Det här är ett globalt problem och eftersom Sverige lider brist på ljushuvuden i regeringen så får man befara det värsta!

De senaste dagarna har jag fått lite perspektiv på migrationskrisen, bland annat tack vare en utmärkt artikel i den österrikiska tidningen Kurier som jag delade igår.

Den migrationsström som vi såg år 2015 är ingenting om vad som komma skall inom de närmaste 40 åren och det är främst unga medelklassmigranter från Afrika som jag syftar på, som väljer att emigrera för att de saknar jobb och försörjning i sina egna hemländer. Det handlar om minst 150 miljoner afrikanska migranter.

Således kvittar det om så Jimmie Åkesson sitter som statsminister i vårt land för det här är inget som lilla Sverige kan stoppa, utan det är ett globalt problem som egentligen borde stå överst på FN:s agenda. Dock underlättar det så klart med intelligenta och handlingskraftiga personer i ledarställning.

Istället för att fokusera på att hjälpa migranterna att lämna sina hemländer genom ett migrationsavtal i kombination med en ytterst förödande migrationspakt, borde världens ledare fokusera på helt andra saker. Det är dock Europa som drabbas främst, eftersom vi är de attraktiva grannarna med hög levnadsstandard.

Det senaste året har jag tagit del av minst tre forskares och experters analyser och de säger samma sak allihop – vi måste säkra Europas gränser, men vårt fokus måste skifta till den afrikanska kontinenten och hjälp på plats samt se till att göra dessa länder attraktiva för sina invånare. Att skapa 22 miljoner arbeten per år, mot dagens 2 miljoner, är inget man gör i en handvändning. Dessutom är många afrikanska regimer korrupta, vilket bidrar till att hjälpen inte når ut till rätt grupper.

Många europeiska länder, däribland vårt grannland Danmark, gör mycket för att strama åt migrationspolitiken, men det kvittar hur hårda asyllagar man har, dessa människor kommer att komma i alla fall eftersom man vet att alternativet att stanna kvar hemmavid är sämre.

Jag känner stor maktlöshet över denna oöverstigliga uppgift och med tanke på vad som komma skall så är det av yttersta vikt att man har skarpa hjärnor i Sveriges regering. Tyvärr måste jag konstatera att den regering vi ser ut att få inom loppet av en vecka, är totalt hopplös! Blir det som jag befarar så kan vi lika gärna hissa den vita flaggan direkt, för dessa klåpare väljer med glädje att göra tvärtemot övriga Europa och bjuder hellre in hela världen till Sverige på skattebetalarnas bekostnad, än att börja tänka med huvudet framför hjärtat! Trots åratal av oansvarig migrationspolitik, så ser man inte misären som man har skapat.

Sunt förnuft och logik är dessvärre inget som varken Löfvén, Björklund, Lööf eller Fridolin kan stoltsera med, så det är lätt att räkna ut att ”öppna hjärtan-Sverige” inte kommer att vara med vid framtida rundabord-samtal i EU och således kommer vi att bli landet i norr där man dumpar alla problem!

flag

5 reaktioner till “Det här är ett globalt problem och eftersom Sverige lider brist på ljushuvuden i regeringen så får man befara det värsta!

 1. Moderaternas budgetmotion:
  ”Vår skattesänkning för pensionärer uppgår till 5,8 miljarder kronor 2019 och vi vill sänka skatten ytterligare för Sveriges pensionärer under mandatperioden.” Detta samtidigt som migrationsverket får 50 miljarder/år!

  ”Vi satsar sammanlagt 18 miljarder kronor på försvaret under perioden 2019–2021…” Medan migrationsverket får ytterligare 50 miljarder per år!

  ”2019 ökar vi resurserna till välfärden med fem miljarder kronor” Medan migrationsverket får ytterligare 50 miljarder per år!

  ”Totalt innebär moderaternas budget besparingar på 25-27 miljarder per år” Och detta samtidigt som migrationsverket får ytterligare 50 miljarder per år!

  ”Moderaternas budgetmotion förverkligar… den borgerliga politik som kan ge Sverige en ny riktning.” Allvarligt? Sanningsenligt? Skulle inte tro det med tanke på den budget som migrationsverket har och den takt som invandringen till Sverige har.

  Gillad av 2 personer

 2. Jimmie Åkesson som statsminister och/eller en stark vänsternationell grön vänster, i Palmes anda, skulle säkert kunna få oss ut ur EU, samt få fart på en human återvandring av kriminella, icke-flyktingar och icke-barn till förmån för mer effektiv hjälp lokalt som får ordning på länder i behov av hjälp med ex. överbefolkning, krig eller ojämlikhet.

  Lilla Sverige kan åstadkomma mycket gott, men det kräver våra grannars, våra föräldrars och våra barns och våra vänners medverkan. Sätt fart, Jenny! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. ”brist på ljushuvuden”
  ”yttersta vikt att man har skarpa hjärnor i Sveriges regering”

  Själv skulle jag känna mig bättre om dom bara kunde hitta några som agerade som vuxna och mogna personer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s