Helt plötsligt går alla hand i hand!

Jag blir lätt illamående av att scrolla bland kvällsnyheterna och se hur Annie Lööf och Stefan Löfvén plötsligt är de såtaste vänner – trots att Fru Lööf för inte alltför länge sedan proklamerat att hon hellre skulle äta upp sin sko än att samarbeta med Löfvén.

Man kan läsa om Annies ”kravlista” och hur Löfvén är glad i hågen samt gärna bjuder till på alla möjliga sätt. LO som tidigare inte klarat av att vara i samma rum som Annie Lööf och hennes i deras tycke förkastliga jobbpolitik, välkomnar nu Centerpartiets krav. Har svensk politik någonsin skådat ett värre hyckleri? Troligtvis, men inte de senaste decennierna i alla fall!

I lokalpressen noterar jag att Liberalerna i Ystad nu får på nöten av partiledningen för att man ingått ett tekniskt valsamarbete med SD – ja det är så klart både urbota dumt och förfärligt att politiker faktiskt tar sitt förbannade ansvar, fy på er!

Jag ställer mig ofta frågan om varför vi överhuvudtaget hade ett val för snart tre månader sedan när vi ändå ska behålla samma gamla skåpmat?! Mig veterligen röstade inte ens hälften av Sveriges befolkning på Centerpartiet och Liberalerna, men ändå ska dessa små extremistpartier sitta med makten i sin hand – fullkomligt absurt! En majoritet av befolkningen röstade dessutom inte på Socialdemokraterna, men ändå ser klåparen Löfvén ut att få fortsätta regera i fyra år till – var finns rättvisan i detta?

Istället för att slösa bort snart 90 dagar på att dricka kaffe och dividera om makten så hade man lika gärna kunnat låta den föregående regeringen fortsätta regera. Vem bryr sig om regeringen består av enbart MP och S eller lägger till bokstäverna C och L med stöd av V – det är ändå samma skräp som kommer ut ur Rosenbad oavsett vem som står som avsändare!

Hur många har mördats och våldtagits under dessa 90 dagar? Hur många har fått sitta i timmar på sjukhus i väntan på en undermålig vård? Hur många unga människor har tagit sina liv för att de inte har fått psykiatrisk vård i tid? Hur många migranter utan skyddsskäl har fått PUT? Små axplock ur en aldrig sinande ström av akuta problem som måste lösas här och nu!

Det måste kännas bra att le inför kameran och låtsas som att man gör ”framsteg” i förhandlingarna när allt i själva verket bara är ett skådespel som antagligen redan varit uppgjort från början!

Hela sjuklövern har mycket på sitt samvete, men Annie Lööf och Jan Björklund måste gå till historien som de mest impopulära partiledarna någonsin! Frågan är hur många fler medborgare man ska trampa på innan man får ändan ur vagnen och faktiskt börjar göra själ för den alltför generösa lönen?!

#läggnedlekstugan

scratch

En reaktion till “Helt plötsligt går alla hand i hand!

  1. Ja, Jenny Piper; här fick du med allt det viktiga om politikerspelet. Den svenska rouletten…
    Din skrivelse borde alla skriva ut och sätta upp överallt!
    Tack för ditt engagemang.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s