Annie Lööf misslyckades med sonderingsuppdraget – ger Moderaterna och Socialdemokraterna skulden för låsningarna!

Efter att Annie Lööf tillbringat mer än dubbelt så lång tid än planerat hos talmannen befarade jag det värsta, men det skapades istället ett andningshål.

Lööf berättade att hon haft fokus på möten med S och MP såväl som enskilda möten med Allianskollegor. I huvudsak är dessa områden i mest behov av insatser de kommande åren:

*Skatterefom
*Arbetsmarknad
*Trygghet för medborgarna
*Vården
*Miljön
*Försvaret
*Landsbygden
*Skolan

Tydligen är migrationsfrågan inget som är av vikt i deras värld, trots att ämnet ligger på topp i de flesta europeiska länder och även var den viktigaste valfrågan för svenska folket!

Lööfs slutsats är att det finns en vilja att diskutera sakfrågor, men att det inte är tillräckligt för att lösa låsningarna som alltså består.

M eller S vill nämligen inte rösta på någon annan statsministerkandidat än sin egen, vilket medför att blockeringen kvarstår.

Tolerans behövs, men just nu finns inte det och det är kraven vad gäller statsminister som gör det omöjligt.

Lööf deklarerade också att hon prövat sig själv som statsminister under sina samtal, men fått nej. Hon behöver ingen ytterligare tid för att sondera, utan återlämnar sonderingsuppdraget till talmannen. Centerpartiet står fast vid sin linje mot SD.

Min personliga åsikt om hela cirkusen är: Blah blah blah!

Frågan är nu hur lång tid talmannen behöver för att ta beslut om nästa steg. Det blir alltmer uppenbart att man vill slösa med tiden och skjuta på ett eventuellt extraval till maj, så att det sammanfaller med EU-valet.

De stora förlorarna i slutändan är svenska folket som måste betrakta skådespelet med bakbundna händer medan Sverige brinner!

Fler kafferep är således vad som väntar framöver!

20181122_104742.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Annie Lööf misslyckades med sonderingsuppdraget – ger Moderaterna och Socialdemokraterna skulden för låsningarna!

  1. Bättre ingen regering än att Annie Lööf blir statsminister.Människan borde ju skämmas.Kan hon se alla cancersjuka små barn i ögonen som inte längre får den vård de behöver pga uteblivna statsbidrag till landstingen?Hon har blod på sina händer.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s