkerhetsskäl hållas utanför.Expo vet att inte skicka extremvänstern på vanligt folk men mer effektivt och lämpligt i sammanhanget för att splittra och kunna brunsmeta vanligt folk och Janoush är att då kommendera ut högerextremister att vifta med sina flaggor.Expo kan sina saker.

    Gilla

 2. Du har helt rätt i att kommunikation bör vara ömsesidigt respektfull, vilket är det mentalt friska och helt nädvändigt för en ”deliberativ demokrati”, men var också uppmärksam på att alla du talar med INTE behöver vara de som de utger sig för att vara, men kan vara internettroll som spelar motståndarsidan, på ett extremt och korkat vis, för att du ska ta avstånd från objektet som utsätts för ”trolldrevet”. På din egen WordPress-blogg som är GPL och rekommenderas av FSF, så kan du själv välja vad som godkänns, samt refusera hur du vill.

  Låter som om din ”Fejsbok-vän” som tydligen är för högfärdig att besöka din WordPress-blogg, eller kanske Facebooks algoritmer självt, sprider fejkade nyheter på fejsboken, i syfte att skapa konflikt, s.k. flame-bites. Syftet kan ex. vara att splittra dig från AfS och NU, ev. i syfte att driva dig mot MED, vilket verkar vara exakt det som skedde, men nu spekulerar jag. Överväg att meddela dina ”vänner” att du väljer att gå över till WordPress, och varför, samt att efter en stund stänga ned fejsboken! Det är mitt privata tips.

  Du verkar lita på den EU-vurmande Katerina Janouch, som gillar multikultur. Det gör inte jag. EU:s frihandel har skapat ett välfärdsrace mot bottnen och multikulti har skapat konflikter människor emellan.

  Alla politiker kandiderar ”som sig själv”. Det är inget ”valtekniskt samarbete” om jag förstått begreppet korrekt. Möjligtvis menar du att hon bedrivit en privat valkampanj com avviker något från MED?

  Ett valtekniskt samarbete är när två eller flera partier går samman och har en gemensam lista under samma partinamn. Det finns ett sådant parti som MED kan ansluta sig till, nämligen Valsamverkanspartiet, men det har de inte gjort. Istället har de gjort att 13056 personer i Sverige inte påverkade mandatfördelningen i Riksdagen, vilket i min mening, är till deras egna medlemmars och Sveriges nackdel, men visst kan de tillfriskna på den punkten.

  Unga män (och kanske unga kvinnor), som sympatiserar med AfS och NU, har sannolikt råkat ut för en hel del saker som lett till en extrem motreaktion. Ungdomen är ofta mer extrem. Det får man ha förståelse för. Enligt professorn Tara Swart är känslor av rasism/motstånd dessutom naturliga och uppstår givetvis i de extrema situationer som både multikulti och EU-medlemskapet har skapat.

  Jag är enig med dig att ” Kampen för demokrati och yttrandefrihet fortsätter” och att ”vi för den på olika sätt”, samt att ”Alla kan dra sitt strå till stacken”, men jag tror INTE det är ”ovidkommande” HUR ”man väljer att göra det”. Frågan, som jag anser att vi alla bör ställa oss, är vad som sannolikt kommer bli mest effektivt och nyttigt för framtidens generationer på lång sikt.

  EU-medlemskapet och multikulti, verkar inte logiskt för oss människor på lång sikt, när jag tittar på vad vetenskapliga evidens om fördelen med jämlikhet och harmoni i ett samhälle.

  Gilla

  1. Visst har Heberlein helt rätt i att det pågår en osaklig diskussion om de problem som vi onekligen brottats med, samt att man inte ska överdriva.

   Frågan är väl vem som är osaklig och överdriver och varför? Det är knappast av intresse hos de som trovärdigt varnar för utvecklingen med vetenskapliga evidens som grund. Sverige befinner sig i krig, men inte i Sverige, snarare i ett imperialistiskt krig, som på svenskt nyspråk kallas ”missioner” eller ”insatser” i maskopi med imperialistmakterna Israel, Saudiarabien, Nato och EU.

   Att kvinnor inte KAN gå utanför dörren utan att bli gruppvåldtagna är givetvis en överdrift, men inte det faktum att SANNOLIKHETEN för att bli gruppvåldtagen har ökat är helt sant. Sannolikheten för att träffas av en förlupen kula har också ökat, eftersom dödsskjutingarn har ökat, men något krig är det inte i ordets sanna bemärkelse, snarare ”gängkrig” eller enskilda ”uppgörelser” mellan kriminella droghandlare, ett fenomen som ökar p.g.a. den politik som förts de senaste decennierna, sedan vi gick med i EU.

   Heberlein är lite som kvinnor tycks vara i allmänhet, d.v.s. tänker lite mer naivt likt Bedards sittande anka med en drink i näven, kulhål ovanför huvudet och krokodiler som glor hungrigt på dem. https://www.worthpoint.com/worthopedia/minty-original-michael-bedard-sitting-1837268243

   Inget har hänt Heberlein, hon sitter i centrum och har uppmärksamhet, så hon är nog trygg. Eller? Sannolikhetslära kanske inte var Heberleins starkaste sida, men Tage Danielsson hade verkligen huvudet på skaft och gjorde t.o.m. komedi av liknande idiotiskt resonerande, långt innan Fukoshima-katastrofen och Tjernobyl-katastrofen. https://www.ettgottskratt.se/tage-danielssons-monolg-om-sannolikhet/

   Enligt mordstatistiken finns hotet och det växer. Det kommer fortsätta att växa så länge folk tänker som Heberein, samt röstar som de gör i valen, d.v.s. för mer av ojämlikhet och påföljande ökad mordfrekvens genom EU-medlemskapet, samt ökad massinvandring som leder till införsel av kriminella och kulturer som skapar kulturkrockar och ökad rasism.

