Är allt en bluff och vad betyder det för oss tänkande medborgare på sikt?

Ikväll frågade min äldsta son vilket parti som är bäst i Sverige och jag kunde inte svara. För mig finns det nämligen inget parti som håller hela vägen och det känns faktiskt förargligt.

Hade han frågat mig för tio år sedan hade jag svarat Moderaterna, för åtta år sedan Kristdemokraterna och tiden därefter Sverigedemokraterna. Men allt eftersom tiden gått har jag insett att tyvärr även detta parti har alltför många skavanker.

Häromdagen beklagade jag mig till en bekant över att det är så svårt att få tag i folkvalda politiker för att ställa frågor samt att till och med SD, som på något sätt ändå har framstått som ”folkets parti”, följer strömmen och gör sig oanträffbara. Jag har haft dålig erfarenhet både vad gäller abortfrågan såväl som FN-avtalet. Han påpekade då som han alltid brukar göra att SD är en bluff för att hålla folket i schack.

Jag brukar påstå motsatsen, men ibland börjar till och med jag att vackla i tron. De har varit ovanligt tysta det senaste halvåret och tänk om det faktiskt är så att partiet som en gång i tiden var de stora rebellerna, numera har förvandlats till en styrd opposition? Har vi blivit lurade även där? Vad återstår i sådant fall att hålla fast vid?

En av mina Facebook-vänner brukar ofta promota ”Direktdemokraterna”, ett parti som vill stärka demokratin och ge svenska folket mer makt genom bland annat omröstningar i sakfrågor i kommun, landsting och riksdag. Just nu känns det väldigt attraktivt måste jag säga.

Bort med dessa överbetalda och makthungrande politikerna som allt för ofta sätter sitt eget ego framför medborgarnas bästa – in med folkviljan istället och låt medborgarna själva vara med och bestämma samt avgöra beslut på riktigt!

Det kanske kan bli en växande folkrörelse på sikt, när fler och fler vaknar upp och inser att de inte längre vill lägga sina liv i politikernas händer. Sverige borde bli mer som Schweiz helt enkelt, men först måste vi klara av fyra år med en vänsterregering och en väntande lågkonjunktur med allt vad det innebär!

Om det finns någon gud, så hoppas jag på att han ger oss styrka att klara av det som komma skall.

dem

Annonser

11 reaktioner till “Är allt en bluff och vad betyder det för oss tänkande medborgare på sikt?

 1. Först när vi får egenvalda personer ur olika delar spektrumet, inkomst, härkomst, bostadsort, bostadsområde mm,
  som är villiga att tjäna sitt land och dess värderingar, utan mer inkomst än gemene man och kvinna.
  Personer som väljs från 1 person ur varje kommun under ovan nämnda kriterier i en period av två år. För att sen bytas ut vid nya val, allt för att minska korruption, ryggdunk och ekonomisk vinning.
  Grovt yxat kanske, men detta är bara en av mina drömmar om ett land som älskas av sin medborgarna.
  Sveriges framtid ligger i händerna på dom som vågar stå upp för sin övertygelse.

  Gillad av 2 personer

 2. Schweiz är ju det land som ligger närmast en riktig demokrati. Schweiz är det land som har europas högsta löner och lägsta skatter. Ett land som har de flesta bindande folkomröstningar. Det vill säga ett land där även folket deltar i besluten. Tidigare var det kostsamt med många folkomröstningar men i dagens datasamhälle så är detta fullt möjligt om viljan finns. Men det kommer att bli svårt att bryta pamparnas välde och maktstruktur.

  Gillad av 3 personer

  1. Valdeltagandet i folkomröstningarna i Schweiz ligger ofta runt 30%, kanske 40%. En stor del av de röstberättigade visar m.a.o. inget intresse. Tyvärr.

   Gilla

  2. DD är bra men det måste gå rätt till!

   Jag var en av grundarna till Aktiv Demokrati som idag kallas Direktdemokraterna. Vi hade då ett öppet phpBB-forum där diskussionen var fri. Vi hade även en blogg där politiska åsikter kunde publiceras och kommenteras av alla medlemmar. Jag gick ur DD när dessa viktiga krav på ”demokrati”, i min mening, försvann, förmodligen genom infiltration och medveten förstörelse av fiender till direktdemokratin.

   Jag blev givetvis mycket besviken på de ansvariga till detta, som jag såg som brottsligt, men bildade därefter det som idag heter Vetenskapliga partiet som också är för DD, men vi är för en säkrare och intelligentare form av DD. Och det är bl.a. därför jag även har uppmanat universiteten att gärna utveckla en ”Dedicated Trusted Computer Voting Device” baserad på öppen hårdvara och öppen mjukvara, exakt av av den anledning som Richard Stallman berättar om för Justin Hall via Internet Archive.

   DD vill idag utlämna Sveriges demokrati till utländsk hårdvara och mjukvara via Mobilt Bank-ID. Jag tror inte att de förstår helt vad de håller på med, eller att de som lurar på dem detta kanske faktiskt är ondskefulla.

   Man bör givetvis se upp med digitala omröstningar, när den mesta hårdvaran och mjukvaran är kontrollerad av monopolkapitalet, men även kan övertas av den programmerare som exekeverar koden. För digitala omröstningar behöver vi mycket bra sätt att verifiera att rösterna räknats rätt, samtidigt som de kan vara anonyma för de som vill vara anonyma, ex. genom alias, samt ska kunna ändras iRL medelst legitimation.

   Röstningen får ABSOLUT INTE vara inlåst i en hemlig svart låda som programmerare kontrollerar. Den politiska diskussionen får heller aldrig strypas i ett parti, givetvis. Så är det i Direktdemokraterna. För mig är det helt oacceptabelt.

   DD är bra men det måste faktiskt gå rätt till om det hela ska kunna kallas för ”direktdemokrati”!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s