Kvinnor i Saudiarabien genomför tyst protest mot kvinnoförtrycket – meanwhile in Sweden…!

Kvinnor i Saudiarabien genomför nu en tyst protest mot kvinnoförtrycket i landet genom att vända ut och in på sina svarta rockar, ”abayas”, som de tvingas bära när de lämnar sina hem.

Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman har försökt lätta lite på landets strikta regler vad gäller kvinnors rättigheter och bland annat tillåtit dem börja köra bil, vilket varit omöjligt innan. Vad gäller kvinnornas klädsel uttryckte kronprins MBS tidigare i år att sharialagarna är tydliga i det hänseendet, men att det inte innebär en specifik svart abaya, istället är det upp till varje kvinna att besluta vilket sorts anständigt och respektfullt tyg man vill klä sig i.

På Twitter postar nu kvinnor bilder av sig själva under hashtaggen ”#inside-out abaya”, där de är iförda den traditionella klädedräkten abaya som täcker hela kroppen, men man bär den således ut och in.

Kvinnor i Iran och Saudiarabien kämpar verkligen för frigörelse från männens förtryck i religionens namn och det är beundransvärt! Det är desto mer märkligt hur man i Sverige – som på pappret ska föreställa ett fritt, demokratiskt och jämställt land – istället för att deklarera vad som gäller, välkomnar individens ”rätt” att ”fritt” välja hur man vill klä sig och förespråkar kvinnoförtryckande plagg – till och med på små flickor. Att vi inte redan infört ett förbud mot burka i Sverige samt 18-årsgräns för att bära slöja på allmän plats är under all kritik!

Ropen skalla ”FRIHET ÅT ALLA” – oavsett kön, religion, etnicitet och sexuell läggning! Kan man inte acceptera dessa villkor så finns det andra länder att flytta till.

http://nyheder.tv2.dk/udland/2018-11-17-kvinder-i-saudi-arabien-i-tavs-protest-paa-vrangen-paa-de-sociale-medier

abaya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s