Vem tror Annie Lööf att hon är?

Tydligen ville inte Stefan Löfvén dansa efter Centerpartiets pipa och nu går Lööf till attack och menar att man har fått ett skambud från S. Men maktkåta som man är så har Centern inte gett upp, utan är beredda att ge S en ”sista chans”. I ett debattinlägg på Aftonbladet, kräver Lööf skarpa samt tydliga besked om att gå med på liberala reformer och centerkrav som gäller företag, landsbygd, miljö och välfärd – annars hotar Centerpartiet med att rösta nej till Löfvén i statsministeromröstningen.

Lööf målar upp en bild av att Centerpartiet har tagit sitt ansvar genom att försöka dyrka upp det låsta läget – ”trots att de är djupt övertygade om att det bästa för Sverige är en alliansregering med allianspolitik och man tänker inte medverka till ännu en mandatperiod med högre skatter på arbete och företag, en arbetsmarknadspolitik som ökar utanförskapet, en integrationspolitik som inte fungerar, ständiga attacker på valfrihet och mångfald i välfärden och en politik som starkt hämmar landsbygdens möjligheter att utvecklas.” Ja, det låter inte alls motsägelsefullt med tanke på att de hade chansen att sitta i en Alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister för bara några veckor sedan och därigenom få igenom sin egen politik.

Min spontana tanke är vem tror Annie Lööf att hon är och vilka dumhuvuden tar hon svenska folket för?

Det framgår enligt mitt tycke klart och tydligt att hon inte bryr sig om varken Sverige eller medborgarna, för då hade hon inte agerat på det här sättet. Vill man sitta i en alliansregering, ja då röstar man så klart på Ulf Kristersson och vill man sitta med en vänsterregering, ja då röstar man på Stefan Löfvén. Vad är det för fasoner att hålla på och försöka få igenom sin vilja hela tiden som ett småbarn? Det är verkligen inte vad jag kallar att ta ansvar för ett land och se till att man får en duglig regering!

Tror hon inte att vi i folket ska se igenom hennes skådespel? Tror hon på fullaste allvar att vi tycker att hon är en kompetent och ansvarsfull ledare som gör sitt yttersta för folkets väl och ve, när hon uppenbarligen gör vad som helst bara hon får makt – oavsett vilket läger det rör sig om? Någon skrev tidigare idag att Centerpartiet prostituerar sig och jag är böjd att hålla med!

Just nu är jag urbota trött på den här lekstugan som man konstigt nog kallar för maktens boningar! Kanske det trots allt vore bättre med en regering enbart bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna? Tänk så skönt att få slippa de rabiata minoritetspartierna MP, C, L och V som bara ser till att det blir pannkaka av politiken! De kunde gott få förpassas ut till sidan av ringen som oppositionspartier i fyra år, utan någon möjlighet att söndra och härska – det kanske kunde få dem på fall! Inte för att det är mitt drömscenario, men vad som helst är bättre än en regering bestående av S+C+L+MP med stöd av V!

Men det skulle antagligen inte kunna gå ändå eftersom varken tuppen Löfvén respektive Kristersson skulle klara av att kalla sig vice statsminister och behöva stå i skuggan av den andra.

Den här grytan har verkligen blivit överkokt för länge sedan och jag tror de flesta är urbota trötta på den här såpoperan. Men det kanske är taktiken – trötta ut svenska folket tills de är beredda att ta vem som helst, bara det blir ett avslut!

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jPeRPz/annie-loof-vi-har-fatt-ett-skambud-fran-s

sitting.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Vem tror Annie Lööf att hon är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s