Frågan är inte om utan när det smäller!

Idag skriver jag en replik i Ystads Allehanda om riskerna med att ignorera människors oro och hur våra politikers ignorans skapat en extrem polarisering i samhället. Tyvärr är den elektroniska versionen låst för prenumeranter.

REPLIK TILL DLEEN HAKEMS (V) INSÄNDARE I YSTADS ALLEHANDA DEN 15 NOVEMBER 2018

Jag håller med Dig om vikten av att stå upp mot främlingsfientlighet och extremism – oavsett om den kommer från höger eller från radikal islam och det är skrämmande att vi har fått ett så polariserat samhälle i Sverige.

Men det är viktigt att vi inte bara pekar finger utan faktiskt reder ut orsaken till denna negativa utveckling och det kan man direkt härröra till våra politikers brist på kurage i samband med att man i flera mandatperioder bedrivit en ytterst oansvarig migrationspolitik, vars effekter man nu inte vill kännas vid.

Detta har skapat både ilska och frustration hos en stor del av svenska folket som känner sig åsidosatta samt orättvist behandlade. När sedan politikerna hellre väljer att stoppa huvudet i sanden istället för att bemöda sig med att ta den viktiga debatten och våga se att resultatet inte blev som man hade tänkt sig så är det inte konstigt att tålamodet tar slut hos många. När politiker vägrar ta konsekvenserna av sina ogenomtänkta beslut så kommer det till slut att slå tillbaka på ett eller annat sätt!

Faktum är att det är en explosiv krutdurk som vi sitter på just nu och frågan är inte om utan när det smäller, men samtidigt förtiger man problemen både i massmedia såväl som bland våra makthavare och skambelägger hellre befolkningen på samma sätt som Du själv gör i viss mån när Du skriver om negativ propaganda och hat. Man måste förstå att det inte handlar om rasism utan att människor är oroliga och känner sig otrygga när man ser misären samt det grova våldet breda ut sig alltmer i samhället för var dag som går.

Det som är farligt med den här ignoransen från våra politikers sida är att man istället för att motarbeta hatet, fortsätter göda det för fulla muggar!

Idag delade jag till exempel en nyhet på sociala medier om en muslimsk 10-årig flicka i USA som hade dödshotats i skolan, detta väckte knappt några reaktioner – hade det däremot varit tvärtom så hade det orsakat kedjereaktioner. Nu försvarar jag inte detta på något sätt utan jag tycker att man skall respektera alla individer oavsett härkomst, kön och religion.

Det finns bra och dåliga individer i alla led, men det är viktigt att för den sakens skull inte dra alla över en kam. Men så länge vi har sju partier som inte vågar ta i problemen med tång så kommer detta tyvärr att fortsätta eskalera tills någon tar lagen i egna händer och där vill nog ingen egentligen att vi ska hamna!

received_2245343182344933.jpeg

Annonser

3 reaktioner till “Frågan är inte om utan när det smäller!

  1. Jag blir milt sagt upprörd över vänsterns tafatthet och villrådighet i migrationsfrågan.Förstår man inte att det är vänsterns väljare som först får ta stöten när det kommer in människor till Sverige som automatiskt i första hand ställs mot andra svaga grupper i samhället.Vi ser redan hur svenska ungdomar ställs åt sidan,arbetslösa lågutbildade skall slåss om ”de enkla jobben”,sjukvården klarar inte längre sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt osv.Det är ta mig sjutton dags att vänstern öppnar ögonen och inser vilka grupper det är som drabbas mest av en oreglerad invandring.Vänstern är välkommen att studera de sociala förhållanden i områden där SD är som störst och där misären lyser genom de insjunkna hustaken och där maktlösheten resulterar i missbruk och elände.
    Ja,jag har mitt hjärta till vänster men inser att det inte är ett krav att samtidigt springa omkring med skygglappar.

    Gillad av 2 personer

  2. Är verkligen svenska folket trötta på den förda migrationspolitiken och det eskalerande våldet? Det senaste valresultatet pekar faktiskt i en helt annan riktning. Uppenbarligen vill det svenska folket ha mer av det som är och har varit. Hur ska man annars tolka valresultatet?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s