Det bästa vore att ta ett steg tillbaka, invänta vågen och låta den skölja över oss alla!

Jag hörde nyss en låt på radion från slutet av 1980-talet och det poppade upp roliga minnen från när man var barn. Jag tänkte också på hur tryggt samhälle vi hade på den tiden och att gruppvåldtäkter, bilbränder, skottlossningar och knivhuggningar på öppen gata, samt ett aldrig sinande inflöde av vapen och droger hörde till ovanligheterna.

Jag måste säga att jag är förvånad över att dagens föräldrar inte tänker tillbaka på sin egen barndom samt reflekterar över att tillvaron för dagens barn och ungdomar är helt annorlunda med otryggheten överst på agendan. Detta borde leda till eftertanke om att något har gått allvarligt snett i samhället och det kan enbart härledas till våra politiker som styrt skutan de senaste två decennierna. Men ändå gick stora delar av folket vid valet i september och röstade på samma sak som de alltid har gjort – helt obegripligt! Tänker de överhuvudtaget eller går de på autopilot? Min bild är tyvärr att svenskarna är ett fegt folk som inte vågar stå upp för sina ideal och kämpa för sina barns rättigheter till en trygg tillvaro!

Med anledning av inlägget jag skrev tidigare idag om den svarta fredagen, sa någon att det är märkligt att inte fler reagerat på beslutet om att låta Löfvén bli nästa statsministerkandidat – särskilt eftersom L och C indikerat att man stödjer en S-regering. Ja det kan jag hålla med om, men samtidigt måste man förstå att medelsvensson är nöjda med tillvaron. Det är fredag, löning, helghandling, rea på tekniska prylar samt fredagsmys med tacos och bira framför dumburken för att heja fram nästa idol. Det är väl ingen som orkar bry sig om vad nötterna i Rosenbad sysslar med. Ok, de valde Löfvén – bra kan vi gå vidare nu? Så länge lönen är på kontot, bilen är nyvaxad och villaträdgården ser proper ut så är de tillfreds med livet.

Tyvärr är en alldeles för stor del av befolkningen egoister som tycker att de lever livet på en pinne så länge de själva eller någon i deras närhet inte drabbas av problemen. Vadå migrationsavtal? FN är väl bra, de vill skapa fred på jorden och hjälpa flyktingar – det kör vi på! Majoriteten av befolkningen känner inte ens till något avtal och än mindre vad som står i det -så vill helst etablissemanget att det ska förbli tills avtalet myglats igenom.

Det är dessvärre så att landets befolkning är förlamade och inget kan väcka dem ur deras dvala. Varför försöka kämpa emot och framförallt – varför försöka väcka människor som är döva när det är lönlöst och vi få motståndare knappt hörs i mediebruset? Jag avskyr att skriva detta, men det är lika bra att vi låter det komma – lågkonjunkturen, anarkin och massinvandringen! Det är vad de flesta i Sverige vill ha och ingen kommer att förstå allvaret eller konsekvenserna av sina val förrän katastrofen är ett faktum. Så vi måste falla hårt till botten och få ett rejält uppvaknande – först då kan vi resa oss och gå vidare! Alla dessa förnekare, godhetsknarkare samt naiva hycklare måste få sig en rejäl käftsmäll som svider för att det ska kunna ske en förändring.

En vän sa idag att jag borde göra annat än att tänka på politik hela tiden och vara deprimerad. Det är sant – det borde jag verkligen göra! Problemet är att det är stört omöjligt, det finns alltid där i bakhuvudet och går inte att stänga av, men samtidigt förtär det mig nästan ibland när man betänker att barnens framtid är närapå förstörd hur mycket jag än kämpar. Citatet jag delat är därför väldigt talande – det är en konst att sitta still och invänta det som komma skall!

wait

Annonser

4 reaktioner till “Det bästa vore att ta ett steg tillbaka, invänta vågen och låta den skölja över oss alla!

