Varför får Stefan Löfvén leka statsminister för en dag?

Imorgon är det dags för årets Nobelfest och på SVT Nyheter kan man ta del av gästlistan samt se vilka kungligheter respektive partipolitiska representanter som ska ha vem till bordet. Bland annat står att läsa att ”Statsminister Stefan Löfvén får Marcelle Mourou, partner till pristagaren Gérard Mourou som sin bordsdam”. Problemet är bara att Sverige officiellt inte har någon statsminister – han blev nämligen avsatt den 25 september 2018, på pappret åtminstone.

Är det inte lite märkligt att Stefan Löfvén får gå på tillställningen och låtsas att han är statsminister för en kväll? Borde inte alla partipolitiska företrädare få avstå från morgondagens festligheter med tanke på att vi inte har någon ny regering på plats?

Jag tycker att det hela är befängt och ännu mer galet är det så klart att Jimmie Åkesson som representerar landets tredje största parti, portas från Nobelfesten för nionde året i rad.

Men Sverige måste så klart upprätthålla fasaden och låtsas som att vi har ett fungerande ledarskap istället för en lekstuga där man bråkar om vem som ska få vara med och leka!

I en debattartikel i Expressen nyligen, skrev journalisten och författaren Kurdo Baksi att Nobelstiftelsen borde porta Kina från Nobelfestligheterna för att markera.
”SD-ledaren Jimmie Åkesson blir inte heller i år inbjuden till Nobelfestligheterna i Stockholm. Lika kallsinnigt borde Kinas ambassadör Gui Congyou bli behandlad om man ska följa Nobelstiftelsens resonemang om bristande respekt för demokratiska värderingar”.

Han ifrågasätter också att representanter för andra diktaturer, som Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan, Syrien och Zimbabwe, tillåts närvara vid prisutdelningen.

Ja, det är sannerligen ett hyckleri utan dess like med denna Nobelfest, men imorgon kommer alla att utföra sina plikter fläckfritt samt le och vinka åt pressfotograferna som sig bör!

#onlyinsweden

nobel.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Varför får Stefan Löfvén leka statsminister för en dag?

 1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Ytterligare ett bevis på cirkusen i Sveriges pajasregering, eller den regering som inte ens existerar ännu.
  Man tar sig för pannan och undrar när svenska folket skall börja se igen chararden som utspelar sig varje dag i Rasenbad. Jag skrev Rasenbad för allt fom bestämmer där inne raserar Sverige en bit varje dag.

  Gilla

 2. Det är kanske sist gången för Sverige 2019 är det ett Kalifat Islam styr då delas inga pris ut det åker lastbilar med luftvärnskanoner på flaken och den har svart IS flagga som fladdrar för vinden samt röken från kanonen!

  Gilla

 3. Ja; Jenny Piper, du har helt rätt! Det är så absurt fel att svenska folkets röster inte räknas (och inte ens får räknas rätt). Det är INTE upp till gammelpolitikerna att bestämma över vem som får mest makt. Vi, folket, har inte sagt ‘ja’ till det! ‘sonderingsrundor’ in absurdum. Folket har inte godkänt sådan sinnessjuk procedur. Vi behöver ett DEMOKRATISKT extraval, men med EN valdag, rättrådiga rösträknare och med en säker transport av röstsedlarna. Transporten ska INTE utföras av Postnord. Postnord inblandning är åtalbart. Värdehandlingar ska transporteras med värdetransport (om landet ska ha det mest ‘basic’ av demokrati). // Tina F

  Gillad av 2 personer

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Varför vara missunnsam och inte ge han en gratismiddag tillika alla de andra som han konsumerat i fyra år. Steffe har ett ”lågt” arvode endast ca 2 mille och behöver allt stöd. Att vi styrs av stollar är vårt eget fel och inte har förmågan att säga NEJ.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s