Kvinnliga medlemmar i det afghanska fotbollslandslaget har utsatts för sexuella övergrepp och danska Hummel drar sig ur som sponsor!

Afghanistans president Ashraf Ghani har krävt en utredning om de chockerande anklagelserna om fysiska, psykiska och sexuella övergrepp på medlemmar av landets nationella kvinnliga fotbollslag, av manliga tjänstemän, inklusive presidenten för landets fotbollsförbund.

Övergreppen skall ha skett i Afghanistan – inklusive högkvarteret för Afghanistan Football Federation (AFF) samt på ett träningsläger i Jordanien i februari förra året.

Berättelsen har läckt ut från lagets forna kapten Khalida Popal, som blev tvungen att fly från landet år 2016 för att söka asyl i Danmark efter att ha mottagit dödshot.

I rapporten som publicerades i fredags, framgår det att även FIFA utreder anklagelserna och enligt en anonym källa ska organisationen ha arbetat tillsammans med FN när det gäller vissa spelares säkerhet. FIFA ska ha varit fullt medvetna om situationen i Afghanistan och har arbetat hårt med att trygga säkerheten för flickorna.

AFF:s generalsekreterare har nekat till anklagelserna och menar att allt är lögner som saknar grund.

Dock har Hafizullah Wali Rahimi, president av Afghanistans Olympiska Kommittee, sagt att sådana anklagelser inte är någon nyhet och att det har funnits liknande klagomål genom historien.
-”Övergrepp som begås av förbundschefer, tränare och idrottsmän har alltid funnits. Vi har haft klagomål förr och det är ett faktum som inte går att förneka. Nu kräver vi en ordentlig utredning. Om fler övergrepp sker så kommer människor att sluta skicka sina barn till idrotter, så vi måste agera direkt och omfattande. Jag tolererar inte sexuella övergrepp. Ingen makt på jorden kan missbruka våra barn. Vi måste ha ett regelverk på plats för att motverka sådana incidenter i vår sport.”

Det danska sportmärket Hummel har annonserat att man stoppar sitt sponsorskap med laget på grund av anklagelserna.
Kommunikationschefen Ulrik Feldskov Juul:
-”Vi avbryter samarbetet eftersom vi inte vill associeras med de senaste händelserna därnere. Det är mycket, mycket allvarliga anklagelser.”

Veckan innan Hummel beslutade att avbryta samarbetet, blev ett mycket restriktivt kontrakt från AFF utlagt på sociala medier, som ville stoppa flera rättigheter för de kvinnliga spelarna. Flera av landslagsspelarna har vägrat att skriva under och är nu avstängda från landslaget.

Visst finns det bra och dåliga människor bland alla folkslag, men är det inte lite väl ofta som just Afghanistan förknippas med sexuellt våld? Är det en slump att det varje dag förtrycks, våldtagas och mördas kvinnor/flickor i Afghanistan? Uppenbarligen anser alltför många afghanska män att kvinnor och flickor är vatten värda samt att man kan behandla dessa varelser hur som helst!

Det som är mest skrämmande är att Sverige tagit in tiotusentals afghanska män och att våldtäktsstatistiken talar sitt tydliga språk, vilket flera undersökningar som genomförts det senaste året visar. Ändå vill Annie Lööf och Stefan Löfvén med anhang att vi ska ge amnesti till tusentals afghanska män som ljugit om sin ålder och saknar skyddsskäl – obegripligt! Om det är någon som skulle få skydd här så är det så klart flickorna och kvinnorna.

https://www.aljazeera.com/…/afghanistan-probe-sex-abuse-wom…

http://sport.tv2.dk/…/2018-12-04-hummel-stopper-sponsorat-a…

afghan woman.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Kvinnliga medlemmar i det afghanska fotbollslandslaget har utsatts för sexuella övergrepp och danska Hummel drar sig ur som sponsor!

  1. Märkligt, på 70-talet åkte hippisarna ner till Afghanistan för att…vete fan men de kom hem med bra röka.
    Hörde inte ett jota om att de såg eller märkte någon som helst Islamistisk påverkan hos befolkningen, tvärtom, Afghanerna var ett vänligt sinnat folk, intresserade av främlingar och deras berättelser.
    Men sedan kom; TADA..USA in i bilden, tja där e vi i dag, med ett aldrig sinande behov av opiater till sina krigsskadade medborgare, för vad odlar Afghanska bönder?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s