Uppdatering kring turerna om FN:s migrationsavtal!

Fick precis tag i Katarina Brännström (M), som är ledamot i Socialförsäkringsutskottet och de har inte hört något om när regeringen ska återkomma med sin konsekvensanalys eller om det ska bli någon öppen debatt i riksdagen. De ska ha ett möte senare idag, men hon visste inte om det ska tas upp där.

Hon kunde inte svara på om man kan stoppa regeringen från att skriva på FN:s migrationsavtal om de inte presenterar en konsekvensanalys innan måndag när avtalet ska undertecknas.

Vi fortsätter således att famla i blindo!

Samtidigt kommer det nu på morgonen uppgifter om att det danska Folketinget inte har informerats fullt ut om migrationsavtalet, varför Dansk Folkeparti hastigt har inkallat Folketinget för att fråga statsministern – detta visas på dansk TV2 kl 13.

I Sverige direktsänds ingen debatt överhuvudtaget, eftersom den inte existerar! Vi blir dragna vid näsan gott folk – det är en sak som är säker!

fn

Annonser

10 reaktioner till “Uppdatering kring turerna om FN:s migrationsavtal!

 1. Mål 17 §33c säger bl.a. ”stoppa allokering av offentlig finansiering eller materiellt stöd till medier som systematiskt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och andra former av diskriminering gentemot migranter”. Är inte det att sätta munkavel på oppositionen?

  Gillad av 1 person

 2. Hej!

  Stort tack för dina inlägg, Jenny!

  Följande rader kanske är överflödiga, men det må vara hänt.

  Vad beträffar FN:s migrationsavtal var det ju Johan Forssell, moderaternas migrationspolitiske talesperson,
  som för några dagar sedan begärde en blixtsnabb konsekvensanalys, innan något undertecknande ev. kunde ske. Om du inte redan gjort det, kanske det kan vara värt ett försök att kontakta honom personligen.

  Direkttelefon till riksdagen är 08-7864455 och e-postadressen är johan.forssellatriksdagen.se (snabel-aet på min dator fungerar inte)

  Med vänlig hälsning
  Elisabeth Lindgren

  ________________________________

  Gillad av 1 person

 3. Hej!
  Mot slutet av detta enorma dokument står det under Mål 23 §41: Vi förbinder oss att uppfylla (eng. commit to fullfil) de mål och åtaganden som anges i ”Global Compact” i linje med vår vision och våra riktlinjer, genom att vidta effektiva åtgärder på alla nivåer för att underlätta säker, ordnad och laglig migration.
  Hur kan man då påstå att avtalet inte är bindande?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s