Nu flödar återigen propagandan och Röda Korset uppmanar samtliga riksdagspolitiker att sluta splittra familjer!

Igår skrev jag om Migrationsverkets nya siffror som visar att Sverige hittills i år har beviljat 122.410 uppehållstillstånd, vilket motsvarar ett helt Västerås samt att anhöriginvandringen stod för den största posten (41.805). Dessa siffror verkar inte generalsekreteraren för Svenska Röda Korset, Martin Ärnlöv, tagit del av eftersom han idag skriver en debattartikel i Aftonbladet där han riktar sig till samtliga politiker i Sveriges riksdag och uppmanar till att man inte offrar familjeåterföreningen.

Han syftar givetvis på den tillfälliga lagen från november 2015, vars syfte var att minska antalet asylsökande och som kraftigt begränsar rätten till familjeåterförening. De ”humanitära konsekvenserna” är förfärliga och man splittrar familjer.

Tyvärr vinner Ärnlöv inte min sympati eftersom siffrorna talar sitt tydliga språk – redan innan året är slut kvalar årets mottagande i Sverige in som det tredje högsta mottagandet någonsin och fortsätter det i den här takten så kan vi räkna med ett nytt Göteborg per år.

Ärnlöv pekar på att barn inte får återförenas med sina föräldrar som är kvar i konfliktzonerna, men ärligt talat är det inte särskilt många ”barn” som tar sig ensamma över halva jordklotet. Majoriteten av de så kallade ensamkommande är unga män som ljugit som sin ålder och de flesta saknar skyddsskäl! De riktiga offren däremot är kvar i flyktinglägren och konflikthärdarna – mestadels kvinnor och barn, men de får inte del av kakan eftersom Sverige fokuserar på att istället hjälpa ett fåtal personer här i landet, trots att de inte ens flyr från krig och katastrofer. Värst av allt är så klart tanken på att de gigantiska summor som vi lägger på ett fåtal individer i Sverige som i princip inte behöver skydd, istället hade kunnat hjälpa hundratusentals riktiga flyktingar på plats.

Studerar vi hur våra grannländer hanterat familjeåterföreningen så ser vi att deras siffror för anhöriginvandring skiljer sig markant från våra – Danmark beviljade t.ex. bara 1.175 uppehållstillstånd av asylskäl det senaste året och Norge 2.009 samt Finland 2.410. Sveriges sjukt höga siffror på 41.805 sticker verkligen ut och det säger sig självt att vi inte kan fortsätta så här på sikt.

Är det överhuvudtaget möjligt med ett nytt Göteborg varje år? Vart ska alla dessa människor bo och hur ska vi ha råd att försörja dem? Kommer resurserna att räcka? Många av dem kommer tyvärr aldrig att få ett jobb och försörja sig själva och dessutom föds det hela tiden nya barn i Sverige. Redan nu har vi stora problem med att ordna bostäder till alla, vilket även svenska medborgare drabbas av och lägg därtill den krackelerande välfärden så inser man rätt snabbt att kalkylen inte går ihop.

Röda Korset och många andra välgörenhetsorganisationer måste sluta tänka med hjärtat framför huvudet – dessutom måste de börja använda sunt förnuft! Om de verkligen vill hjälpa människor i nöd så borde de uppmana våra politiker att slopa bidragssystemet som lockar till sig all världens lycksökare som riskerar sina liv för att ta sig hela vägen hit samt istället fokusera på att se till att hjälpa människor på plats i närområdena. Hjälporganisationerna borde inse att vi numera även har många svenska utsatta barn som lider på grund av fattigdom samt så klart många äldre i samma sits – räknas inte dem längre?

Nu ser det dock ut att bli Stefan Löfvén, Annie Lööf, Jan Björklund och Isabella Lövin som med stöd av Jonas Sjöstedt ska styra Sverige och då är det i princip öppet mål att komma med en sådan här begäran. Se bara hur man hanterade gymnasieamnestin så är det lätt att förstå fortsättningen.

Det är bedrövligt minst sagt och jag undrar när Sverige på riktigt ska börja ta ansvar för sin oansvariga migrationspolitik?

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Xw0vGB/familjeaterforeningen-far-inte-bli-det-ni-offrar

RK.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Nu flödar återigen propagandan och Röda Korset uppmanar samtliga riksdagspolitiker att sluta splittra familjer!

  1. Klart vi inte ska förhindra familjeåterföreningen! Återvandring/avvisning/deportation är det som kommer återförena dem och uppmuntra dem att få ordning på sina egna länder lokalt på ett ekologiskt hållbart sätt, d.v.s. inte massavel av en massa ungar.

    De som har haft råd att komma och har ofta ljugit om ålder eller saknar asylskäl Eftersom de är medelklass i Arika så har de haft råd att komma, Nu har de tankat upp sina konton i Sverige och fått uppleva relativt god ordning och relativt god välfärd .

    (Ordning och välfärd har visserligen sjunkit p.g.a. statens prioritering på deras närvaro och monopolkapitalets skattesänkningar, men ändå).

    Men ok. De är bara att kopiera och applicera, minus att massimportera folk med avvikande kulturer som inte vill iassimilera sig, samt minus att ingå i frihandel som enbart gynnar monopolkapitalister och missgynnar folket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s