Bereden väg för Stefan Löfvéns återkomst!

Efter Annie Lööfs nederlag med regeringsbildningen står vi nu inför fullbordat faktum att Sverige styrs av ett gäng inkompetenta och överbetalda individer som kallar sig själva för politiker samt skall föreställa folkets förlängda arm i riksdagen!

Under dagen har de flesta partiledarna yttrat sig i regeringsfrågan och tyvärr lutar det nu åt att talmannen kommer att fortsätta sondera efter en statsminister som kan bilda regering. Vi är många som önskar oss ett nyval, men det är inte ett realistiskt alternativ eftersom det enda partiet som skulle vinna på det är Sverigedemokraterna – vilket övriga sju är mycket väl medvetna om och därför motsätter sig detta in i det sista. Talmannen är trots allt en av arkitekterna bakom DÖ, varför det inte heller ligger i hans intresse med ett nyval och därför pekar allt på att sonderingsarbetet kommer att fortsätta i flera veckor till.

Tyvärr verkar det vara Stefan Löfvén (S) som står på tur igen eftersom samtliga partier förutom M, KD och SD är positivt inställda till en S-ledd regering. Idag har Jan Björklund proklamerat att Liberalerna vill sitta i en S-regering och enligt Aftonbladet verkar det enligt källor inom C som att man drar med sig Centerpartiet åt samma håll. Jonas Sjöstedt (V) anser också att det bästa vore en S-ledd regering och var Miljöpartiet har sina sympatier är redan allmänt känt. Stefan Löfvén själv har deklarerat att han är redo att ta sitt ansvar för Sverige (precis som han gjort de senaste fyra åren!).

Således ser manegen krattad ut för Stefan Löfvén och om vi har riktig otur så har vi en nygammal regering på plats inom en vecka. Stödjer V en S-regering, så spelar det ingen roll vad M+KD+SD röstar. Det enda som kan sätta käppar i hjulen är LO som inte drar jämt med Annie Lööf och Centerpartiets arbetslinje.

Liberalernas Jan Björklund verkar för övrigt helt ha fått ding! Hans agerande vid statsministeromröstningen härom veckan har väckt ont blod i distrikten och Skåneliberalerna har starkt kritiserat Björklund och motsatt sig ett stöd för en S-regering. Björklund å sin sida lyssnar inte på det örat utan kör på i samma spår – han verkar ha glömt att ett parti består av mer än partiledaren samt att man snabbt kan bli utbytt om man gör sig impopulär. Jag gissar på att fler inom partiet än Skåneliberalerna är missnöjda med Björklunds ställningstagande och förhoppningsvis kommer dessa distrikt att göra sina röster hörda inom kort samt tvinga fram ett avgångskrav mot den maktgalna partiledaren.

För oss som önskar en högerkonservativ regering är det verkligen små halmstrån som vi har att greppa efter just nu, men så länge det finns liv finns det hopp! Imorgon klockan 10, när talmannen har funderat färdigt, vet vi hur fortsättningen kommer att te sig.

Om 19 dagar skriver Sverige under FN:s migrationsavtal i Marrakech, trots att det inte är bindande och flera länder har dragit sig ur eftersom det har stor påverkan på hela Europa såväl som på enskilda länder – men framförallt trots att det INTE har förts en debatt i Sverige om vad det innebär, hur det kommer att påverka vårt land samt landets invånare. Det är väl tur att man har en snårig regeringsbildning med låsningar att fokusera på istället, så att man kan smyga under radarn och undanhålla viktig information för medborgarna om denna migrationspakt och dess effekter på landet i stort! Lägligt nog lär problemen med regeringsbildningen inte lösas på länge än!

here-we-go-again.jpg

En reaktion till “Bereden väg för Stefan Löfvéns återkomst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s