Våra folkvalda rikdsdagspolitiker verkar ha missförstått sitt uppdrag och glömt vem som är deras arbetsgivare!

God morgon världen!

Efter att ha avnjutit julbord med jobbet under gårdagskvällen, konstaterar jag att inte mycket hänt av nyhetsvärde det senaste dygnet samt att FN:s migrationsavtal ser ut att skrivas under av Sverige trots kritiken.

Idag är det bara två arbetsdagar kvar innan någon från Sveriges regering åker till Marrocko på söndag för att signera migrationspakten i Sveriges namn under måndagens och tisdagens FN-konferens i Marrakesh. Den efterfrågade konsekvensanalysen från regeringen har uteblivit och en öppen debatt kan vi tydligen se oss i himlen efter.

Jag är innerligt trött på att jaga politiker som konstant gör sig oanträffbara och man kan undra vad deras problem egentligen är? Våra folkvalda politiker verkar ha förträngt en viktigt sak – nämligen att de är ditsatta av oss för att tjäna folket!

Utdrag ur Wikipeida:
”Representativ demokrati eller indirekt demokrati är idag den dominerande formen av demokrati, och innebär att de röstberättigade väljer ombud som exempelvis får utgöra en förenings styrelse. På nationell, regional och kommunal nivå är det nästan uteslutande så att medlemmar av de politiska partierna (politiker) har kommit att fungera som ombud i beslutsprocessen. De politiska partierna är även valorganisationer som tillhandahåller politiker för folket att rösta på. Politiker tillhörande partier är således representanter som med öppna mandat bestämmer å folkets vägnar i någon form av församling eller parlament, som i sin tur utser en styrelse eller regering. Parlamentet har den lagstiftande makten och regeringen den verkställande makten.”

Å folkets vägnar var det ja – men tydligen inte i Sverige! Det går bra att ta emot en fet lönecheck varje månad där det inte spelar någon roll om man är närvarande eller inte och överdådiga förmåner i form av fri bostad, fria resor och en assistent tackar man inte nej till – dessutom är man garanterad livstids försörjning om man väl varit riksdagsledamot en gång. Ändå, orkar alltså en stor del av dessa överbetalda politiska företrädare varken lyfta luren eller svara på meddelanden trots att det är deras förbannade plikt mot folket! Jag blir galen!! Bara tanken får mig att känna mig som en röd kommunist som genom folkrevolution vill kasta ut dessa översittare! Dock är jag i grund och botten en sansad person som förespråkar demokratiska vägar i första hand så självklart håller jag mig till spelreglerna, men gudarna skall veta att det är otroligt frustrerande att man inte kan få svar på några enkla frågor från ansvariga personer.

Folket förtjänar att få svar när det handlar om så här viktiga frågor och det är skandalöst hur vi körs över igen och igen av våra ohederliga regeringsföreträdare. Holland har för övrigt beslutat att skriva under avtalet efter att frågan debatterats i deras parlament tidigare i veckan och Danmark ser ut att följa efter då statsminister Lökke går emot Dansk Folkeparti trots att han är beroende av deras stöd vid valet nästa år.

Skillnaden är dock att man fört en öppen debatt i andra länder och kommit fram till ett beslut, till skillnad från Sverige där regeringen beslutat att vi ska skriva på ett avtal som majoriteten av befolkningen inte ens känner till och där man inte gjort en konsekvensanalys. Dessutom vill man inte diskutera detta inför öppen ridå och det verkar dessvärre accepteras av hela etablissemanget!

bill

Annonser

6 reaktioner till “Våra folkvalda rikdsdagspolitiker verkar ha missförstått sitt uppdrag och glömt vem som är deras arbetsgivare!

 1. Vilken ordning du har på tankar och fingrar vid denna tidiga timma! 😊
  Alltså, det mest förnuftiga man kan göra är att bli politiker. Dom sitter själv och bestämmer sina skyhöga löner, har telefonsvarare som avvisar näsvisa medborgare och det viktigaste av allt; dom behöver inte stå för sina misstag och gör det inte heller. Men folkets dom kommer bli hård 2022 😫

  Gillad av 2 personer

 2. Jag läser en tråd på Flashback och bedrövas över att få läsa om en människa som helt har givit upp över situationen i Sverige.Tråden på Flashback är startad av en småföretagare som har haft upprepade inbrott,utpressad av kriminella och hela trådstarten lyser igenom av förtvivlan.Kärringen Lööf säger ju sig värna om småföretagare och deras situation.Kärringen Lööf ser tydligen inte vad som är det verkliga problemet för allt fler människor i Sverige nämnligen den allt mer tilltagande och allt grövre brottsligheten.Av egen erfarenhet vet jag hur det är att ha inbrott efter inbrott,maskiner stjäls och skadegörelse pga inbrott.Land skall med lag byggas.Det krävs fler tingsplatser än Finspång.Lööf kan krypa tillbaka in under den sten hon en gång kom ifrån det vidriga krypet.Tålamodet är slut för länge sedan med den sandlådeungen.På alla sätt och vis.Jag har hjärtat till vänster men det är fan inget krav att vara blind för det som sker.Lööf är den värsta samhällsförstöraren i mannaminne.Må hon brinna i helvetet en gång.

  Gillad av 1 person

 3. Ett avtal är på väg att skrivas under av en avsatt statsminister. Observera avsatt. Han ÄR inte de facto statsminister längre och han leder inte en regering utan en expeditionsministär som endast får utföra de mest grundläggande löpande uppgifterna. Jag betvivlar starkt att hans agerande ens är lagligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s