SD i Ystad borde skämmas – man struntar fullständigt i kommuninvånarna som kommer att få lida pin i minst ett decennium!

Hamnutbyggnaden i Ystad har länge varit ett gissel och vänsterblocket med S som fanbärare vill forcera fram en utbyggnad trots att det kostar många miljoner samt risken är stor att det aldrig kommer att generera några vinster. De blå däremot som leds av M, vill dra i nödbromsen och lägga projektet på is tills man hittar en privat investerare som kan stå för kostnaden och riskerna.

Frågan har stötts och blötts under lång tid både i KF såväl som i media – flera lokala företag har också opponerat sig mot en hamnutbyggnad.

SD satt med triumf på hand och skulle i dagens Kommunfullmäktigesammanträde välja sida. Mötet började bra med att Bendz från Moderaterna valdes till kommunalråd, men när det sedan var dags att rösta på budgeten där hamnutbyggnaden fanns med i det rödgröna förslaget, valde SD att lägga ned sina röster och således vann den röda budgeten, varför hamnprojektet nu kommer att drivas vidare. Summa summarum får vi ett blått styre som ska styra kommunen på en rödgrön budget – sjukt!

Jag är inte förvånad! Redan för några veckor sedan skrev jag om detta och påpekade att SD var styrda uppifrån samt troligen skulle svika det valtekniska samarbetet som man ingått med de blå, vilket nu också skedde. Jag är så glad att jag inte röstade på dessa nötter varken i nuvarande eller föregående val!

Hur dessa usla partiföreträdare tänker är det ingen idé att fundera över – det är uppenbart att de inte tänker på kommuninvånarnas bästa i alla fall. Ystad toppar redan listan över landets mest skuldsatta kommuner, så hur man då överhuvudtaget kan komma på tanken att utsätta kommunen för ännu mer ekonomiska problem är ofattbart!

Skattebetalarna skall stå för notan och självklart är det våra barn/ungdomar samt äldre som kommer att få betala det högsta priset! Maten för våra barn och äldre lämnar mycket kvar att önska, lärartätheten behöver öka och klassernas storlek minska, speciallärare är redan en brist, vården är ett kapitel för sig och kriminaliteten breder ut sig här precis som på många andra platser i landet. Men den höjda skatten kommer inte att gå till välfärden – utan istället pumpas in i ett mycket osäkert byggprojekt!

Det är förfärligt att fritidspolitiker tillåts leka med våra skattepengar på det här sättet! SD på kommunnivå levererar verkligen inte och det är inte bara i Ystad man är inkompetenta, utan liknande klåpare finns lite överallt runt om i landet.

Jag blir så besviken över att man vänder ryggen till när det väl gäller och att de har haft mage att sitta och klaga på sossarna i fyra år och sedan ändå stödja deras budget? Jag tycker att de blåa i Ystad ska upplösa det valtekniska samarbetet med SD och inte ge dem en meter utrymme efter deras svek!

Finns det något parti som håller hela vägen i Sverige idag och levererar både på kommun- och riksnivå? Inte enligt mitt tycke i alla fall, det här är riktigt bedrövligt. Snart är det jul och många politiker skulle behöva önska sig en intakt ryggrad!

Ystadborna får stålsätta sig, för nu väntar hårda tider i minst två mandatperioder!

ryggrad

 

Annonser

2 reaktioner till “SD i Ystad borde skämmas – man struntar fullständigt i kommuninvånarna som kommer att få lida pin i minst ett decennium!

  1. SD har drabbats av samma problem som Ny Demokrati hade. De växer för snabbt och har svårt med kännedom av de kommunala företrädarna. Det tar tid att lära känna sina medlemmar. Jag har en vän som gick med och deltog i den kommunala delen för SD. Han slutade ganska snabbt när han insåg vad företrädarna var ute efter. Jag röstar på SD till riksdagen men till kommun och landstiing är det personerna och inte partitil
    lhörigheten som avgör.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s