Alla pratar om det, men ändå fortsätter vi leva i detta limbo!

Det händer saker i omvärlden och som jag skrev om igår står migrationsfrågan högt upp på agendan i de flesta västländer utom Sverige – australiensarna i landets två största städer har fått nog, vilket fått premiärministern att agera genom att försöka reglera migrationspolitiken och i Tyskland avser man att öka utvisningarna av migranter efter flera uppmärksammade brottsliga handlingar som begåtts av asylsökande som fått avslag. Två färska exempel i mängden och Frankrike är en annan krutdurk där det mullrar för fullt bland befolkningen med en mycket impopulär president.

Sverige är dock den sista utposten där alla vi som längtat efter riksdagsvalet och hoppats på att förändringens vindar äntligen skulle dra in även över vårt land, fick se oss rejält dragna vid näsan när Decemberöverenskommelsens arkitekt fick det prestigefyllda uppdraget att sätta ihop en ny regering. Men det som är det mest galna i kråksången är att det överhuvudtaget inte handlar om att få ihop en kompetent och stark regering som kan få landet på fötter igen, utan all fokus ligger enbart på en regeringsbildning som stänger ute Sverigedemokraterna från makten.

Samtliga partiledare från sjuklövern har gett uttryck för denna hållning och jag vet inte hur många artiklar från aktiva och före detta politiker som skrivits i ämnet de senaste veckorna. Senast igår kväll skrev två Liberala politiker ett debattinlägg i SvD, där de kritiserade Jan Björklunds agerande i statsministeromröstningen. Men tro inte att de tyckte att man skulle stödja Ulf Kristersson för att en M-ledd regering i samarbete med KD vore det bästa alternativet för Sverige, nej då här handlade det om att om man vänder ryggen till som man nu gjort så kommer det att skapa ett tungt konservativt block med M+KD+SD, vilka kommer vinna valet 2020 och det vore förödande för Sverige.

Kärnproblemet i svensk politik handlar huvudsakligen om att se till att SD inte kommer i närheten av maktens boningar, på bekostnad av sin egen politik som man helt sonika lägger åt sidan. Det spelar ingen roll att landet går åt skogen och att man trampar på landets medborgare – en menlös och transparent politik som istället för att ta oss framåt kommer fortsätta att dra ned oss i avgrunden är viktigare än att låta landets tredje största parti få komma till tals.

Jag har aldrig tidigare beskådat en mer räddhågsen samling politiker än den som vi nu ser i Rosenbad! Till och med media har slutat hymla om det och otaliga ledare har skrivits de senaste 70 dagarna där man satt fokus på det faktum att det viktigaste i svensk politik är att utestänga SD – kosta vad det kosta vill – på bekostnad av sin egen partipolitik.

Men även om alla vet om det, så är det ingen som agerar. Dessa makthungrande män och kvinnor i Rosenbad tillåts få fortsätta med sina intriger på daglig basis trots att det slår mot landet som de förväntas styra. Det är uppenbart att de inte kommer att ge sig förrän cirkeln är sluten och samtidigt är medias uppbackning kompakt.

Det mest naturliga hade nu varit att folkets röst borde dåna över hur landets styrande, som skall föregå med gott exempel, beter sig som små barn och inte drar sig för att mobba andra öppet eller mygla igenom internationella migrationsavtal. Protester, demonstrationer, manifestationer, sittstrejker och civil olydnad som får landet att stå still hade varit ett naturligt agerande i vilket annat land som helst, men svenskarna tiger som vi alltid har gjort.

Det finns dock ett undantag när det kommer till protester, nämligen när afghaner och andra migranter utan skyddsskäl som fått avslag på sin asylansökan skall avvisas, då ställer sig asylaktivisterna mangrant på rad och ställer till scener utan dess like – till och med kedjar fast sig under bussar. Sverige i ett nötskal!

Ut med det gamla och in med det nya var vad vi förväntade oss när vi gick till valurnorna, men det som vi istället har fått är den gamla skåpmaten som hänger sig kvar till vilket pris som helst och vi ger vårt tysta bifall!

books.png

Annonser

4 reaktioner till “Alla pratar om det, men ändå fortsätter vi leva i detta limbo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s