 1. Vi är fler än du tror Jenny men ändå för få… Idag kände jag för första gången på riktigt att det kanske ändå är dags att flytta utomlands för detta kommer att gå åt pipsvängen och jag vill inte vara med längre och betala spektaklet. Samtidigt blir jag heligt förbannad att några klåpare ska förstöra så mkt som tidigare generationer byggt upp med blod, svett och tårar. Vi kan bara inte ge bort Sverige på detta sättet! Smällen blir tuff när lågkonjunkturen slår till och det blir nog svårt att hålla igen när jag träffar de naiva och inte säga – ‘Vad var det jag sa…’

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har pratat med människor som flytt till Spanien p.g.a. det som sker i Sverige, men så plötsligt öppnar kanske spanjorerna sina ”öppna hjärtan” åt monopolkapitalet som mutar deras politiker och så kommer de sannolikt strax få fly igen från idiotin, nu tillsammans med spanjorer givetvis, men vart? Till Visegrad-länderna? Och så kommer det sannolikt att fortsätta, för EU har fri rörlighet, och pengar luktar inte, således är inte flykt från monopolkapitalets idioti INTE ett långsiktigt hållbat alternativ heller.

   Man skulle kunna tro att öppen kamp är ett alternativ, men se vad som skett när SD bildades! Svensk politik har brutist sönder i tre käbblande block, genom fulmedias hjärntvätt av folket. I princip högersossarna, högern och höger-SD. Vad än folket röstar på så blir det högerpolitik eftersom den grundlurade eller mutade vänstern gjort sig extemt oattraktiv och framstår som komplett utan argument med sina mantran om ”rasism” och ”nazism”, vilket är samma ”Guilt by association”-argumentationsfel som att kalla Vänstern för ”Stalinism”, eller vegetarianer för Nazister, eftersom Hitler var vegetarian, d.v.s. barnsligt och lögn.

   Således tycks det mig som att alla vi svenskar, samt invandrare som är som svenskar eller vill bli svenskar bör ena sig genom det hövliga och evidensbaserade samtalet. Vi ska tala med varann och försöka peka på fulmedias vilja att splittra oss i olika läger genom osanna argument och rena lögner!

   Vi ska tålmodigt visa folket att fulmedia och deras ägare är våra verkliga fiender, eftersom de konstant, repetitivt och dominant ljuger vilseleder och bedrar oss, och därigenom undergräver vår demokrati! När vi gör det ska vi inte kasta skit på över en miljon medborgare, såsom vänstern och högern gör idag, men istället bete oss vuxet.

   Visst kan vi fördöma galen lögn och sekterism, men inte fokusera allt för mycket på idiotin heller. Bara avfärda den, med ex. vi är inte för olika sekters ritualer av att skära i barns genitalier i Sverige. Vi tycker att sådant inhumant ska avskaffas helt för barnens bästa genom att införa håda straff för de sekter som utsätter sina barn för detta.

   Tala med varann vuxet, på stadens gator, i bastun, på rasten och i hemmet! Tala vänligt med alla!

   Mitt tips är att börja med grundläggande samtal som inte direkt uppfattas som politiska, ex. informera om olika former av osanning.

   Ex. – Jag har förresten läst in mig en hel del på olika former av ossanning och hittat en hel del intressant som jag inte har tänkt på förut. Är du intresserad?

   Det är en bra början på alla former av avprogrammering givetvis.

   Om de vill veta mer om detta, och du undervisar dem om detta, så kan de sedan, med de kunskaperna, definitivt ha mer potential att resonera mer logiskt och korrekt. När man själv lär ut detta så undervisar man sig själv samtidigt till att bli mer uppmärksam på dessa osanningar.

   Vissa människor tror inte att de själva är betydelsefulla i detta, men det matematiska beviset om vad exponentiell tillväxt leder till är mycket upplyftande i det här sammanhanget. Ju fler du visar vägen till upplysning, desto fler kommer ha potential att bli upplysta lärare.

