Danmarks statsminister förklarar klart och tydligt för det danska folket varför Danmark kommer att ansluta sig till migrationspakten på måndag – meanwhile in Sweden…

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lade tidigare ikväll upp en video på sin Facebooksida, där han närmare förklarade varför han står fast vid att Danmark kommer att ansluta sig till FN:s migrationspakt på måndag i Marocko. Han menar bland annat att han tack vare migrationspakten lättare ska kunna övertyga andra länder att ta emot medborgare som rest till Danmark ”utan inbjudan”.

-”Jag har valt att göra detta live eftersom jag kan se på mina Facebook- och Twitter-inlägg att det är många som är bekymrade över det här beslutet. Det är många frågor och det är många som inte förstår varför jag tagit det här beslutet. Dansk Folkeparti oroar sig över att migrationsavtalet ska få inflytande på dansk migrationspolitik, vilket kommer öka migrationen från Afrika, men avtalet kommer inte att ändra på migrationspolitiken. Vi har friheten att föra den politik på samma sätt som vi gör idag även efter måndag. Avtalet är inte juridiskt förpliktigande. Danmark kommer dessutom att lägga till en röstförklaring när pakten formellt ingås i New York den 18 december, där Danmark önskar en precisering. Det är nämligen viktigt att det görs skillnad mellan lagliga migranter – det vill säga personer som har blivit inbjudna till ett land, respektive olovliga migranter – personer som inte har något här att göra. Skillnaden finns visserligen i avtalet, men det kan gott uttryckas tydligare. Det är i allmänhet viktigt att Danmark stödjer internationellt samarbete eftersom migration är ett globalt problem. Skall vi bara vända ryggen till resten av världen bara för att vi inte kan få det 100% som vi vill ha det – eller skall vi engagera oss?”

Även om jag inte håller med Løkke på alla punkter så tycker jag att han gör helt rätt som tydligt förklarar sin ståndpunkt och hans avsikter. Man har haft en öppen debatt och statsministern talar tydligt till folket och förklarar varför Danmark bör stödja migrationspakten.

Hade vi haft en öppen debatt i riksdagen och hade Stefan Löfvén talat till folket och förklarat varför det är viktigt att Sverige stödjer FN-avtalet, så hade vi kanske inte reagerat lika starkt. Det är tystnaden, smusslandet och ignoransen som gör att vi kräver svar och när vi inte får det blir självklart vår reaktion att Sverige inte bör ansluta sig – särskilt när så många andra tunga länder sagt nej.

I Danmark är det Løkke själv som kommer att åka till Marrakesh och föra Danmarks talan, men faktum är att vi inte ens vet vem som åker ned och representerar Sverige på måndag. Inget får vi veta och när vi ifrågasätter och kräver konsekvensanalys anses vi vara obekväma röster och när folk öppet protesterar på Mynttorget mot beslutet stämplas de som högerextrema. Sverige är ett mycket sjukt land där man övergått till att vara en demokratur!

#onlyinsweden

https://politiken.dk/indland/politik/art6905209/»Vi-har-friheden-til-at-føre-den-politik-vi-gør«

lökke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s