Toppstyr SD Riks lokalgruppen i Ystad genom att försöka tvinga fram en hamnutbyggnad samt förespråka en vänsterbudget?

Kampen om hamnutbyggnaden i Ystad rullar på och förhanlingar är i full gång. SD är vågmästare i en ytterst känslig fråga som kan skuldsätta invånarna i Ystads kommun med ytterligare flera miljarder.

I veckan kunde man läsa att SD och treklövern (M+KD+L) i Ystad kommun inleder samarbete.

Men röstar SD på röd budget (S+C+V+MP i teknisk samverkan) och blått samarbete, så blir det en hamnutbyggnad med sossarnas budget trots allt.

Alla nio representanter i SD måste rösta med treklövern annars vinner röd budget och Polentrafiken byggs ut samt kommunen lånar 750 miljoner till. Ystad är för övrigt redan Sveriges tredje mest belånade stad!

Att låna upp ytterligare 750 miljoner plus de 440 miljoner som redan ligger som lån i hamnen, kan riskera stora neddragningar i välfärden då hamnen inte kommer att gå med vinst på minst 20 år – dessutom är det skattebetalarna som betalar innan rederierna kan belastas. Även om omsättningen har ökat i hamnen med 50%, så har vinsten varit stillastående i 10 år.

Enligt en säker källa ska en SD-representant från Näringsdepartementet ha kontaktat SD i Ystad och tvingat dem att stödja hamnutbyggnaden genom att rösta rött den 6/12.

Att SD-toppar vill styra Ystads budget åt vänster och se till att lokalrepresentanterna röstar på en vänsterbudget, trots underskrivet valtekniskt samarbete med treklövern är under all kritik!

Självklart vore detta förödande för både kommunen och dess invånare, så på något sätt får man hoppas på att lokalgruppen visar ryggrad och vägrar att bli toppstyrda – även om jag tror att det är att hoppas på för mycket! Hur många kommunpolitiker ute i landet vågar sätta sig upp mot partipiskan?

y94oYVQ5_400x400

3 reaktioner till “Toppstyr SD Riks lokalgruppen i Ystad genom att försöka tvinga fram en hamnutbyggnad samt förespråka en vänsterbudget?

  1. Den direkta kostnaden är ingenting jämfört med indirekta kostnader som förtida död som föregåtts av åratal av sämre livskvalitet pga luftföroreningar.Det är ju helt ute att bygga miljöfarlig verksamhet i nära anslutning till stadskärnor.Kommande generationer får betala ett högt pris hälsomässigt.Jaså Miljöpartiet lade ned sina röster? Sd kan man inte räkna med att de dras med något större förstånd så de är ursäktade men MP!? Mp och kolhuvena,förlåt kolbitarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s