   Kunskap har nämligen potential att sprida sig exponentiellt och explosionsartat enligt principen 1 riskorn, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256. Efter endast 23 fördubblingar är det över 8 miljoner riskorn, efter 63 fördubblingar motvarar siffran samma mängd riskorn som skulle täcka Indien med en halv meter ris.

   Vill du veta vid hur många fördubblingar som siffran överstiger planetens befolkningsmängd, så öppna ett OfficeLibreCalc-dokument eller Excel-dokument skriv ”2” i första rutan,” =2*(A1)” på nästa rad, tryck sedan enter, markera rutan och drag den lilla svarta punkten nere till höger i rutan nedåt! Då kan du leta upp den rad som överstiger jordens population. Så snabbt kan det gå.

   Det kan gå ännu snabbare naturligtvis, eftersom du inte enbart behöver lära upp två personer under din livstid eller ens bara två individer under en månad. Välj motsvarande siffra som de antal du tänker lära upp och skriv in den siffran, ex. 30! ”=30*(A1)” och se själv hur snabbt det kan gå!

   Så snabbt kan vi alla tillsammans förändra även politiken givetvis, rent teoretiskt, men det kräver givetvis positivitet. 🙂

   Jag hoppas detta är ett bra alternativ för dig att tänka på i din gärning, som kan vara lika upplyftande för dig som det varit för mig.

   Gilla

 2. Som uppvuxen på 60-70- talet ser jag ännu mer hur dåligt det blivit. För mina föräldrar och svärföräldrar blev allt bara bättre och familjer kunde dessutom leva på en lön. Vi barn kunde leka ute utan annan varning än att det kunde finnas någon enstaka ”ful gubbe”. Jag kämpar på mitt vis (mest via ”hemlig” familje FB grupp och personliga kontakter) för att få samtliga mina barnbarns föräldrar (tot. 10 pers.) att fatta vad som sker. Tyvärr vill några av dem inte höra på vad jag av välvilja försöker förklara, jag är bara ”jobbig”. Jag får så ”ont i magen” när jag tänker på barnbarnens framtid och ser hur ”oansvarigt” vissa av deras föräldrar agerar. Lättast för mig vore att ”skita i allt” och göra som väninnan (ingrodd sosse – tyvärr opåverkbar tycks det) bara fylla livet med ljuslyktor och gardiner och hur man kan inköpa, flytta runt och blanda dem (sorgligt!) men jag skulle aldrig kunna se mig själv i ögonen då. Att flytta finns inte på kartan för mig. Det kvittar hur det kommer att drabba mig men jag känner att så länge jag andas och är mentalt ok måste jag finnas till hands för att hjälpa dem i den mån jag kan då framtidens troliga problem blir verklighet.

  Gillad av 2 personer

 3. Jag är född 1952 och minns hur det var att växa upp i ett samhälle där barn skulle vara inne när det var mörkt, det var läggdags kl 19 och ingen låste ytterdörren annat än på natten eller om de skulle resa någonstans. Vi ungar gick ut och in hos varandra som vi ville och det enda vi behövde vara rädda för var ”fula gubbar” som vi ändå inte begrep vad de var för något. Det hemskaste vi visste var den riksbekante mördaren Olle Möller som dömdes för två (2) mord. Ett antal som nästan vilken fjunig gängmedlem som helst idag slår med råge. Skillnaden är den mediala uppmärksamheten som sjunker med kvadraten på antalet brottsoffer.

  Ibland känns det som om inte bara Sverige utan hela den västerländska civilisationen är på väg att gå under precis som romarriket, Hellas, Aztekerna och flera andra högt stående kulturer gjort före oss. Ett visst hopp står till Visegradländerna. Polen med flera räddade Europa när den osmanska armén stod utanför Wiens portar 1632. Hoppas att de kan rädda oss ännu en gång för hotet kommer från samma håll och de känner igen det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s