   Det finns anledning att hålla stilen, men i min mening är det dålig stil att rynka på näsan åt ungdomar och enklare människor som regarar häftigare mot den konfliktskapande politik som etablissemanget fört de senaste decennierna, helt enligt maktens välkända och konfliktskapares agenda, som går ut på att splittra folket, men rynkandet på näsan är sannolikt en dålig lösning på problemet, som sannolikt hjälper till att splittra motståndet. De mest extrema kan t.o.m. vara betalda och uppmuntrade av de som vill framstå som godheten. Ungdomar är lättlurade, men det gör dem inte onda. Det ger oss ingen anledning att mobba dem för att de är lättlurade ungdomar. Mobbning är oftast det som drivit dem rakt i famnen på extrema sekter.

   OCH med samma tankemönster skulle alla centerpartister lämna Centerpartiet ifall en liten grupp i ungdomsförbundet plötsligt hyllade en gammal centerpartist som var emot massinvandringen. Nej. Detta resonemang håller inte, men är Guilt by association. Din stil är Ditt plakat och vad Du säger.

   När man protesterar mot en sakfråga så är det den sakfrågan man protesterar mot tillsammans. Detta öppnar för hövligt samtal, människor emellan, men visst kan organisationen enas om regler för en demonstation och plocka bort sådant som är frånstötande och stör syftet.

   Inte ens NMR ser sig som ”främlingsfientliga” eller ”antisemitiska”. (sic) De tycks vara pro-semitiska, d.v.s. att alla semiter ska få leva i fred och frihet i nordafrika och i palestina, där de kommer ifrån, faktiskt bättre än vad de antisemitiska israelerna (ofta med europeeisk bakgrund) håller på med, nämligen folkmord och etnisk rensning. NMR är sannolikt inte heller emot judendomen, men de vill sannolikt inte ha den i sin närhet, sannolikt för att de inte gillar judarnas bestialiska tortyr och mordförsök på sin egne, d.v.s. Jesus. NMR är tämligen kristna, verkar det. Jag tror gärna att NMR:s medlemmar åker på semester till främlingar och gärna välkomnar främlingar på besök i Sverige, och kulturutbyten, kanske t.o.m. tillfällig asyl. Skillnaden är väl hur de ser på lämpligheten av permanent invandring i stora mängder, utan assimilation, samt blandning av etniciteter och kulturer/religioner. De tror inte på detta. De gillar det inte och de försöker motverka det.

   Själv anser jag att NMR har gått några snäpp för långt. Det är å andra sidan inget ovanligt i någon politisk sekt. Kolla ex. Centerpartiet! Hatet mot NMR är både korkat och kontraproduktivt, tror jag, särskilt i en demokrati där vi bör kunna diskutera saker och öppna vägar ut ur extremism.

   Visst kan vi bry oss om okunniga människor som resonerar genom ”guilt by association”, men enbart genom att upplysa dem om deras belägenhet. Vi sjäälva behöver enbart bekymra oss om vad vi tycker om oss själva.

   Om det pågår ett ”folkutbyte”, eller ej, kan man ex. evidensbasera, istället för att käbbla om saken. Först definierar man om svenskarna är ett folk eller ej. Sedan studerar man svenskarnas demografi, sedan tittar man på införseln av andra folk, om de assimileras och blandar sig med ursprungsbefolkningen, eller om de inte gör det, behåller de sin egen kultur, samt skaffar de 12-barns-familjer eller ej. Sedan räknar man matematiskt på de data man har. Då kan man inte enbart komma till slutsatsen om det pågår ett ”folkutbyte” eller ej, men även när det s.a.s. sannolikt har genomförts. Jag har tittat lite på data rent matematiskt. Det är faktiskt ganska intressant. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/10/10/matematik-exponentialfunktionens-tillvaxtens-effekt-pa-folkmangd-och-ett-lands-religion/

   Jag påstår dock aldrig att jag själv sitter på ”sanningen”. Det är ganska skrämmande för vetenskapsmän när folk gör det, vilket heberlein faktiskt gör, vilket i min mening är orimligt och osakligt. Nietsche hade f.ö. syfilis, vilket slog sig på hjärnan.

   Till saken:

   Även påföljande populationstillväxt är naturligtvis ett problem för ekologisk hållbarhet. Det bygger på vetenskapliga undersökningar. INGET parti utom Vetenskapliga partiet adresserar alla de här tre problemen som en helhet, mig veterligen, OCH DET är för mig ytterst makabert och bisarrt. Verkligen.

   Yttermera är det för mig bisarrt att i princip alla partier antingen klimathotar eller klimatförnekar oftast HELT UTAN EVIDENS, när de VERKLIGA och EVIDENTA hoten faktiskt finns, nämligen supervulkaner, större asteroidnedslag, plötsliga nedkylningar, vilka alla HELT EVIDENT har skett förr och HELT EVIDENT kommer hända igen.

   Å nej. Tillväxt och mer papperslappar i plånboken, samt ”klimathotet” av 0,001% CO2 är det heliga mantrat i valen INTE BEREDSKAP, INTE EKOLOGISK HÅLLBARHET; INTE FRAMTIDENS GENERATIONER…OCH de får folks röster. Kan du fatta? Du fattar nog. Inte ens du röstade för detta. Eller hur?

   (Genom https://unv.is/annheberlein.com/2018/12/10/det-svenska-tillstandet-om-vikten-av-rimlighet slipper du f.ö. köra okända scripts på din dator. Heberlein kan f.ö. enkelt skaffa sig en wordpress-blogg som inte håller på med sådant skit. Det kan du meddela henne om du gillar henne.)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s