Be talmannen ringa mig – jag har receptet!

De japanska filmmakarna på Studio Ghibli har alltid fascinerat både mig och barnen – vi har haft otaliga filmstunder där vi avnjutit diverse filmer med fantastisk grafik och dramatiska samt medryckande historier. Oavsett om det är ett tungt ämne eller en mer lättsam historia så lyckas de alltid skapa mästerverk som passar alla åldrar. Här finns varken svordomar, naket eller våld – enbart fantasi och livsöden.

Ikväll såg vi återigen på en av dessa filmer (”När Marnie var där”) och det är en speciell känsla man får som är svår att beskriva, men kreativitet, livslust samt spirande framtidstro sammanfattar det rätt så bra och när sluttexterna rullar kan man för en stund känna den där vördnaden inför att barnen har hela livet framför sig med spännande utmaningar, lycka och framgång samt förhoppningsvis hälsan i behåll. Men så fort man lämnat tv-soffan och återvänder till den kalla och hårda verkligheten så slås man direkt av en helt annan känsla – maktlöshet, frustration och en stor dysterhet över det faktum att barnens framtid ser väldigt mörk ut just nu, för att inte tala om otrygg!

Jag läser om hur Annie Lööf yttrat sig om regeringsbildningen tidigare idag och att hon  haft fruktsamma möten med de andra fem partierna samt att huvudsyftet är att bilda en renodlad Alliansregering. Men vänta nu, var det inte precis det som Ulf Kristersson erbjöd både Lööf och Björklund för en vecka sedan? Alltså vad sysslar de egentligen med i Rosenbad förutom att slösa bort tid och pengar? Det här är så löjeväckande så det finns inte på kartan!

Varför håller talmannen egentligen på och ger uppdraget som sonderingsperson till än den ena och än den andra när det inte behövs? De sju partiernas enda syfte är att bilda en regering som stänger ute SD från makten och de är villiga att göra avkall på precis allting bara man lyckas med detta ändamål. Därför torde regeringsbildningen vara väldigt enkel – sätt ihop en regering bestående av hela sjuklövern och låt SD vara i opposition, där har vi nämligen den sanna bilden av svensk politik! Så istället för att gå som katten kring het gröt och vecka efter vecka försöka hitta olika konstellationer som inte fungerar, så borde man göra det lätt för sig. De har en viktig sak gemensamt och det är att hindra SD från att få inflytande till vilket pris som helst, således kan de bilda regering tillsammans och föra fram sin neutrala och menlösa politik. Det kvittar nämligen vilken regeringskonstellation som de försöker sätta ihop för vi får ändå samma elände som vi har haft de senaste åtta åren oavsett vilka bokstäver som kombineras. Således kan alla sluta hymla nu och separera de två blocken – sjuklövern mot SD. Färdigt! Kan ni ta och jobba lite nu och göra er förtjänta av era feta löner och förmåner? Sverige brinner faktiskt!

Det jag inte förstår är hur vi kan låta den här cirkusen fortgå varje dag utan att någon drar i nödbromsen. För mig som skattebetalare är det fullständigt horribelt att behöva se på hur dessa nötter inte ens klarar av att bilda regering och som om inte det vore nog så skall de dessutom få lov att styra landet i fyra år – det är så korkat att man tar sig för pannan!

Det är nästan så att man önskar att Totoro skall komma förbi med sin kattbuss och köra oss långt härifrån!

totoro

Annonser

3 reaktioner till “Be talmannen ringa mig – jag har receptet!

  1. På P1 i måndags 19/11 ringde en person och föreslog att det skulle tas ansvar med regeringsbildningen riksdagsmännen skulle inte få någon lön och det skulle vara som vid påveutnämning, de skulle stänga in sig och fick inte komma ut innandet var klart. Kan kanske vara en tanke eller i varje fall ett frö.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s