Fjärdeklassare grovt misshandlad på dansk skola – nu relegeras de fyra förövarna och man kan bara önska att svenska skolor tar efter!

En 10-årig pojke i fjärde klass på Borupsgårdskolan i danska Snekkersten, blev i förra veckan överfallen av fyra äldre pojkar på skolan. Rektorn Tanja Steffe Nøhr är chockad, för även om skolan är vana att hantera konflikter och utmanande beteenden från elever, så har hon aldrig under sin tid som rektor upplevt något liknande.

Den 10-årige pojken hade försökt att försvara en klasskamrat som fick sand sparkad i huvudet, när en grupp med äldre pojkar satte efter honom. Pojkens mor, Line Roneklint Wiuff, berättar att han blev slagen, sparkad och att en av pojkarna hade tagit sats och hoppat på honom. Under jakten blev två kvinnliga medarbetare uppträngda i ett hörn samt slagna och sparkade av de fyra pojkarna.

På sjukhuset fann man blod i den misshandlade pojkens urin, varför han blev kvar över natten för observation.

Enligt rektorn har alla fyra pojkar stängts av permanent från skolan och tre av dem har anmälts för våld.
-”Överfallet är så grovt att skolan aldrig har sett något liknande och därför måste man sätta en gräns. Vi kan inte be tioåringen och de två medarbetarna att komma tillbaka till skolan efter vad de har utsatts för om de berörda pojkarna fortfarande går kvar på skolan. Redan innan händelsen hade man fokus på att få bort eleverna, men inte på grund av våldsamheter. Det fanns ett önskemål om samarbete mellan skolan, socialförvaltningen och polisen, men det var inte alla pojkarnas föräldrar intresserade av. Man har känt till de berörda pojkarna och för flera av dem ligger det sedan tidigare anmälningar till socialförvaltningen, men fokus har varit på oro, konflikter och frånvaro – inte våld. Därför har vi inte sett detta komma och vi hade inte räknat med att pojkarna var kapabla till sådana handlingar.”

Förfärlig historia och jag lider med mamman och den utsatta pojken! Jag kan dock inte låta bli att dra paralleller till Sverige, där man låter plågoandarna få gå kvar och tvingar offren att byta skola – det gäller både mobbning och sexuella trakasserier. Sverige i ett nötskal!

https://www.berlingske.dk/samfund/skoleleder-om-overfald-paa-tiaarig-dreng-vi-havde-ikke-regnet-med-at-de

dk.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s