Australien vill genomföra lagändringar för att dra in medborgarskap för terrorister och återvändande utländska krigare!

Efter att Australien drabbats av två terrorattacker på två veckor, meddelade premiärminister Scott Morrison tidigare idag att man avser ändra landets lagar om medborgarskap radikalt i syfte att kunna dra in medborgarskap för extremister som dömts för terrorbrott – detta gäller även individer som är födda i Australien.
 
Inom några veckor kommer Morrison att introducera nya lagar, vilket ger möjlighet att dra in medborgarskap för dömda terrorister om de har dubbla medborgarskap.
 
Premiärministern vill även introducera ”tillfälliga uteslutningsbeslut” för utländska krigare som återvänder från konfliktzoner i Mellanöstern, vilket innebär att man kan blockera personer som bevisligen är terrorister från att återvänd till Australien i upp till två år. När personen väl är tillbaka i Australien kommer denne att övervakas och tvingas inställa sig hos polisen, få utegångsförbud samt få mottaga flera restriktioner när det gäller tillgången till teknikanvändning. Underlåter man att följa villkoren i den tillfälliga uteslutningsordern så skall det också anses som ett brott och vara föremål för straff.
-”Terrorister har förstört allt som det innebär att vara australiensare. Det är ett brott mot vårt land, inte bara mot invånarna och om de har medborgarskap någon annanstans kan de åka härifrån – det är vårt tydliga budskap. Vi är inställda på att se till dessa individer som har gjort landet illa hålls så långt borta från våra kuster som möjligt.”
 
Regeringen kommer att se över bakgrunden på 400 terrorister som säkerhetstjänsten har fångat upp och avgöra om de har dubbelt medborgarskap eller har rätt att få utländskt medborgarskap. Det ska baseras på var personen är född eller vart dennes föräldrar eller mor/far-föräldrar är födda.
 
Beslutet kommer en dag efter att Australiens muslimska ledare bojkottat ett rundabords-möte som initierats av Morrisson, som krävt att de muslimska organisationerna måste göra mer för att motverka terrorattackerna i landet.
De muslimska ledarna har i ett öppet brev meddelat att man inte ämnar deltaga i ett möte eftersom man är missnöjda med hur premiärministern tidigare agerat mot muslimer i landet, varför man nu känner oro över att deras åsikt inte kommer att respekteras.
-”Dessa uttalanden har inte uppnått någonting för att ta itu med underliggande frågor, utan snarare har det alienerat stora delar av den muslimska gemenskapen.”
 
Bra att regeringen i Australien reagerar och agerar istället för att handfallna stå och se på som i många andra länder – däribland Sverige!
 
Jag har fortfarande inte lyckats komma över det faktum att den borgerliga regeringen för över 20 år sedan struntade i att genomföra en grundlagsändring som innebar att Sverige skulle kunna dra in medborgarskap för till exempel terrorister, personer som gjort sig skyldiga till krigsbrott och återvändande jihadister – än mindre har jag svalt förtreten över att man återupprepade samma bravur förra året tillsammans med de rödgröna partierna, när förslag till grundlagsändring åter låg på bordet. Sverigedemokraterna var det enda partiet som var för denna lagändring – skamligt!
 
Sverige fortsätter att vara extremisternas paradis i några år till med vidöppna gränser och ett styre som inte sätter folkets säkerhet främst!
 
 
Morrisson
Annonser

En reaktion till “Australien vill genomföra lagändringar för att dra in medborgarskap för terrorister och återvändande utländska krigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s