14 dagar kvar tills avtalet skrivs under och det har aldrig varit tystare i Sverige!

Om exakt fjorton dagar skriver Sverige under FN:s migrationsavtal och det är så tyst både i media och från politikerhåll så att man kan höra en knappnål falla! Trots att omröstningen om Löfvén inte ska hållas förrän om en vecka, så skriver man spaltmeter om detta samt inte ett knyst om detta så viktiga avtal som kan avgöra hela landets framtid!
 
Nog för att jag inte hade mycket förtroende för svensk journalistik, men det här är ju under all kritik! Det är banne mig deras jobb att skriva om detta för att på så vis pressa fram en debatt i riksdagen. Ok, några få artiklar som kan räknas på mina fem fingrar har skrivits, men det är långt ifrån tillräckligt! Se på Tyskland där debatten rasat i två veckor – där toppar ämnet dagligen i den tyska tidningen Die Welt. Den danska tidningen Politiken skriver visserligen idag att man tycker att Danmark ska skriva på avtalet och att Lars Lökke inte ska gå Dansk Folkeparti till mötes, men man skriver åtminstone om det och håller debatten levande.
 
Förra veckan deklarerade en representant för Moderaterna att man skulle kräva debatt i riksdagen, men mig veterligen är ingen sådan inplanerad och tiden börjar bli knapp. Detta bekräftas även av en av partitopparna i SD som jag ställt frågan till och som svarar: ”vi gör vad vi kan för att det ska bli så, men det återstår att se. Regeringen äger ju formellt frågan.”
 
Just det faktum att regeringen äger frågan är ytterst oroväckande eftersom vi alla vet vilken agenda den röda regeringen har!
 
Så vad sjutton ska vi göra? Jag tycker tanken på att bara sitta stilla och se på när regeringen undertecknar ett avtal som kommer att avgöra mina barns framtid är fullkomligt horribel och att skriva insändare om det i tidningen, eller tjata om det varje dag på sociala medier och bloggen verkar inte leda någon vart eftersom de flesta medborgare fortfarande inte känner till avtalet.
 
Det slog mig att man kanske skulle ringa till Justitiedepartementet och ligga på? Jag utgår från att det är Justitiedepartementet som äger frågan – rätta mig gärna om jag har fel. Om typ 100 personer ringer imorgon och kräver att riksdagen tar upp ämnet till diskussion så kanske det kan vara en sorts påtryckning?! Jag är villig att försöka imorgon och även om det bara leder till att man får prata med registratorn som säkerligen inte kommer att ta saken vidare, så känns det åtminstone bra att göra någonting.
 
Dagarna går och mörka moln tornar upp sig i horisonten…
silence.jpg

En reaktion till “14 dagar kvar tills avtalet skrivs under och det har aldrig varit tystare i Sverige!

  1. Ja hur ska vi knäcka de vdär lilla sturska folket uppe i det kalla norr, som fött fram folk som uppfann skiftnyckeln blixtkåset, propellern, som tyglat elektriciteten till att bli var mans tillgång, deltagit och säkerställt kärnkraft till att bli en resurs att räkna med, utrotat fattigdom och skapat ett shangrila i ett rent jävla köldhål, som delat med sig av sitt överflöd in absurdum, som årligen uppmärksammar upptäckter och forskningsrön under stor respekt från hela världen, vars journalistkår hela tiden pissar på alla som försöker ta ett steg framåt i motvinden…..
    Som välfärden till sist begåvats med fittmössor och genusvetenskap på högskolor, söndertrasat utbildningssystem samt en värdegrund som inte är en värdegrund för någon, eftersom den är så elastisk att den ger efter för minsta tryck uppifrån…
    Jag tror jag spyr

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s