Kränkt man som fått avslag på ansökan om sjukpenning förlorade diskrimineringsmål!

Denna svarta fredag är inte bara svart politiskt sett, utan det har varit mörkt ute sedan efter lunch. Här kommer dock en dom som får en på lite bättre humör.

I dagens läge duggar kränkningsmålen tätt och ingen törs säga ett sanningens ord utan att riskera att bli stämda för trakasserier eller olika former av kränkningar.

Det här fallet rörde en man som kom från Kosovo till Sverige i början av 1990-talet och sedan år 2015 varit sjukskriven på halvtid samt arbetat resterande tid i en så kallad ”anpassad anställning” med lönebidrag. När mannen lämnade in en ny ansökan till Försäkringskassan om sjukpenning fick han dock avslag.

I samband med detta hölls ett möte med mannen där en av Försäkringskassans handläggare, mannens fackliga ombud och en handläggare från Arbetsförmedlingen närvarade.

Enligt mannen ska Försäkringskassans handläggare då ha sagt att ”om han inte är nöjd med de regler som vi har i Sverige, eller med Försäkringskassans beslut, så kan han flytta härifrån”.

Handläggaren ska dessutom ha sagt att mannen har en skyldighet att följa de regler som vi har i Sverige ”men att det står var och en fritt att lämna landet”.

Enligt mannen blev han kränkt eftersom uttalandena syftade på hans etniska bakgrund och utgör diskriminering i form av trakasserier.

Handläggaren har, å sin sida, uppger att mannen ”uttalade sig kritiskt om läget i Sverige och sågade lagstiftningen” samt att han då uttalade att ”han i sitt beslutsfattande har att följa svensk lag, men att var och en har ett fritt val att bo i Sverige”.

Enligt handläggaren ska detta dock ha varit riktat mot alla i rummet och inte syftat på mannens ursprung.

Stockholms tingsrätt slår nu, utifrån vad de närvarade har berättat, fast att handläggaren har sagt på det sätt som mannen påstår, även om den exakta ordalydelsen inte har kunnat klarläggas.

Tingsrätten går därför på Försäkringskassans linje. Mannen döms också att betala Försäkringskassans rättegångskostnader på 19 400 kronor.

Det är rätt fascinerande att folk är så lättkränkta nu för tiden och allt verkar kunna anmälas. Kanske dags att vi gör en massanmälan mot regeringen om att vi känner oss kränkta över att man aldrig lyssnar på folkets demokratiska röst?

Jag känner mig trakasserad som svensk medborgare, där politikerna gång på gång kör över mig med ogenomtänkta beslut samt demolerar mina avkommors möjlighet till en hyfsad framtid. Dessutom känner jag mig otrygg och nu kräver jag min rätt med ett fett skadeståndskrav!

http://www.dagensjuridik.se/2018/11/om-du-inte-ar-nojd-kan-du-flytta-fran-sverige-inte-diskriminering-forsakringskassan-vinner-i?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

 

20181123_151725.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Kränkt man som fått avslag på ansökan om sjukpenning förlorade diskrimineringsmål!

 1. Hej
  Jenny du är bäst
  Tänk att du skriver precis vad jag tänker ofattbart
  Om du tänker starta ett nytt parti så vill jag va först att köpa medlemskort
  Mvh nisse

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s