Uppdatering angående kampen för att skapa debatt om FN:s migrationsavtal

Jag ringde till Regeringskansliet nu på förmiddagen och talade med Thomas Lindblom som är kommunikationschef på Justititedepartementet.

Han kunde inte alls förstå varför vi kände oro över avtalet eftersom det syftar till att minska migrationen av migranter (ej flyktingar) och stoppa människosmugglingen.

Tydligen fick riksdagen information om avtalet i maj när utskotten informerades, men det har aldrig funnits anledning till debatt i riksdagen eftersom avtalet inte är bindande. Jag påpekade att meningarna går isär om huruvida avtalet är bindande och att vissa länder tolkar det som att det absolut är bindande. Han menade då att det är upp till varje land att tolka avtalet och att man kan ha olika anledningar till varför man inte vill signera avtalet.

Vi hade lite diskussion, men enades om att vi såg olika på avtalet och vad det kan ha för betydelse för Sverige. Han lovade ändå att undersöka om det är någon debatt inplanerad i riksdagen framöver och återkomma med besked. När så väl sker ska jag även fråga varför vi måste skriva på ett avtal som inte är bindande innan man gjort en ordentlig konsekvensanalys.

Således har vi nog nått vägs ände och vårt enda hopp står till att Moderaterna och Sverigedemokraterna skall lyckas få till en debatt i riksdagen de kommande dagarna.

Jag tycker att Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson ska utmana Morgan Johansson i en debatt om migrationsavtalet i TV eller annat forum! Om riksdagen inte vill ha öppen debatt så får man ta debatten till folket på annat sätt.

20181127_125000.jpg

4 reaktioner till “Uppdatering angående kampen för att skapa debatt om FN:s migrationsavtal

 1. Ringde upp honom igen och han hade så klart inget besked ännu om huruvida det skulle bli debatt i riksdagen eller inte, men på frågan varför man skriver på om det inte är bindande så återkommer han hela tiden till att man vill underlätta arbetskraftsinvandringen.

  Vad gäller konsekvensanalys, så ser man risken för negativa effekter som mycket liten eftersom avtalet inte är bindande.

  Jag påpekade att Ungerns utrikesminister sagt att ordet ”obligatorisk” förekommer 80 gånger. Detta tyckte han lät intressant och skulle kolla upp det.

  Han återkommer när han vet om det blir debatt. Tbc…

  Gillad av 2 personer

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tack Jenny för att du är aktiv i det här ärendet. Den dagen som det medför negativa konsekvenser för oss boende i Sverige återfinns dina ansträngningar på webben och vi kan med all rätt konstatera att våra politiker fört oss bakom ljuset.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s