Vi går mot ljusets högtid, men i år är mörkret runt omkring oss mer påtagligt än någonsin!

Sverige står fortfarande utan regering trots att det gått 70 dagar sedan valet. Förtroendet för Alliansens partiledare är i botten enligt den senaste mätningen och vore det extraval idag skulle Sverigedemokraterna vara den stora vinnaren, medan övriga sju skulle få ta en gravöl tillsammans efteråt.

Jan Björklund och Annie Lööf kommer troligen att gå till historien som de mest hatade partiledarna någonsin på grund av sitt oprofessionella agerande vid statsministeromröstningen och nu börjar även den interna kritiken inom Liberalerna att komma upp till ytan. Det är uppenbart att Björklund och partistyrelsen inte har stöd för sin tes ute i landet. Skåneliberalerna är ett av distrikten som lagt fram sitt veto mot partiledningens ställningstagande. Dessutom balanserar Liberalerna numera på gränsen till riksdagsspärren, så det mest troliga scenariot om det blir nyval är att Liberalerna får lämna riksdagen tillsammans med Miljöpartiet. Hade jag suttit i partistyrelsen för Liberalerna hade jag sett till att byta ut Björklund illa kvickt eftersom han är en belastning för partiet. Synd att inte Centerpartiet kan gå samma öde till mötes – det hade sannerligen inte varit någon förlust för svensk politik!

Jag noterat att chefredaktör Mattsson på Expressen slår sig för bröstet dagen till ära och menar att hans journalister gör ett utmärkt jobb, som de borde prisas för och att hans eminenta tidning har många decennier framför sig. Vilket skämt! Om tre veckor ska Sverige skriva under ett nytt avtal regisserat av FN, som kommer att innebära att migration blir en mänsklig rättighet – något som verkligen ligger i allmänhetens intresse, men som ingen tidning skriver om, allra minst Expressen. Journalistskrået i Sverige borde skämmas å det grövsta eftersom man aktivt går emot sina egna yrkesetiska regler!

När jag scrollade svensk media såg jag en rubrik som basunerade ut att ”Så går extravalet 2019”, där TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson redan gjort en prognos för hur ett eventuellt nyval i Sverige skulle te sig. Jag tror dock att ett nyval inte är i sikte än på ett tag. Annie Lööfs sonderingsuppdrag var minst en vecka och kan utökas vid behov, så det finns alla chanser i världen för att bara låta tiden gå för att vinna tid och skjuta på ett extraval så länge som möjligt – helst så att det sammanfaller med EU-valet i maj. Snart är det dessutom jullov för våra ”hårt arbetande” riksdagsledamöter, men först ska de se till att Sverige skriver under FN:s nya migrationsavtal den 10 december, så att de kan känna att de gjort en ”humanitär insats” för landet innan det är dags för juluppehållet.

Enligt almanackan går vi nu mot glädjens och ljusets högtid, men det är svårt att känna både glädje och ljus när man vet att landet klamrar sig fast vid en klippa i avgrunden, redo att falla när som helst. Årets julklapp skulle lämpligen kunna vara att få ställa ansvariga politiker inför riksrätt, eller varför inte att alla sju avgår och ställer sina platser till förfogande!

Personligen tror jag att man gör rätt i att ta sig i akt inför årets jul – att hålla i pengarna inför vad som komma skall är inte alls någon dum idé, för i år kommer tomten med säcken full av lågkonjunktur, fortsatt öppna hjärtan-mentalitet och anarki!

avgå

Annonser

En reaktion till “Vi går mot ljusets högtid, men i år är mörkret runt omkring oss mer påtagligt än någonsin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s