Danmark planerar nytt fängelse i Vilnius för kriminella utvisningsdömda migranter – skulle kunna vara något för Sverige om vi kunde sluta dalta med kriminella individer utan medborgarskap!

Ett sprillans nytt fängelse utanför Litauens huvudstad Vilnius kan i framtiden husera kriminella utvisningsdömda som har fått en dom i Danmark.

Just nu pågår förhandlingar om vad Danmark ska ge i gengäld för att få sända utvisningsdömda kriminella till fängelset i Baltikum. I avtalet, som ännu inte är undertecknat, framgår det att man senast innan utgången av år 2019 ska ha ingått avtal med ett partnerland om att etablera danska fängelseplatser i utlandet, så att utvisningsdömda kriminella avtjänar sina straff i utlandet istället för att belasta det danska fängelseväsendet och det danska samhället.

Förhandlingarna går bland annat ut på att Danmark skall vara med och finansiera etableringen av det nya fängelset utanför Vilnius och utöver Danmark förhandlar även flera andra europeiska länder om att vara med i projektet.

I det nya fängelset skall det sitta både litauiska medborgare och utvisningsdömda kriminella från de länder som har ett avtal med den litauiska staten. De litauiska medborgarna och de andra internerna skall dock sitta var för sig.

Detta torde ju vara intressant för Sverige som har stora problem med överfyllda fängelser och en grov kriminalitet som bara fortsätter att eskalera. Problemet i vårt fall är väl i och för sig att till skillnad från Danmark så är inte vår målgrupp utvisningsdömda kriminella, för dessa individer låter vi istället springa omkring fritt på våra gator och härja om och om igen istället för att sätta dem i förvar!

Jag ser det själv i jobbet hur personer utan svenskt medborgarskap hela tiden återkommer i nya brottsfall och det kostar samhället ofantliga summor. Det är ett riktigt sjukt system som så mycket annat i Sverige!

Men upp med hakan gott folk – nu väntar fyra år till med allas vår egen justitieminister Morgan Johansson, som verkligen har gjort avtryck de senaste fyra åren… Vad kan gå fel liksom?!

https://www.berlingske.dk/samfund/danmark-forhandler-med-litauen-om-spritnyt-faengsel-til-udvisningsdoemte

DK.jpg

 

Annonser

5 reaktioner till “Danmark planerar nytt fängelse i Vilnius för kriminella utvisningsdömda migranter – skulle kunna vara något för Sverige om vi kunde sluta dalta med kriminella individer utan medborgarskap!

  1. Tack Jenny för dina läsvärda inlägg ! Danmark är verkligen ett föregångsland som Sveriges många dumma och okunniga politiker bör åka på studiebesök till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s