13 dagar till Due Date!

Med tretton dagar kvar tills Stefan Löfvén med anhang skriver under FN-avtalet, som kommer att sätta Sverige rejält på pottkanten, funderar jag över det faktum att avtalet inte heller diskuteras på många andra håll i världen.

FN har 193 medlemsländer och både USA och Australien har redan dragit sig ur avtalet. Jag har väldigt svårt att tänka mig att hela Asien, Latinamerika, Ryssland och länderna i MENA kommer att skriva under avtalet utan förbehåll – frågan är om de kommer att gå med på det överhuvudtaget. Många rika länder i MENA har ju varit tydliga med att man inte tar emot migranter, trots att de är muslimer. Men här förs ingen offentlig debatt så kanske anser man att avtalet är ointressant och har redan bestämt sig för att ignorera det.

Det mest naturliga för alla länder hade varit att göra som Schweiz, det vill säga deklarera att man inte kommer att skriva under avtalet eftersom man först måste sätta sig in i vad det innebär samt ha en ordentlig diskussion inför öppen ridå i riksdagen. Vissa tycker att en folkomröstning vore på sin plats för en sådan viktig fråga och jag är böjd att hålla med.

Moderaterna och Sverigedemokraterna säger nej och kräver debatt, men de är inte i majoritet och regeringen Löfvén ”äger frågan” och har ingen skyldighet att lyssna på det örat.

Det man gör nu från regeringens sida, det vill säga proklamera att Sverige skall skriva under avtalet och sedan tysta ned alla diskussioner samt utesluta riksdagsdebatt är för mig likvärdigt med diktaturfasoner! Att man överhuvudtaget kan bete sig så oprofessionellt och ändå sitta i regeringsställning är ytterst beklagligt. Att vi nu ser ut att få fyra år till med denna katastrofala regering, tack vare quislingarna Björklund och Lööf, är rent bedrövligt!

Men värst av allt är att man bara är en bisittare med händerna bakbundna, utan möjlighet att kunna påverka. Det känns som om vi är statister i en film och sitter i en buss som är på vag rakt mot avgrunden! Jag brukar alltid hitta halmstrån och greppa, men tyvärr är det omöjligt att försöka komma på nya sätt, särskilt eftersom tiden nu är knapp.

Idag ska jag ringa till regeringskansliet och se om man kan få fatt i någon på Justitiedepartementet, men egentligen tror jag att även det är en återvändsgränd. En Facebook-vän som är religiös sätter sitt hopp till högre makter och ber för fullt om dagarna – det kanske är det enda som återstår…

end

Annonser

2 reaktioner till “13 dagar till Due Date!

  1. Hej! Prenumererade på din blogg fr o m 14/11. Fick bekräftelse på det. Har dock inte fått något från dig trots att andra jag känner har fått mycket. Hoppas det kommer efter det här. Hälsningar, Madeléne

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s