Media är helt till sig i kläderna över SCB:s senaste opinionsmätning, men sedan när blev det institutet förtroendeingivande?

Noterar att tidningarna går bananas över SCB:s senaste väljarbarometer som visar att S går fram 2,2 procentenheter, medan Alliansen backar – M tappar dessutom väljare till SD.

Jag har lite svårt att tro på att S verkligen ökat så mycket helt plötsligt med tanke på den rådande situationen. Skulle människor helt sonika förträngt den hårda verkligheten, eller har man månne riktat in sig på en viss målgrupp?

SCB har aldrig haft rätt tidigare och de ringer dessutom för att ställa frågor, vilket gör att man inte får fram ett helt korrekt resultat då människor drar sig för att svara ärligt. Jag tar därför denna undersökning med en nypa salt och tror att syftet enbart är att haussa upp Stefan Löfven ytterligare inför omröstningen samt öka trycket på Lööf och Björklund.

Hade resultatet av undersökningen istället visat att M eller SD gick fram och S tappade stöd, hade det aldrig fått samma eko!

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/Kvg07G/alliansen-backar–kraftigt-overtag-for-de-rodgrona

optimism_kills1.png

Annonser

6 reaktioner till “Media är helt till sig i kläderna över SCB:s senaste opinionsmätning, men sedan när blev det institutet förtroendeingivande?

 1. Precis min tanke.
  Vilka är det som har den gamla sortens kopparsladd-telefon?
  Övervägande äldre enligt mig.
  Hur många lägger upp sina mobilnummer offentligt?
  Kanske inte riktigt så många, särskilt inte yngre människor.

  Gillad av 3 personer

 2. Mätningen gjordes innan C och L öppnade för Löfven
  Intervjuerna i SCB:s stora partisympatiundersökning genomfördes från den 29 oktober till den 27 november – en dramatisk tid i det svenska regeringsbildandet. Mycket hann hända mellan SCB:s första och sista intervju, vilket innebär att alla svarande inte hade hela bilden.
  Det hade till exempel redan gått flera veckor av mätperioden när C och L på allvar öppnade upp för en S-ledd regering.
  – En del av det är inte täckt i undersökningen, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.
  Nedan följer några viktiga datum.
  Viktiga datum under mätperioden
  Den 29 oktober fick Socialdemokraterna kritik för sin hantering av fundamentalism inom SSU. Samma dag gav Stefan Löfven (S) upp sina försök att bilda regering.
  Den 30 oktober samlade talman Andreas Norlén partierna till gruppsamtal.
  Den 5 november föreslog talmannen Ulf Kristersson (M) som statsminister. Samma dag beklagade Annie Lööf (C) att sonderingsuppdraget inte gick till henne.
  Den 8 november utlovade Moderaterna Allianspolitik i sin budgetmotion.
  Den 13 november sa C-ledaren att hon inte vill stänga dörren till Socialdemokraterna.
  Den 14 november röstades Ulf Kristersson ner av alla partier förutom M, KD och SD.
  Den 15 november sa Annie Lööf att hon inte kommer att sitta i en S-ledd regering. Samma dag fick hon sonderingsuppdraget.
  Den 22 november gav hon upp sina sonderingsförsök.
  Den 27 november presenterade C-ledaren sin kravlista till Socialdemokraterna. Först dagen därpå la Jan Björklund fram sin.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tror det gäller att tolka siffrorna rätt. Vd vi ser är inte en ökning i stöd för (S), utan en känslomässig reaktion mot alliansen strulet. Min gissning är att (S) kommer att minska 4-5% och att det tappet går till (SD)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s